Dziewczyna z szkoły nie wiem jak zagadać...

Pierwsze kilka minut Twojej interakcji z kobietą . Jak podejść do dziewczyny i zacząć rozmowę?

Dziewczyna z szkoły nie wiem jak zagadać...

Postprzez farel 2011-11-25, 21:40

Witam, na początku chciałbym się przywitać na forum :)

A teraz przejdę do rzeczy
Ponieważ mam problem ponieważ nie wiem jak zagadać do dziewczyny która mi się bardzo podoba :(
Najpierw powiem coś o sobie i swojej sytuacji
Lat mam 18 lat. Nie dawno zakończył się mój 5 letni związek.
Mam niską samo ocenę (choć wszyscy mówią o mnie zupełnie inaczej) ale ja po prostu tak o sobie myślę;/

Stwierdziłem nie dawno że muszę kogoś poznać być może być z kimś że strasznie brakuje mi drugiej osoby itd

Obecnie jestem na kursie miesięcznym w innym mieście i chodzę do takiej szkoły na te kursy i tam wypatrzyłem idealna do mnie kobietę. Widzę się z nią gdzieś na 75% przerw więc niby dość często się z nią widzę.
Parę razy mijaliśmy się wzrokiem.

Nie wiem zupełnie jak do niej zagadać? Co mówić? O czym rozmawiać?
Czy od razu wsiąść? od niej numer? Czy zaprosić np do mc donalda na kawę? ;d

Dodam iż zawsze gdy ją widzę jest z jej koleżanką lub przyjaciółką ;/ i nie wiem czy to jakoś eliminuje to żebym do niej zagadał?

Dodam też że zostało mi tylko 2 tygodnie tam tych kursów więc czas działa na moja niekorzyść

Może się to dziwnie wydawać ze 18 latek po 5 letnim związku ma problem z zagadaniem do jakieś dziewczyny. Ale niestety tak jest ponieważ jak poznawałem swoją byłą było to po prostu dziecinne wolał bym nawet do tego nie wracać ;d

Bardzo proszę o pomoc

Pzdr
farel

Pomógł/a: 0 razy

Re: Dziewczyna z szkoły nie wiem jak zagadać...

Postprzez Klakier 2011-11-26, 12:57

proponuje poczytać forum, zamiast czekać na gotowca.

może ktoś wykaże się postawą prometejską i napisze ci to samo setny raz, ale na mnie nie licz. proponuję zacząć od artykułów uncle uwo.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Greniek 2011-11-27, 14:28

" Cześć, mijaliśmy się wzrokiem już kilka razy, a ja wciąż zastanawiam się co powinienem powiedzieć aby poznać twoje imię..? "

Obrazek
Greniek

Pomógł/a: 11 razy

Postprzez farel 2011-11-27, 15:56

Klakier ok na pewno poczytam forum, lecz nie ukrywam że wolał bym osobiste podpowiedzi

Greniek napisał(a):" Cześć, mijaliśmy się wzrokiem już kilka razy, a ja wciąż zastanawiam się co powinienem powiedzieć aby poznać twoje imię..? "

Obrazek

ooo to jest super wielkie dzięki :)
Lecz nie wiem jak to dalej rozciągnąć? O co pytać? Czy od razy gdzieś zaprosić? Od razu zapytać o numer?
Czy musi być ona sama żebym do niej podbił czy może być np z koleżanką?
farel

Postprzez Greniek 2011-11-27, 16:54

Widzę, że nie zrozumiałeś pierwszego obrazka.

Szansa numer dwa. Rozmowa z kobietą jest jak... ważne aby zacząć ( od samego początku ) ...

Obrazek
Greniek

Postprzez Klakier 2011-11-27, 18:08

greniek podpowiada ci tematy na rozmowę np. robienie na drutach, czy gra w domino.
ja tylko dodam, że możesz błysnąć jakimś przysłowiem, czy fajnym tekstem np. 'każda lawina zaczyna się od małego kamyczka'.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Greniek 2011-11-27, 18:13

Klakier podsunąłeś mi dobry pomysł...
Ten Filmik : http://www.youtube.com/watch?v=rCRcjt2LAD4&feature=related

I mamy nowy otwieracz :
" Cześć maleńka, może wpadniesz do mnie, i razem rozwalimy moje cudne dzieło z 17 560'ciu kostek domina?! "

:lol: :lol: :lol:
Greniek

Postprzez mrfreeman 2011-12-13, 21:54

jeśli jest z koleżanką to nawet lepiej - będzie czuła się komfortowo i bezpieczniej:)

poczytaj o mystery method w necie i otwieraniu setów
wygraj koleżankę, wygrasz ją

po pierwsze podejdź:)
mrfreeman

Postprzez Lew 2012-01-06, 05:20

farel napisał(a):Od razu zapytać o numer?

A czemu ma ci go dać skoro jeszcze ani cię nie lubi ani się tobą nie interesuje?

Czy musi być ona sama żebym do niej podbił czy może być np z koleżanką?[/quote]

farel napisał(a): Czy od razy gdzieś zaprosić? A czemu ma z tobą gdzieś iść jeżeli jeszcze się tobą ani nie interesuje ani nie lubi?

farel napisał(a):Lecz nie wiem jak to dalej rozciągnąć? O co pytać?

A skąd my mamy to wiedzieć? Zależy jaki jest szeroko rozumiany kontekst sytuacyjny. Twoje wyrobione zdolności konwersacji, charakter i poczucie humoru powinny zrobić wszystko same.

Wywalaj się na tych nartach to w końcu zaczniesz jeździć.
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Postprzez Bart00 2012-01-21, 14:04

Ale chyba przez ten okres 5 lat rozmawiałeś o czymś z Twoją byłoł laską??. Powinieneś mieć jakieś doświadczenia w kwestii rozmowy.
Co do zagadania. Podchodzisz i pytasz o jakąś błahostkę w stylu " sorki, która godzina" potem oceniasz sytuacje w której się znajdujecie. Łapiesz się wszystkich szczegółów które mogą dać Ci temat do rozmowy. Patrzysz jak jest ubrana -kobiety lubią gdy mówimy o ich stylu ubioru. Mówisz że lubisz gdy dziewczyna mają swój własny styl , że akurat chyba to w niej przeciągnęło Twoją uwagę, i że miło by było się lepiej poznać. Mówisz że po zajęciach masz chwile, i że możecie się spotkać, aby porozmawiać.

Albo gdy stała na korytarzu, no to tekst w stylu " fajno że czekałaś na mnie, chodz przejdziemy się, mam Ci coś ciekawego do powiedzenia" Potem ciągniesz rozmowę o jej zainteresowaniach, pasjach, mówisz że zainteresowałeś się jej osobą, chcesz ją bliżej poznać.

Tekst na opinie też może być dobry pomysłem. Mówisz coś w stylu " słuchaj, według Ciebie to do kogo jestem bardziej podobny, do męża,a może kochanka,??" potem ciągniesz rozmowę pytając " a dlaczego tak sądzisz, jeśli tak myślisz, to uzasadnij to czymś"

Jest wiele sposobów na zagadanie. Zamiast gdybać, to zacznij działać.
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Powrót do Otwarcie - jak poderwać dziewczynę, która Ci się podoba