Jak to rozegrać?

Pierwsze kilka minut Twojej interakcji z kobietą . Jak podejść do dziewczyny i zacząć rozmowę?

Jak to rozegrać?

Postprzez cin21 2012-01-05, 21:31

Witam, jestem nowy na forum.

Chciałbym się zwrócić do was z pewnym pytaniem.

Może na początku przedstawię sytuację.

Zacznijmy od początku. W okresie od sierpnia do listopada widywałem w autobusie pewną dziewczynę. Na początku zbytnio się nią nie zainteresowałem, lecz z każdym następnym razem gdy się widywaliśmy (bez rozmowy) zdawała się być coraz bardziej interesująca. Ostatni raz gdy jechaliśmy razem, wymieniliśmy kilka spojrzeń, lecz nie zdecydowałem się podejść (czego bardzo żałuję). Od tamtego czasu postanowiłem sobie że gdy następny raz ją spotkam to podejdę i spróbuję nawiązać rozmowę. Niestety nie widziałem jej od tamtego czasu!

Ostatnio miałem przypływ szczerości podczas rozmowy z kumplem. Gdy mu o tym powiedziałem to się zdziwił i po chwili powiedział mi kim jest owa dziewczyna.

Teraz tak, nie chcę zwlekać (już parę razy takie coś się przeciw mnie obróciło), więc postanowiłem że do niej napiszę na tym nieszczęsnym fb. Niestety kompletnie nie wiem co mam napisać (i czy w ogóle napisać). Jak myślicie, co powinienem zrobić?

Pozdrawiam
cin21

Pomógł/a: 0 razy

Re: Jak to rozegrać?

Postprzez SkiTleS 2012-01-06, 00:32

jesli kumpel ja zna to niech Ci ja po prostu "przy okazji" przedstawi :) wykorzystuj kontakty :)
SkiTleS

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez cin21 2012-01-06, 00:40

Chodzi o to że oni nie utrzymują kontaktu...
cin21

Postprzez SkiTleS 2012-01-06, 12:08

Od tamtego czasu postanowiłem sobie że gdy następny raz ją spotkam to podejdę i spróbuję nawiązać rozmowę

nie rob na sile takich postanowien - jak bedziesz skacowany lub wykonczony to tez bedziesz na sile chcial podejsc bo tak sobie obiecales? podejscie "bo musze" nie przyniesie Ci zamierzonego efektu

pomysl o tym tak - jak zobacze dziewczyne ktora mi sie spodoba to podejde zeby miec szanse poznac jaka jest - z takim zamyslem bedziesz to robil z usmiechem na ustach :))

jesli masz mozliwosc zagadania do niej nie przez FB to staraj sie unikac internetu. Jesli na prawde nie masz innej drogi kontaktu to pisz ale Twoje szanse zmaleja sporo...
SkiTleS

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez cin21 2012-01-06, 14:10

SkiTleS napisał(a):
Od tamtego czasu postanowiłem sobie że gdy następny raz ją spotkam to podejdę i spróbuję nawiązać rozmowę

jesli masz mozliwosc zagadania do niej nie przez FB to staraj sie unikac internetu. Jesli na prawde nie masz innej drogi kontaktu to pisz ale Twoje szanse zmaleja sporo...

W tym momencie szanse i tak są zerowe, więc jak napiszę to nic nie stracę, mogę tylko zyskać.
cin21

Postprzez Klakier 2012-01-06, 17:34

już lepiej dowiedz się, gdzie pracuje/uczy się i poczekaj na nią. nie nawiązuj kontaktu przez facebooka.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez cin21 2012-01-07, 13:38

Klakier napisał(a):poczekaj na nią

Robię to od miesiąca
cin21

Postprzez Klakier 2012-01-07, 16:12

od miesiąca czekasz na nią? wow stary... zmarnowałeś święta. aż tak nie musisz się starać. ten czas mogłeś spędzić z rodziną, bo wtedy raczej nie było szans, że ją spotkasz ;d

a tak serio, to w ostateczności możesz napisać, ale czy nie lepiej poznać inne dziewczyny. z tą na razie dałbym sobie spokój i spokojnie poczekał, aż może się spotkamy kiedyś, gdzieś przelotem.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Bart00 2012-01-21, 12:44

Jeśli już długi czas jej nie widziałeś w tym autobusie, no to chyba opcja FB nie powinna być złym pomysłem. Jeśli masz małe szanse, aby spotkać ją w owym autobusie, no to innej opcji nie ma, po prostu FB i tyle.
Wszyscy piszą że FB to zło. Moja koleżanka poznała gośća przez FB, który mieszka 600km od niej, i są już razem rok czasu. Czasami cuda się zdarzają. Nie mówię tu, abyś się kierował tylko tą formą kontaktu, ale jeśli nie ma innych opcji, no to po co masz tracić szanse, gdy wiesz że nic nie tracisz.
Bart00

Pomógł/a: 33 razy