[quote="CaSaNoVa"]Kurczę ja mam taki problem i zawsze z nim miałem.
Z dziewczyną ze stoiska co poderwałem to tylko rozmawiałem o NIEJ i CZAPCE

kompletnie nie wiedziałem o czym mam rozmawiać (dlatego chyba jej tak słodziłem) co o pogodzie o sklepie mam rozmawiać ? z tym mam największy problem, a dlaczego taki mam ponieważ mam 0 kontaktu z dziewczynami.
Po za tym zastanawiam się bo powiedziałem do niej że brat przyjdzie do niej kupić podobną czapkę

może jak będę w mieście za tydzień podejść do niej i się zapytać czy był ?

[/quote]
Na pewno za dużo komplementów powiedziałeś, wszyscy takie mówią skoro dziewczyna jest ładna. A Ty musisz się wyróżnić.
Uważam, że lepszą opcją niż komplementowanie w takiej sytuacji było by np powiedzieć na wstępie '-Cześć

przykułaś moją uwagę swoimi zjawiskowymi kolczykami/anielskim spojrzeniem/interesującymi oczami/uwodzicielskim uśmiechem... zastanawiam się czy również osobowość masz tak ciekawą. Jestem XYZ, jak masz na imię?

' (uważam, że wypowiedziane te słowa z delikatnym uśmiechem i pewnością siebie powinny były dać dużo lepszy efekt)
Dalej jak się przedstawi i ona możesz powiedzieć
'- Opowiedz mi proszę coś o sobie, masz jakieś zainteresowania?' (po chwili warto, żebyś powiedział, że musisz już lecieć i zaproś na określony dzień na kawę, herbatę, albo ciepłe mleko'
Co jeszcze Ci mogę polecić, piszesz, że masz 0 kontaktu z dziewczynami.
Warto mieć wiele koleżanek gorszych, czy lepszych. Trzeba z nimi rozmawiać, to pomoże Ci w nawiązywaniu przyszłych kontaktów.