Wysłany: 2009-12-23, 16:22 ,,Iść ciągle iśc w stronę słońca" SOLARKA
Ciekawi mnie wasza opinia --> Na temat facetów uczęszczających do solarium. Wielu ludzi (zacofanych) w Polsce uważa, że facet uczęszczający na Solarium to gej etc. To jakieś narzucone jak zwykle przez idiotów reguły, próba stworzenia kolejnego stereotypu albo coś w tym stylu. Nie ma co się dziwić, że Polacy są uważani za jednych z najbardziej zaniedbanych w europie... Pewnie Ruskich wyprzedzamy i Rumunów.. Większość facetó na zachodzie korzysta ze sztucznego słońca, ja to aprobuje, sam tam się udaje. Po primo opalony facet (z umiarem) wydaje się kobietom bardziej atrakcyjny (Hiszpanie, Włosi??, ciemniejsza karnacja etc, mówi to wam coś?), po drugie primo według mnie jest to bardzo przyjemne w okresie gdy mróz doskwiera, deszcz i ogólnie taka depresyjna pogoda. Człowiek się czuje jakby sobie latem na plaży leżał:P, także bardzo poprawia to samopoczucie użytkownika Łoża Słonecznego. Często wielu to neguje etc, ale sami korzystają. Ost. 2 dresów widziałem... sobie na Solarke przyszli, poopalać się ;P Coraz większe rzesze ludzi się do tego przekonują. Ja jestem na TAK i popieram. Wyrażajcie swoje włąsne zdanie w tej kwestii. Pozdro
_________________ ,,Impossible is nothing"
,,Nie masz nic do stracenia, podejmując jakieś działanie"
,,Myślenie jest najcięższą pracą, dlatego też tak niewielu ją podejmuje"
Solarium? Jestem na nie. Szczególnie, że w moim przypadku raczej solarium nie jest zalecane i zdrowe (karnacja). Za to wystarczy do jaśniejszej karnacji dobrać odpowiedni styl i też wtedy można uzyskać ciekawy efekt. Z kobietami nie powinno być też problemu . Jestem Polakiem i nie mam zamiaru udawać Włocha czy tam Latynosa:) (ciężko by mi z resztą było). Mam swój typ urody, który pewnie dla części kobiet jest atrakcyjniejszy niż gorące brązowe chłopaki. Jak nie wierzysz to popytaj co kobiety wolą. Lepiej poświęcić ten czas by dopracować w sobie inne elementy.
Moja opinia jest więc jasna, skazując się według Ciebie na opinię "zacofanego,zaniedbanego idioty" konsekwentnie uważam solarium za przegięcie, jeżeli dotyczy ono płci męskiej. Opalenizna jest sezonowa i dla mnie jest bardzo dziwne jak ktoś się opali na całym ciele w zimie:). Można dłubać przy stylu ubierania, sylwetce,fryzurze, jednak opalanie się w jakiś komorach to już dla mnie bliżej do malowania się.
a naprawdę nie masz chociaż chwili czasu w wakacje żeby sobie wyjść na dwór i posiedzieć trochę na słońcu bez koszulki. ludzie wszystko byście chcieli na gotowca, to jest domena naszych czasów. tak samo jak z jedzeniem w mikrofalówce. ja na przykład wole się wysilić i zjeść ugotowany i zdrowy obiad a nie odgrzewać jakieś gówno zamrożone w pięć minut w mikrofali. dajcie sobie spokój z solarium. zachęcam do częstszych ekspozycji na słońce w wakacje.
_________________ Wystarczy przecież że
Spokój i ręce przenikają się nawzajem
A gdzie tu sens?? Chyba, że masz cudowną skórę, która trzyma opaleniznę cały rok i nawet zimą nie jesteś biały... W wakacje ja cały czas jestem w ruchu, na wakacjach z ekipą etc, wiec proszę Cię... jak ja nie mam czasu żeby wyjść na słonce to chyba juz nikt na ziemi...
tak więc polecam ograniczyć się do słońca. jeżeli masz możliwość częstego korzystania z dobrodziejstw natury, to bierz to co ci daje matka natura i nic ponadto.
