2 rozstanie i powrót ? Co robić

Jak zerwać z dziewczyną? Jak radzić sobie, gdy ona z Tobą zerwie?

2 rozstanie i powrót ? Co robić

Postprzez Cigano 2012-01-31, 11:00

Hej Witam wszystkich, opisze tutaj moją sytuację i proszę o poradę, co Wy byście zrobili/robili w takiej sytuacji. Postaram się to opisać jak najkrócej się da i ewentualnie później dopiszę jakieś szczegóły jeśli będą potrzebne.

Więc tak, w styczniu zeszłego roku rozstałem się z dziewczyną(ona odeszła). Byłem dla niej bardzo oschły i bezuczuciowy, rutynowy, nie czuła się jakbyśmy byli parą. Zraniłem ją bardzo oglądając zdjęcia mojej ex. Oczywiście dobre momenty też były. Nigdy się nie kłóciliśmy, chociaż mam bardzo konfliktowy charakter. Wtedy moja działalność gosp. podupadała i borykałem się ze stresem związanym z bardzo chorą matką.

Po odejściu zacząłem wariować jak większość kolesi, spędzaliśmy razem dużo czasu, wspólne walentynki itd. byliśmy wtedy jak para praktycznie. Ona jednak często mi wypominała, że nią nie jesteśmy i traktowała mnie niezbyt miło czasami(gorzej niż znajomego). Wspólne wakacje i znów rozstaliśmy parą.

W trakcie tego związku nadal byłem bardzo zestresowany(chorą matka, syt.finansowa), olewałem ją, nie okazywałem uczuć jeszcze bardziej, nie miałem ochoty się widywać, ona ciągle dzwoniła i mnie to drażniło wręcz. Czasami nie chciało mi się jej po prostu widzieć. Zaniedbałem się(przytyłem itd.). Generalnie wiedziałem, że odejdzie znowu, jakby podświadomie do tego dążyłem i tak też się stało. Czasami mówiłem, że w nowej pracy(stewardesa) kogoś pozna, czasami byłem bardzo bezczelny wręcz.

W dniu rozstania byłem spokojny, przyjąłem wszystko do wiadomości, a ona płakała, przytulała się. Zaproponowała przyjaźń, oczywiście odmówiłem.
Generalnie myślałem, że dobrze się stało nawet, lecz trochę tęskniłem. Ona pisała do mnie na FB, lecz po pewnym czasie dałem jej do zrozumienia, że nie możemy tak rozmawiać. Powiedziała, że nie może nie pisać bo nie wytrzyma i musi mnie skasować ,napisałem OK. Nadal mamy się na Gmailu (tam jest taki czat gdzie widać, czy ktoś jest dostępny czy nie) i mnie zagaduje tam...Odpisuję dość chłodno, rzadko napisze jakieś dłuższe zdanie. Nie zagaduję pierwszy. Generalnie ona wie, że siedzę przy kompie bo robię rzeczy do szkoły(mam 27 lat i nadal się uczę).
Ona znalazła wcześniej nową pracę o jakiej marzyła - stewardesa i pomyślałem, że chce po prostu zacząć nowe życie.

Przemyślałem, sobie trochę przez ten czas (10 dni od rozstania) i stwierdziłem, że chciałbym nadal z nią być. Ona oczywiście mówiła, że to już definitywnie ostateczna decyzja i że nie jestem facetem dla niej na całe życie...tak też mówiła za 1 razem.

Skąd moja decyzja?Generalnie w z takim "ja" jak teraz to żadna by zemną nie wytrzymała, nie potrafię się cieszyć z niczego, popadłem w taki marazm, jestem ciągle zestresowany, rozkojarzony itd. Muszę zmienić to, niezależnie czy ona będzie zemną, czy nie, ale mimo wszystko zależy mi na niej bardzo. Nie targają mną emocje jednak. Dziś o 14 idę do psychologa pogadać.

Jak wy byście to rozegrali?Chciałbym znów z nią być, ale jestem świadom tego że zmiana u mnie nie nastąpi z dnia na dzień. Proszę was o poradę w kwestii tej dziewczyny. Dziękuję.
Cigano

Pomógł/a: 0 razy

Re: 2 rozstanie i powrót ? Co robić

Postprzez Pablo Escobar 2012-01-31, 14:25

Jak dla mnie z ta dziewczyną sprawa jest przegrana.Za dużo razy doświadczyła dzięki tobie bólu i przykrości.Z doświadczenia wiem ze dziewczyna która kilka razy zostaje wciągnięta do twojego świata i potem kilkukrotnie z niego wyrzucona bez skrupułów więcej ci nie zaufa. Lęk przed ponownym cierpieniem nie pozwoli jej odczuwać szczęścia i radości ze związku i bardzo wątpliwe by uwierzyła w twoja zmianę.
Co do twoich problemów z osobowością, po co od razu psycholog? Zapisze ci prozac lub lit i odeśle do domu.
Proponuje najpierw zapoznać się z takimi książkami jak Anthony Robbins - Obudź w sobie olbrzyma czy K.Król - X Szkoła Wygranych. - Gwarantuje ze twoje podejście do życia po przestudiowaniu tych lektur zmieni się diametralnie, zrozumiesz swoje błędy i dostaniesz pozytywnego, motywacyjnego kopa.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.
Pablo Escobar

Pomógł/a: 10 razy

Postprzez Cigano 2012-01-31, 20:07

Dziękuję za odpowiedź. Książki przeczytam, tą Króla już zamówiłem. Którą najpierw warto przeczytać, czy bez różnicy?

Wracając do tematu.
Zakładając, że jednak jest szansa, jak byście postąpili w tej sytuacji?
Cigano

Postprzez Pablo Escobar 2012-01-31, 20:54

Książka Króla jest bardziej skondensowana i łatwiejsza w odbiorze.Wykłady na DVD tez są bardzo pomocne więc na początek polecam to.
Jeśli nie minęło zbyt wiele dni po zerwaniu spotkaj się z nią i powiedz:

„Patrzę na inne kobiety i jedyne co widzę, to Twoja twarz".
Jeżeli to nie zadziała wyślij jej kwiatka w sobotę. W kolejną wyślij jej następnego i pod koniec miesiąca wyślij jej kwiatka z napisem „Zadzwoń 'twoje imię'...”

Nie wciskaj jej tylko na siłę ze się zmieniłeś tylko subtelnie jej to okazuj.
Nie staraj się tez zgrywać pana wrażliwego i romantycznego bo ona szybko sobie ciebie podporządkuje lub staniesz się dla niej nieatrakcyjny(sam to przerabiałem). Skoro uwielbiała cię jako drania to taki ją pociągasz, po prostu stań się odrobinę bardziej czuły i okazuj jej nieco więcej atencji.
Ja życzę ci powodzenia!
Pablo Escobar

Postprzez Cigano 2012-01-31, 21:06

Nie minęło dużo czasu, ok 2 tygodnie. A jak to miałoby zadziałać? W sensie po czym poznam, że zadziała lub nie? Jutro mam się z nią spotkać bo ma przyjść po aparat.
Co do zmiany nie będę nic wciskał bo to jest oczywiste, że w to nie uwierzmy, sam bym nie uwierzył. Myślę, że bycie draniem ją przyciągało, ale jednak nie dawałem za wiele od siebie poza tym.

Generalnie nie odzywam się do niej, ona coś napisze czasem, ale rozmowa się nie klei za bardzo. Staram się jednak nie być przesadnie sztuczny.

A co z zasadą No Contact?
Cigano

Postprzez Pablo Escobar 2012-01-31, 21:24

Kolesie którzy mieli "syndrom złego chłopca" mają dużo łatwiej jeśli chodzi o odzyskanie byłej niż mili goście.Jeśli ona na prawdę coś do ciebie czuje to twoja chęć zmiany i wyciągniecie ręki powinno zdziałać już dużo - jednak to ty musisz wykonać pierwszy krok. Usiądź i porozmawiaj nią spokojnie, przekaz jej swoje przemyślenia, tylko nie obiecuj ze będziesz odtąd kochany jak Rysio z Klanu bo tak nie będzie.
Pablo Escobar

Postprzez Bart00 2012-01-31, 21:37

Ale dziewczyna powiedziała Ci jasno, że nie chcę z Tobą być, że możesz jedynie być przyjacielem. Rozumiem Ciebie, że ciężko Ci jest o niej zapomnieć, ale wałkowanie tego nic nie zmieni-przeniesie większy problem, ból.

Tak, są szanse uratowania związku, który miał podłoże czysto przyjacielskie, ale czy warto aż tyle się poświęcać ( zdrowie poświęcać), aby po jakimś czasie doświadczyć tego samego ?? Bo w gruncie rzeczy przyjaciel, następnie miłość, a jeszcze potem ciągłe wyrzuty sumienia z jej strony, że jednak przyjaciel był lepszą opcją-i tak bywa.

I Ja Cie doskonale rozumie ( byłem w podobnej sytuacji) Tym bardziej, że Ja wybrałem przyjacielskie stosunki-Ja miałem szanse być z nią w związku ( nie wykorzystałem) Teraz wiem, że to była dobra decyzja.

Cigano napisał(a):A co z zasadą No Contact?

A co Ci to da ?? Wpierw wybierz czy dalej chcesz mieć z nią coś do czynienia, jeśli nie, to spróbuj zacząć wszystko od początku-zacznij poznawać nowe kobiety.
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Postprzez Cigano 2012-02-02, 13:29

Spotkałem się z panną, oczywiście zimna krew zachowana, generalnie luz.
Zjedliśmy tylko coś, oddałem jej rzeczy i pojechała.
Powiedziała, że gdyby mogła zmienić jedna jedyną rzecz we mnie to by byłą bardzo szczęśliwa- okazywanie uczuć( u mnie tego brak).

Sądzę jednak, że ona tak mówi, a powód może być inny.
generalnie 100% spokoju i zero uczuć z mojej strony:)
Cigano

Postprzez newizo 2012-02-03, 15:02

Cigano napisał(a):Spotkałem się z panną, oczywiście zimna krew zachowana, generalnie luz.
Zjedliśmy tylko coś, oddałem jej rzeczy i pojechała.
Powiedziała, że gdyby mogła zmienić jedna jedyną rzecz we mnie to by byłą bardzo szczęśliwa- okazywanie uczuć( u mnie tego brak).

Sądzę jednak, że ona tak mówi, a powód może być inny.
generalnie 100% spokoju i zero uczuć z mojej strony:)

Nie czujesz do niej już nic? Jeśli tak to zazdroszczę,chciałbym tak potrafić :P
Robisz sobie nadzieje jakieś czy to już koniec ?
A jeśli tylko na spotkaniu to i tak gratuluje,to też bywa ciężkie ;)
newizo

Postprzez Cigano 2012-02-05, 13:34

Oczywiście, że czuję, ale 2 raz jest jakiś taki łatwiejszy. Ona się czasami odezwie, ostatnio nawet zadzwoniła jak nie odpisywałem... Ja nie zagaduje 1.
Generalnie taki sposób, żeby się w ogóle nie kontaktować, nie jest zawsze dobry bo, skoro u mnie było mało kontaktu ogólnie to jak ograniczając go do zera może być lepiej?
Ale jakoś nie mam parcia żeby pisać, choć przyznaję, że myślę o niej.
Na razie kupiłem książkę Robbinsa i zamierzam poczytać, ta Króla średnio mnie przekonuje jakoś.
Cigano

Postprzez Cigano 2012-02-12, 18:49

Generalnie twardo nie odzywałem się do ex, ona zagadywała do mnie czasami mailowo tak jak pisałem wcześniej.
Kilka razy zadzwoniła, że tęskni.
Kilka dni temu postanowiłem, że jej powiem (w końcu) że kategorycznie musimy zerwać kontakt...Oczywiście mówiła, że tego nie chce i ogólnie dość smutna gadka. Skasowałem ją z gmaila. po 2 godzinach zadzwoniła, że chciała usłyszeć mój głos...
Byłem dość normalny( w sensie normalna gadka), zapytała czy ją na prawdę usunąłem, potwierdziłem że tak i to jakby ją chyba ciut zdenerwowało...(takie wrażenie odniosłem) bo dość szybko nagle chciała zakończyć rozmowę, poza tym takie rzeczy się wyczuwa.

Panowie jakieś pomysły/sugestie jak to rozegrać?

Nie odzywam sie do niej i ona też przestała. Może nie powinienem mowić wtedy ze zrywamy kontakt tylko po prostu ja olewać? Musialem jednak to zrobic, bo te rozmowy mnie męczyły - takie bycie jakby jej przyjacielem.
Cigano

Postprzez Pablo Escobar 2012-02-12, 20:27

Witaj
Cigano napisał(a):Na razie kupiłem książkę Robbinsa i zamierzam poczytać, ta Króla średnio mnie przekonuje jakoś.

Książka Króla w dużym stopniu bazuje na tym co znajduje się w materiałach Robbinsa więc to średnio ze ci się nie spodobała(za reklamę książki liczę na jakiś procent od właściciela forum :mrgreen: ).

Co do tego:
Cigano napisał(a):Nie odzywam sie do niej i ona też przestała. Może nie powinienem mowić wtedy ze zrywamy kontakt tylko po prostu ja olewać?

Możesz budować swój wizerunek konkretnego faceta i zachować się stanowczo lub -//- i tworzyć wizerunek gościa który sam nie wie czego chce tak na prawdę i zawiesić w próżni te relacje.
Powodzenia
Pablo Escobar

Postprzez Cigano 2012-02-12, 20:45

Co do książki to Króla i tak kupię pewnie po przeczytaniu Robbinsa. Po prostu lubię długie książki, długie filmy itd. -oczywiście jeśli są dobre.

Chciałbym zbudować normalny związek z nią, nie wracać do tego co było. Pewnie wiele osób tak mówi.
Nie wiem po prostu czy słusznie postąpiłem oznajmiając to zerwanie kontaktu. Nie chcę spalić tego mostu za sobą jednak.

generalnie wyszedłem z założenia, że co ma być to będzie. Nic w tym momencie nie zrobię, nie mam do niej numeru nawet. Chciałbym żeby się odezwała. Problem w tym, że wiem też, ze "chcąc" powoduję, że ona wciaż zaprząta mi w głowie.
Cigano

Postprzez Pablo Escobar 2012-02-12, 21:07

Fuck masz niezły bajzel w bani:

Cigano napisał(a):Chciałbym zbudować normalny związek z nią, nie wracać do tego co było.

Cigano napisał(a):Nie wiem po prostu czy słusznie postąpiłem

Cigano napisał(a):Chciałbym żeby się odezwała. Problem w tym, że wiem też, ze "chcąc" powoduję, że ona wciaż zaprząta mi w głowie.

Zdecyduj w końcu co jest Twoim celem i biegnij do niego.Zrób porządek w swojej bańce, wyjeb wszystkie chwasty a podlej to ci jest potrzebne.Najpierw jednak zastanów się co jest chwastem a co pięknym drzewem.
Pablo Escobar

Postprzez Cigano 2012-02-12, 21:16

Łatwo powiedzieć:) No mam pierdolnik w bani i doskonale o tym wiem. Popadłem w jakiś marazm teraz. Spotykam się ze znajomymi, trenuję sporo, ale i tak nie jest dobrze.
Chciałbym z nią być, ale nie chcę i nawet nie powinno to być moim celem.
Cigano

Następna strona