2 rozstanie i powrót ? Co robić

Jak zerwać z dziewczyną? Jak radzić sobie, gdy ona z Tobą zerwie?

Re: 2 rozstanie i powrót ? Co robić

Postprzez Cigano 2012-02-15, 01:34

Po tym wszystkim panna odezwała się po 2 dniach jak gdyby nigdy nic...Standardowe pytania, co tam itd.
Oczywiście jakoś rozmowa zboczyła na temat związku, jedyne co powiedziała to: jeśli jesteśmy sobie pisani to będziemy razem.

Mnie osobiście takie coś bardzo rozdrażniło bo odebrałem to jako: teraz nie będziemy razem, ale później zobaczymy, na razie chcę odpocząć, może kogoś poznam itd itd.

Ogólnie telenowela się z tego zaczyna robić.
Cigano

Pomógł/a: 0 razy

Postprzez sarna-- 2012-04-27, 22:59

Z mojego kobiecego punktu widzenia Twoje zachowanie jest przerażające...bo tak... nie potrafisz podjąć kluczowej decyzji czyli być albo nie być z tą dziewczyną. Ona ciągle Cię kocha, nie potrafi bez Ciebie żyć bo po co innego dzwoniłaby, kontaktowała się itd.
Ona czeka na Twoja kolej...tzn zacznij działać, zrób coś, zadzwoń, napisz...spotkaj się i powiedz, że no niestety miła racje i masz spore problemy w wyrażaniu uczuć (...)
Jeśli jednak sądzisz, że to nie jest ta dziewczyna to zostaw ją w spokoju bo takim zachowaniem robisz jej dużo przykrości. Widać, że to ambitna babeczka, która oszalała na Twoim punkcie...poniża się pisząc do Ciebie cały czas i szukając z Tobą kontaktu.
Nic nie jest czarno-białe ale zdecyduj czy być czy nie być bo będąc w rozkroku nie pójdziesz na przód.

pozdrawiam i życzę powodzenia:)
sarna--

Postprzez Lew 2012-04-28, 21:45

sarna-- napisał(a):Z mojego kobiecego punktu widzenia Twoje zachowanie jest przerażające...bo tak... nie potrafisz podjąć kluczowej decyzji czyli być albo nie być z tą dziewczyną. Ona ciągle Cię kocha, nie potrafi bez Ciebie żyć bo po co innego dzwoniłaby, kontaktowała się itd.Widać, że to ambitna babeczka, która oszalała na Twoim punkcie...poniża się pisząc do Ciebie cały czas i szukając z Tobą kontaktu.

Taki mechanizm psychologiczny, jego zachowanie choć momentami okropne sprawiło że to on jest w pozycji siły, a ona tak zgnojona szuka jego akceptacji nie dostrzegając reszty świata.

Niezależnie od tego co będzie dalej facet ma poważny problem ze swoim życiem... Kłopoty z którymi się boryka bardzo go obciążają i nie potrafi ich odseparować od reszty życia, złe samopoczucie ma istotny wpływ na jego relacje z innymi ludźmi, nawet najbliższymi. Skądinąd problemy gospodarcze i choroba matki to rzeczywiście poważny problem i położy niejednego. Musi w miarę możliwości poradzić sobie chociaż z częścią z nich, być może zastanowić się czy nie odpuścić trochę tam gdzie sytuacja jest zbyt trudna i nauczyć się choć na trochę zapominać o zmorach i cieszyć się tym czym da się tylko cieszyć. Dobry psycholog może być faktycznie tu dla niego pomocny.
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Poprzednia strona