ZANIM ZAPYTASZ: ARTYKUŁY UNCLE UWOSZUKAJBLOG UNCLE UWODOWNLOAD

Forum Sztuka Uwodzenia Strona Główna

Jak to rozumieć ????
Autor Wiadomość
tycjan 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-25, 23:50   Jak to rozumieć ????

Jakiś czas temu (hhmmm... to już dwa lata) poznałem w pracy pewną dziewczynę. Początkowo była mi obojętna, jak to koleżanka, ale z czasem zacząłem się do niej przekonywać... Zresztą w jakiś sposób wydawała się mną zainteresowana. Kontakty między nami zaczęły się nieco "zagęszczać", wydawało mi się, że wszystko pójdzie z górki, chciałem trochę to wszystko przyśpieszyć no i zepsułem. Ona powiedziała "nie". Zacząłem spotykać się z innymi dziewczynami, jednak dalej do niej byłem emocjonalnie przywiązany. Po jakimś czasie znowu spróbowałem, ona przestała odbierać telefony, odpisywać na smsy... Któregoś dnia podczas rozmowy na gg, gdy chciałem ją gdzieś zaprosić powiedziała mi, że nie może ponieważ się z kimś spotyka. Ja również wtedy zacząłem kolejną znajomość powiedziałem jej o tym. Rozmawialiśmy o relacjach damsko- męskich, o tym dlaczego mnie odrzuciła (ogólnie powody- jak w artykułach uncle). Zależało mi na tym aby znajomość tą zakończyć w przyjazny sposób, ona w tym czasie odchodziła z pracy... Przykro mi było się z nią rozstawać, wydawało mi się, że niesprawiedliwie mnie oceniła. Zaraz po jej odejściu znalazłem w internecie stronę o relacjach międzyludzkich, uczuciach, osobowości- czytając to zauważyłem, że to, co jest tam napisane w wielu miejscach przedstawiało relacje miedzy nami, a ponadto odzwierciedlało jej światopogląd. Wysłałem sms-a z adresem strony i adnotacją, że może pozwoli jej to zrozumieć pewne rzeczy i po prostu się kiedyś przydać... I miałem rację... Minęło jakieś 2,5 miesiąca. Któregoś dnia po powrocie do domu wieczorem odpaliłem gg: nieznajomy przesyła wiadomość: chciałam Ci podziękować za artykuł. Po chwili zacząłem rozumieć z kim rozmawiam, napisałem: cześć co tam u Ciebie...? Ona: chciałam Ci podziękować za ten artykuł, bo właśnie teraz jest mi potrzebny... u mnie nie jest najlepiej..., jestem na skraju wytrzymałości psychicznej. Spytałem co się stało, jak mogę Ci pomóc? (trochę się wystraszyłem...) Ona: Nie wiem czy chciałbyś wiedzieć, ale jakieś 1,5 tyg. temu zerwałam z chłopakiem, a właściwie on mnie rzucił... ................... Dalej pisała: ten artykuł jest bardzo mądry, ale niektórzy nie potrafią pewnych rzeczy zrozumieć. Wiedziałem, że chodzi o jej chłopaka i na podstawie tego zdania wiem jakie były powody ich rozstania. Rozmawialiśmy na ten i inne tematy, udzieliłem jej kilku rad; w pewnym momencie spytała mnie: A ty kogoś masz?..... hhhmmmm... Napisałem prawdę- spotykam się z różnymi kobietami, ale jak na razie z żadną nie jestem bliżej związany.
I tu moje pytanie: O co właściwie jej chodzi? Po co mi mówi po 3 miesiącach milczenia, o tym, że zerwała z facetem. Raczej chyba nie chciała mi się wyżalić, ma liczne grono znajomych, koleżanek. Czyżby potraktowała mnie jako faceta, który ją rozumie lepiej niż inni faceci (w tym były chłopak)...???????????????????????????????????

Oska 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-25, 23:57   

Mi się wydaje, że desperatka

cRedek 

Informacje:

Profil:
Imię: Radek
Wysłany: 2008-10-26, 01:26   

Moze potrzebowala poprostu doswiadczen zeby zobaczyc ze Ty jestes lepszy, i teraz bedzie sie chciala z Toba zwiazac.

evenement9 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-26, 02:10   

Hmmm?? Może traktowała Cię jak przyjaciela (może dalej)... Dziewczyna wg. mnie potrzebuje otuchy, wsparcia, ciepłego słowa. Nie wiem jakie mieliście stosunki wcaześniej, ale jeśli były jakieś wspólne dłuższe rozmowy to tak właśnie jest... Jeśli nie i było to na zasadzie flirtu w którym Cie olała, to cos jednak drgnęło i w takiej sytuacji zastanów się czy rzeczywiście chcesz z nią spróbować, bo jeśli tak to długa droga przed Tobą i musisz sie troche postarać...

josh137 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-26, 14:20   

a ja mam taki proble: wczoraj bylem na dyskotece i rozmawiajac z dziewczyna,którą co dopiero poznalem, zadalem pytanie o pragnienia(czy coś takiego), a widzialem ze interesuje ja rozmowa ze mna.powiedziala ze powie mi za 3 minuty bo musi porozmawiac z koleżanką.z druga dziewdczyna mialem podobnie bo powiedziala ze zaraz wroci,a ja na to ze pewnie mnie juz nie bedzie.
jak mam to rozumiec???jest w stanie ktos mi to wyjasnic???

Raptor 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-26, 20:59   

tycjan ja myśle tak: okazałeś jej swoja słabośc, bycie needy i wiedziala ze zawsze moze do ciebie wrocic miala takie jakby zabezpieczenie, bylo o tym juz duzo tematow laski trzymaly w niepewnosci i spotykaly sie ze swoimi alfaboy'ami a w razie rozstania mogły wrocic do swojej przytulanki. w twoim przypadku wlasnie u niej nastaly gorsze czasy nie bycia z zadnym fajnym facetem i sobie przypomniala o Tobie.
Sorry moze troche za ostro miejscami ale ja tak uważam.

Edit:
josh moze zaloz nowy temat to tam otrzymasz odpowiedzi na wszystkie pytania

cnc5 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-26, 21:49   

ona moim zdanie musi sie po tym wszystkim pozbierac daj jej torche czasu..

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-27, 20:45   

szuka pocieszenia kobieta, a wie, że się tobie podoba. Ja bym się w takie coś nie pakował, bo to na pewno na długo nie będzie a później będzie bolało

"he who possesses the Spear of Destiny holds the fate of the world in his hands" - constantine

"Nie podejmując żadnej akcji z góry jesteś skazany na porażkę" - s.

lomnica 
Ciacho... ;D

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-27, 21:00   

tycjan...

dziewczyna zrozumiała chyba jaki bład popełniła w swoim życiu zrywając z toba kontakt. Zrozumiała że tamten facet był dla niej nic niewart i tylko sie zabawił jej kosztem. Sądze że odezwała sie do ciebie ponieważ darzy cie bardzo dużym zaufaniem co dla ciebie jest wielkim plusem. Szuka teraz wsparcia u ciebie bo ufa Tobie że jej coś poradzisz. Ale uwaga!
Ona przy opkazji testuje cie czy dalej ci zależy na niej tak bardzo jak kiedyś!!! Niedaj sie teraz na to złapać! Nierozmawiaj z nią godzinami na gg, nie smsuj na kom! To ma ci służyć tylko do umawiania sie z nią na spotkania. Słuchaj co mówi ale też stosuj lekkie negi w stylu :
"sorry ale ja niejestem twoją przyjaciółką z którą możesz gadać na gg", "jestem teraz zajęty, odezwe sie później" etc. Daj jej do zrozumienia że współczujesz jej ale niejestes jej męską przyjaciłką której może sie wyżalić i że masz także swoje życie w którym spotykasz sie z przyjaciółmi i innymi kobietami. To bardzo ważne. Musisz jej mówić o tym że sie spotyjkasz tak jak pisałeś poprzednio ale narazie nic między wami niejest.

gregor 

Informacje:

Profil:
Imię: Grzesiek
Wysłany: 2008-10-28, 00:23   

Ja bym nie nadinterpretował tego nagłego zwrotu. Przyłączę się (nie bez współczucia) do głosów poprzedników: wg. mnie zostałeś jej męską przyjaciółką, a pytanie o to czy kogoś masz nie tyle miało znaczyć, że chce być z Tobą ile szukaniem wspólnych przeżyć (gdybyś był w podobnym położeniu moglibyście sobie razem pochlipać).
Nie mówię, że swojego położenia nie możesz zmienić, ale tak długo jak będziesz na każde jej skinienie, na przełom bym nie liczył. Spróbuj się z nią poumawiać i pokaż jej, że jesteś facetem (odsyłam do artów Wuja). Spraw żeby o nim zapomniała, zamiast ciągle słuchać jej smutnej historii, bo to Cię nie zbliży do celu. Wielu facetów błędnie sądzi, że jak się zaprzyjaźni z kobietą to się do niej zbliżą i połączy ich wielka miłość i namiętny związek, a potem oglądają ze zdziwieniem jak ich ukochana odjeżdża na harleyu z jakimś nieogolonym bad boyem. Ale sam się zastanów: podawacz husteczek i ocieracz gili nie ma chyba wiele wspólnego z namiętnym i porywającym kochankiem?

tycjan 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-28, 19:27   

Czytam te wasze opinie- dzięki za cenne uwagi, ale w tym przypadku jest nieco inaczej ... Piszecie o "męskiej przyjaciółce", ale z tego co mi mówiła, ta moja dawna "koleżanka"z pracy, z byłym chłopakiem zbudowała związek właśnie na zasadzie przyjaźni. Dokładnie rzecz biorąc pomogli sobie wzajemnie we własnych problemach, spotykali się na kawie itp. A potem przerodziło się to w uczucie. Wiem że ona jest trochę dziwna... I sam fakt, że byli ze sobą pół roku, a potem zerwali świadczy po prostu, ze facet po takim czasie nie dał rady... (moim zdaniem). Przeczy to trochę artykułom uncle na temat przyjaźni damsko- męskiej...

lomnica 
Ciacho... ;D

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-10-28, 22:55   

To że ona mówi że między nią a jej byłym uczucie było zbudowane na zasadzie przyjaźni to jest normalne bo każda dziewczyna tak najpierw zaczyna znajomość. Nie rzuca sie odrazu Tobie na szyje i mówi "bierz mie zaraz w całości popatrz jaka jestem napalona". Nie... najpierw szukają w Tobie dobrego miłego przyjaciela z którym mogą pogadać, do którego mogą sie przytulić, któremu mogą przecież wszystko powiedzieć. To one najpierw sprawdzają jak bardzo silny emocjonalnie jesteś. Dlatego najpierw szufladkują cie jako przyjaciela a od ciebie potem zależy czy dalej będziesz ją w tym utwierdzał czy zaczniesz zmieniac powoli jej przekonanie do ciebie że jesteś wartym jej głębszego zainteresowania niż tylko kolega.

Odpowiedz do tematu