Błędy w mowie ciała (przykład)

Jak się poruszać? Jak siadać? Techniki związane z Twoją komunikacją niewerbalną.

Błędy w mowie ciała (przykład)

Postprzez Damias 2012-02-17, 19:31

Witajcie!

Znalazłem ostatnio w sieci dość ciekawy film ilustrujący niepoprawną mowę ciała. Sama treść przekazu nie jest istotna, zastanawia mnie jedynie mowa ciała tego ludka przekazującego informacje. Chciałbym aby jakiś znawca wypunktował błędy popełniane przez niego (szczególnie te istotne, a trudniej dostrzegalne) oraz sposób ich unikania. Najbardziej rzucającym się jest ospały wyraz twarzy, który muszę szczerze przyznać nieraz i mnie dopada (może nie aż w takim stopniu jak na filmie, jednak w wystarczającym abym musiał to potrenować).

Filmik: http://tnij.org/phhf
Damias

Pomógł/a: 0 razy

Re: Błędy w mowie ciała (przykład)

Postprzez SkiTleS 2012-02-18, 02:51

wrzuc swoj filmik jak to mowisz to Ci wypunktujemy co i jak :)

obgadywanie innych jest moim zdaniem zalosne....
SkiTleS

Pomógł/a: 9 razy

Re: Błędy w mowie ciała (przykład)

Postprzez Klakier 2012-02-18, 23:05

co do filmiku - brak entuzjazmu ogólnie.
barki w górę, klata wypięta. teraz ręce zwisają i wygląda to ciapowato.
uśmiech na twarz.
trochę więcej gestykulacji rękoma - próbował to nadrobić ruchami głową i śmiesznie wyszło ;]
podbródek do góry.

chyba tyle z tego co widać.
swego czasu sporo siedziałem w tematyce mowy ciała. jeśli ty też chcesz nad tym popracować, to powiem, że niewiele dały mi książki. bywają fajne materiały, ale zwykle po angielsku. mam też na kompie wartościowy wykład[też po angielsku]. jak coś więcej, to priv.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy