Co zrobić.

Pierwsze kilka minut Twojej interakcji z kobietą . Jak podejść do dziewczyny i zacząć rozmowę?

Co zrobić.

Postprzez Gość 2012-02-11, 01:02

Witam, trenuję lekkoatletykę i razem ze mna w klubie trenuje pewna dziewczyna, jest ona naprawdę warta uwagi według mnie i naprawde mi się spodobała tak więc doradzę się może bardziej doświadczonych osób. Jedyny problem z mojego punktu widzenia to różnica wieku kilkuletnia. Ja mam 20 lat ona ma 15 wiem dla was może to być dziwne, ale do rzeczy.

Jest to osoba nieśmiała tak jak i ja, skryta i tajemnicza, przejmuję się błachostkami i wiem że moja osoba sprawia jej w pewien sposób frajdę widzę ze mnie obserwuje na treningach i za każdym razem jak ja się odwróce to ona również i ukradkiem się uśmiecha. Na FB czy GG rozmowy nam idą naprawde miło i przyjemnie, ale nie wkraczam narazie na tematy odnośnie uczuć, choć ostatnimi czasy dowiedziała się o mnie duużo wiecej niż dotychczas wiedziała. Czytałem ostatnio sporo artykułów na temat uwodzenia kobiet, i zauważyłem że robie kilka poważnych błędów, m.in. za dużo mówiłem o sobie, swoich zainteresowaniach, ale jak wyczytałem to zmierza tylko w kierunku przyjaźni. Tak więc zacząłem podchodzić do rzeczy troche bardziej tajemniczo i utrzymywać ją w niepewności. Fakt widze efekty ale sam nie wiem czy na pozytyw. Wiem że ona miała chlopaka jakis czas temu i o nim często myśli, choć wydaje mi się że ostatnio już troche mniej z powodu mojej osoby gdyż ją troche intryguję i zaskakuję róznymi wiadomościami o mnie. Widzę że się to podoba, że na przykład często w rozmowach używam jakichś cytatów, nie to że celowo ale mam tak że nieświadomie czasem coś napisze. Jak pisalem już z nia rozmawiam przeważnie na GG i FB bo na treningach jak próbuję nawiązać z nią kontakt to przeważnie dostaje mieszanych uczyuć odnośnie tego czy dam radę ją poderwać, gdyż ja mówiąc coś do niej dostaję prawie cały czas krótką odpowiedź i cięzko mi nawiązać dalej temat, ale to ją ciągle bawi i znowu usmiecha się ukradkiem. Pytałem się jej na GG czemu tak robi to napisała że mi nie powie itd.. to troszkę inaczej do tego podszedłem i za jakis czas znowu napomniałem czemu tak robi, to mówi że nie zrozumię tego (często tak mówi jak pytam o coś zwiazanego z nią) i powiedziała że o nic, to napisałem jej że dobra jak nie chce to nie musi mówić. A ona na przykład odpisuje Oj tomciu tomciu, wiem może dla was głupie ale moze ktoś mi powie czemu tak postępuje gdyż nie wiem jak z nia mam rozmawiać, wiem że powinienem tez troszkę z niej sobie zartować ale z pełnym umiarem, jeśli może ktoś niech mi pomoże bo naprawde się gubię w tym wszystkim to tylko cześc opisałem, jeśli ktoś ma jakieś uwagi chętnie coś dopisze ale cieżko mi tak wszystko w jednym napisać ;p. Chodzi mi głównie o to jak powinienem się zachowywać przy niej, niby powinienem być sobą to wiadome i najważniejsze ale czasem najmniejsze rzeczy potrafią coś zdziałać, jak ją zagadac aby temat się ciągnął w realu a nie na GG, bo naprawde cięzko mi to ogarnać. Ciągle milczy i się tylko uśmiecha jak coś powiem, albo odpowie krótko i odwraca unika kontaktu podczas gdy się śmieje. A jak sie do niej wgl nie będe odzywał to znowu sie pyta czy sie obraziłem. pisałem jej ze jak nie będzie ze mna rozmawiała to będę milczał jak pies, a ona momentalnie mi odpisała no tomek... Ostatnio też koledzy i koleżanki z treningu zaczeli mówić ogólnie przy wszystkich zartowac sobie że aaa Tomek kręci z tobą, albo uuu Ania widzę ze ktoś ci sie spodobał, wtedy tylko odwracamy przeważnie od wszystkich wzrok i milczymy. Nic a nic na ten temat nie mówimy narazie.

2012-02-09 21:05:35 :: tomek1608
no więc powiesz czy nie ? ;p
2012-02-09 21:05:48 :: tomek1608
zapytam ostatni raz xd
2012-02-09 21:06:09 :: tomek1608
a Tym pewnie znowu napiszesz ze nie wiesz o co chodzi ;p xdd
2012-02-09 21:06:45 :: Ania
nie.
2012-02-09 21:06:57 :: tomek1608
nie pamiętasz czy nie powiesz ? xd
2012-02-09 21:07:03 :: Ania
nie
2012-02-09 21:07:26 :: tomek1608
no więc będe milczał jak pies xd ;p
2012-02-09 21:07:37 :: Ania
no tomek
2012-02-09 21:08:03 :: Ania
po prostu już źle sie czuje od tego patrzenia w monitor
2012-02-09 21:08:07 :: Ania
przepraszam
2012-02-09 21:08:17 :: Ania
spadam
2012-02-09 21:08:20 :: Ania
;P
2012-02-09 21:08:23 :: tomek1608
nie masz za co przepraszać ;p
2012-02-09 21:08:31 :: tomek1608
ale kłamać nadal nie potrafisz xd heh ;p
2012-02-09 21:08:46 :: tomek1608
no wiec uciekaj ; d
2012-02-09 21:09:00 :: Ania
ale ty to jesteś po prostu wziąć i oczy wydłubać
2012-02-09 21:09:12 :: tomek1608
ale To następnym razem xd
2012-02-09 21:09:32 :: tomek1608
to naciesze się urkoami natury ^^
2012-02-09 21:09:34 :: tomek1608
; d
2012-02-09 21:10:11 :: Ania
o dobra jeszcze posiedze

Kawałek wczorajszej rozmowy, napisała ze idzie troche sie niby przestraszyłem ze a zaraz pójdzie a niedawno przyszła ; /. A postanowiłem zrobić tak jak jest w poradnikach i o dziwo zadziałało. Napisałem żeby juz uciekała, a w efekcie końcowym została jeszcze chyba 2 h i pisaliśmy. Jakich tematów nie powinienem poruszać a jak ją jeszcze zaciekawić mogę aby więcej myslała o mnie ? Prosze o pomoc i cenne wskazówki od bardziej doświadczonych osób ;)
Gość

Re: Co zrobić.

Postprzez Bart00 2012-02-11, 02:12

Fajne takie historie ;-)
Młoda dziewczyna zakochuje się o trochę starszym facecie. Ukrywa swoje uczucia po to, aby ta znajomość tak się nie zakończyła. Udaje nie dostępną, skrywa swoje uczucie-boi się ich, tylko po to, aby nie skończyła się tak szybko ta sielanka. ;-)

Chłopie, dziewczyna się w Tobie zakochała -fakt że jest młoda i pewnych rzeczy może nie rozumieć, ale bez powodu, podchodów w stylu niedostępnej by nie robiła, prawda ? D:

Napisałeś że starasz się być sobą i ona to lubi/kocha-właśnie to powinieneś robić dalej. Po co masz zmieniać coś, co robisz dobrze.

Gość napisał(a):akich tematów nie powinienem poruszać a jak ją jeszcze zaciekawić mogę aby więcej myslała o mnie ?

Staraj się pytać o jej marzenia, o to co lubi robić w swoim życiu, jej styl życia, do czego dąży w życiu, o jej pasje-o ten wasz sport, co dalej w życiu chcę osiągnąć, jej wymarzoną miłość. Jest tego sporo, ale Tobie można dać pewne wskazówki.

Nie powinieneś rozmawiać o jej i Twoich związkach, o różnych smutnych sprawach związanych z jej i Twoim życiem, nie staraj się drążyć tematów związanych z czymś co jest smutne, złe i.t.p. Jeżeli z nią jesteś, to nie oceniaj innych ludzi-nie krytykuj ich. Nie rób z siebie maczo. Ty wybieraj to, co macie zamiar robić(ty decydujesz-jesteś w końcu facetem) Zostaw w spokoju fb/gg i.t.p i zacznij się z nią normalnie spotykać-zaproś ją na spacer.
Sporo by tego jeszcze wymieniał, ale po części masz już jakieś światło w tunelu ;-)

Nie powinieneś tego spieprzyć. I wiedz to, że ona na Ciebie leci-głupich zagrywek by chyba nie robiła po to, aby drażnić się z Tobą. Jedynie ten jej wiek może Ci pokrzyżować plany.
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Postprzez Gość 2012-02-11, 02:50

Heh jak bym Tylko miał pewność że coś do mnie czuje... To było by cudnie :P Ale nie wiem czy tak jest jak piszesz, gdyż kurcze ciężko mi z nią nawiązać taką rozmowę w realu/treningach itp. Może boję się tez ryzyka w jakiś sposób bo inni dziwnie na tych treningach na mnie patrzą obserwują co robię czy coś jej mówię. Najgorsze to zę umawiać się znią nigdy tak sam na sam nie umawiałem, chciała abym zorganizował ostatnio wypad do pizzeri ze znajomymi z klubu to zorganizowałem tylko tez niby złapała focha że jej nie zaprosiłem (choć wiem że wiedziała ze była zaproszona) to celowo musiałem jej kurcze smsy pisać że jest zaproszona itd. wiem moze głupie ale prawdziwe :) Najgorzej to mi jest znaleźć z nia temat do rozmowy, przerwać to milczenie kiedy siedze np. obok niej czy coś, bo co nie powiem to krótka odpowiedź lub milczy ;p i się uśmiecha xd choć mamy ogrom wspólnych zainteresowań, sport, muzyka przedewszystkim, i wiele innych. Ale czasem ciezko coś wykrztusić bo co niby jestem starszy ale nieśmiałość jest wkońcu w każdym z nas :P

I tak wgl dziękuję za wskazówki :)
Gość

Postprzez Pablo Escobar 2012-02-11, 12:03

Gość napisał(a):Ostatnio też koledzy i koleżanki z treningu zaczeli mówić ogólnie przy wszystkich zartowac sobie że aaa Tomek kręci z tobą, albo uuu Ania widzę ze ktoś ci sie spodobał, wtedy tylko odwracamy przeważnie od wszystkich wzrok i milczymy. Nic a nic na ten temat nie mówimy narazie.

O fuck stary... masz 20 lat a to brzmi jak historia z podstawówki.
Skoro jesteś starszy o 5 lat od tej panienki a nie masz jaj to bardzo ,bardzo słabo.
Popracuj nad tą nieśmiałością (nie tylko w stosunku do kobiet) i znajdź sobie nieco starszy obiekt do działań niż 15latkę. Ona dwa lata temu jeszcze zapewne bawiła się z koleżankami więc nie wiem czego ty od niej wymagasz.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.
Pablo Escobar

Pomógł/a: 10 razy

Postprzez Sugarbabe 2012-02-11, 14:15

masz 20 lat a to brzmi jak historia z podstawówki.

no muszę się zgodzić.

Po za tym, dla mnie gość 20letni, który zarywa w zasadzie jeszcze dziecko jest coś nie-teges pod kątem psychicznym.

Pozdrawiam, Sugarbabe
jest wystarczająco męski by być kobiecym
jest na tyle panem by być sługą
jest wystarczająco poważny by śmiać się z siebie
jest wystarczająco odpowiedzialny by być nieodpowiedzialnym
jest wystarczająco rozsądny by być odważnym
jest na tyle liderem by umieć podążać
jest tak silny, że może być słaby
Sugarbabe

-#girl

Pomógł/a: 77 razy

Postprzez Gość 2012-02-11, 18:33

mam nie skończone 20 lat to po pierwsze ;) A po 2gie widocznie jesteś na tyle inteligentny że nawet nie potrafisz tego sobie prztswoić ;) A są rózne róznice wieku jeśli miałeś wprowadzić to do rozmowy co wporowadziłeś trzeba było sie wgl nie odzywać.
Gość

Postprzez Sugarbabe 2012-02-11, 18:43

Po pierwsze, jestem kobietą.
Po drugie, jest różnica pomiędzy facetem 25 letnim zarywającym 20 latkę, a facetem 20letnim zarywającym 15latkę. A ta różnica polega na tym, że w drugim przypadku taki facet bierze się za dziecko co w moim odczuciu jest chore.
Skoro tego nie rozumiesz to:
Gość napisał(a): widocznie jesteś na tyle inteligentny że nawet nie potrafisz tego sobie przyswoić ;)

Gość napisał(a):A są rózne róznice wieku jeśli miałeś wprowadzić to do rozmowy co wporowadziłeś trzeba było sie wgl nie odzywać.

to jest forum publiczne, temat udostępniłeś do szerokiej dyskusji, więc nie rozumiem Twojego oburzenia. Oczekujesz od ludzi żeby się wypowiadali tylko w ten sposób jak sobie tego sam życzysz?
Widzisz, w takim wypadku założenie tematu na forum publicznym mija się z celem.

Pozdrawiam,
Sugarbabe
jest wystarczająco męski by być kobiecym
jest na tyle panem by być sługą
jest wystarczająco poważny by śmiać się z siebie
jest wystarczająco odpowiedzialny by być nieodpowiedzialnym
jest wystarczająco rozsądny by być odważnym
jest na tyle liderem by umieć podążać
jest tak silny, że może być słaby
Sugarbabe

-#girl

Pomógł/a: 77 razy

Postprzez chez 2012-02-11, 20:07

Cześć

Ja mam 20 lat ona ma 15 wiem dla was może to być dziwne, ale do rzeczy.

Nie wiem czy wiesz ale tutaj zajmujemy się kobietami powyżej 18 roku życia.

Jak chcesz dziecko podrywać to idź na forum przedszkolne.

PS. Naucz się przyjmować krytykę.

Pozdrawiam
chez

-#mod

Pomógł/a: 57 razy