_________________ Wystarczy przecież że
Spokój i ręce przenikają się nawzajem
Prosisz o komentarz na wstępie zaznaczając że przeciwne do twojego zdanie mają zacofani idioci? więcej pokory.
Matix napisał/a:
Wielu ludzi (zacofanych) w Polsce uważa, że facet uczęszczający na Solarium to gej etc.
Kiedyś pytałem o to koleżanki, wszystkim podoba się mężczyzna opalony od słońca, chodzenie na solarium uznawały za nie męskie.
Matix napisał/a:
Większość facetów na zachodzie korzysta ze sztucznego słońca
Skąd te dane? Słyszałem coś odwrotnego, na skutek kampanii o szkodliwości solarium na skórę te cieszą się mniejszą popularnością niż w Polsce. Zastanawiają się także nad ograniczeniem wiekowym:
http://www.emetro.pl/emet...k_arszenik.html
Matix napisał/a:
Polacy są uważani za jednych z najbardziej zaniedbanych w europie...
Opinia ta dotyczy starszego pokolenia, Polska młodzież dba już o siebie porównywalnie z resztą Europy. Sama ta opinia wyszła z braku higieny, dbania o skórę i stylu wśród Polaków, a nie z awersji mężczyzn do solarium.
Podpisuje się po tym co napisał Talmaj
_________________ "Jestem naznaczony wieloma bliznami, ale zachowuję też w pamięci chwile,
które nigdy by się nie zdarzyły, gdybym nie znalazł w sobie dość odwagi,
aby przekroczyć pewne granice."
Pomógł: 8 razy Informacje: Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 140 Skąd: Rybnik
Profil: Imię: Dominik
Wysłany: 2009-12-24, 13:06
A to nie jest tak bo coś słyszałem jak Pani z Geografii opowiadała, że Solarium jest zdrowsze od słońca do danej godziny bo wtedy jest większe promieniowanie UV, lampy solarium są coraz nowsze i bezpieczniejsze dla zdrowia
Ogólnie nie korzystałem z tego, może warto spróbować raczej miałem nastawienie naturalne opalanie
No czytaj dokładnie, bo nie napisałem, że idioci sądzą inaczej, bo każdy ma jakieś tam swoje zdanie, mniej lub bardizej trafne. Idiotami nazwałem ludzi, którzy odgórnie próbują takie reguły/zasady/stereotypy narzucić.
D0MIN napisał/a:
Ogólnie nie korzystałem z tego, może warto spróbować raczej miałem nastawienie naturalne opalanie
Ja zachęcam jak najbardziej, ale oczywiście delikatnie w granicach normy, żeby nie wyglądać jak biały murzyn:P Cieszę się, że nie wszyscy mają do tego taki (narzucony) negatywny stosunek. Ja osobiście nie patrzę na to co mówią inni tylko robie jak ja uważam, również w tej kwestii.
Zapraszam innych użytkowników do wypowiedzi. )
Pomógł: 8 razy Informacje: Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 140 Skąd: Rybnik
Profil: Imię: Dominik
Wysłany: 2009-12-24, 14:59
Matix napisał/a:
Ja zachęcam jak najbardziej, ale oczywiście delikatnie w granicach normy, żeby nie wyglądać jak biały murzyn:P Cieszę się, że nie wszyscy mają do tego taki (narzucony) negatywny stosunek. Ja osobiście nie patrzę na to co mówią inni tylko robie jak ja uważam, również w tej kwestii.
Zapraszam innych użytkowników do wypowiedzi. )
Miałem koleżankę w klasie która strasznie przeginała z solarium wiem wiem nie bardzo ma to wspólnego z Mężczyzną, że ciągle ją jakaś nauczycielka zaczepiała, że sobie zdrowie zniszczy skórę itp. w Granicach rozsądku prawie nic nie zaszkodzi [/quote]
Profil:
Wysłany: 2009-12-29, 12:33
Witam,
Jeśli o mnie chodzi to swoje nastawienie do solarium określę jako umiarkowanie pozytywne. Nie wiedzę problemu jeśli ktoś z tego korzysta. Tragedia się zaczyna wtedy jak ktoś nie może bez tego żyć i zaczyna wyglądać jak skwarka.
Osobiście parę razy byłem na solarium. Początkowo w celu podleczenia trądziku na plecach - działa!. Potem dla przyjemności. W sumie w roku z 2-3 razy mi się zdarza być. Pewnie to także za sprawą mojej kobiety, która ma śniadą karnację i też czasem chodzi na solarium. Ostatnio długo już nie byłem i właśnie ona namówiła mnie na wspólne wskoczenie do solarium. Tak po prostu "z ulicy". Taki spontan. No i oczywiście było przyjemnie. Na miejscu zresztą okazało się, że nie jestem tam jedynym facetem. Ani też nie jedyną parą.
Ważne, żeby nie czuć się skrępowanym, nie tajniaczyć się. Masz ochotę to po prostu idziesz. Nigdy się nie czułem jak gej z tego powodu. Choć muszę przyznać, ze patrząc na niektórych facetów, którzy tam bywają, faktycznie nie jestem przekonany czy byli hetero :/. Ale mnie to nie rusza. Jak mam ochotę to idę, choć faktycznie rzadko mam
Nie wiem co jest gejowego w solarium ale pewne jest , że szkodzi to zdrowiu.
W MH podali nawet , że o 70% zwiększa się ryzyko czerniaka np.
Można troszke "zabarwić " skórę spożywając regularnie beta karoten w postacie capsów czy marchewki
Pomógł: 8 razy Informacje: Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 222
Profil:
Wysłany: 2009-12-29, 13:58
Czy chodzenie na solarium, to dbanie o siebie? Ja bym to porównał do dziewczyn nakładających kilo tynku, które na starość mają zmarszczkę na zmarszczce
Jestem na nie, to pedalskie i kobiet (tych poważnych) to NIE POCIĄGA ( udowodnione ).
_________________ Czasem wybieram zło, daje tyle dóbr...
Muahahah, a niby co?? Oczywiście mówimy o delikatnym zabarwieniu skóry. Skóra opalona lepiej wygląda.
Natural napisał/a:
to pedalskie i kobiet (tych poważnych) to NIE POCIĄGA ( udowodnione ).
Tu mi Ciebie żallll..... Dlaczego to pedalskie???? Nie masz rzadnego sensownego argumentu na udowodnienie tego stwierdzenia. Poprostu mówisz to co inne przygłupy... HAhahaah a co ma poważność do tegp czy podoba się opalonaj skóra?? no proszę CIę.... Wiadomo że blachary lecą na takich picusiów glancuśów z solarą, kasą, samochodem etc, ale zapewniam Cię, że każdej dziewczynie podoba się coś takiego w delikatnym stopniu oczywiście. Nie mówimy tu o tzw. białych murzynach. Zresztą wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników, ktoś może być na nie, ktoś na tak. Ale jak słyszę tak idiotyczne teksty to mnie jelito ściska...
Pomógł: 8 razy Informacje: Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 222
Profil:
Wysłany: 2009-12-29, 17:04
Spokojnie Matix, żyłka Ci wyjdzie
Ja tylko wyrażam opinie Może jestem bezwzględny. Jasna karnacja też jest fajna (ja mam akurat ciemną do blond włosów :/). Po prostu wkurza mnie jak ludzię mówią, że chodzę na solare, a tak nie jest .Dlatego tego nie toleruje
Matix napisał/a:
Poprostu mówisz to co inne przygłupy...
Możliwe, że jestem trochę przygłupi :( Ale za to mam ciekawe życie
EDIT: Znajome też mówią mi, że to trochę pedalskie Rób jak uważasz.
Ostatnio zmieniony przez Natural 2009-12-29, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum