Jak zademonstrować swoją wartość ?

Czyli Flirt – jak sprawić, aby dziewczyna poleciała na Ciebie w ciągu kilku minut. O czym rozmawiać z dziewczyną? Jak ją zainteresować sobą? Jak jej zaimponować? Jak używać mowy ciała? Humor, tematy rozmowy i sztuczki, które sprawią, że będziesz najbardziej interesującym z mężczyzn.

Jak zademonstrować swoją wartość ?

Postprzez rinoceronte 2012-02-17, 23:52

Chwilę po podejściu do kobiety jest to jeden z ważniejszych czynników, w pierwszych kilkunastu minutach od poznania. Jak to robić? Co mówić? Co pokazywać? Co opowiadać? (oprócz oklepanych chyba w każdej książce o uwodzeniu, magicznych sztuczek)
rinoceronte

Pomógł/a: 0 razy

Re: Jak zademonstrować swoją wartość ?

Postprzez SkiTleS 2012-02-18, 02:06

Nie bedziesz mogl zademonstrowac wartosci nie majac jej. Udawanie wartosci predzej czy pozniej skonczy sie klapa. Wartosc przede wszystkim musisz widziec w sobie, czuc ja. Nie reagujesz na fochy, podbiles do panny ale nie dasz sie owinac wokol palca. To sa najprostsze metody.

Poznajac dziewczyne w klubie wartosc pokarzesz zbijajac "piatki" ze znajomymi, fajnie jak to sa jacys ogarnieci ludzie o ktorych mozesz cos powiedziec dziewczynie (np ten jest selekcjonerem w klubie, ten studiuje 6 kierunkow a ten jest mistrzem europy w zapasach).
Dobrze jest tez miec znajomosci wsrod obslugi (DJ, barman itp)
Chodzi o to zeby duzo ludzi Ciebie znalo - to czyni Cie interesujacym. Jeszcze lepiej jak jestes z kilkoma paniami (czy to siostra czy dobra kumpela - wszystkie robia Ci porzadny plus na starcie)

Dalej liczy sie juz tylko Twoje zachowanie - im bardziej pewne siebie, im bardziej jestes ogarniety - to wszystko sie akumuluje na plus dla Ciebie :))
SkiTleS

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez Bart00 2012-02-18, 10:31

Wszystkie teksty wyuczone kiedyś się skończą, a Ty będziesz musiał zakończyć rozmowę.
Często zdarza się tak, że nasz najlepszy kumpel w sposób nieświadomy obniży tak Twoją wartość, że ty już nie musisz nic mówić-jesteś spalony w jej oczach.

Kolejną ważna rzeczą w rozmowie jest przejścia między tematami. Często zdarza się tak, że zbyt chaotycznie przeskakiwanie z tematu na temat w dużym stopniu obniży Twoją wartość w jej oczach.
Osoba, która za bardzo się angażuje w to, aby się przypodobać kobiecie, często na tym o wile więcej traci, niż miała by zyskać.
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Postprzez Tygryseks 2012-02-18, 22:32

Rinoceronte, wspomniałeś o bardzo ważnej sprawie. Tak jak napisał Skitles, żeby zademonstrować swoją wartość najlepiej po prostu być osobą wartościową i mieć tego świadomość. Dlatego dobrze żebyś rozwijał w sobie jakieś pasje, zainteresowania, uprawiał sporty, czytał, uczył się, rozwijał. Zadaj sobie potem pytanie dlaczego warto Cię poznać? Co masz w sobie takiego co Cię wyróżnia, dlaczego warto z Tobą rozmawiać, przebywać, dlaczego warto być Twoją dziewczyną? Zastanów się co możesz dziewczynie zaproponować, czego nowego nauczyć.

Teraz jeżeli chodzi o konkretne przykłady demonstracji wartości... Przy directowym podejściu na ulicy już samym podejściem demonstrujesz swoją wysoką wartość-pewność siebie. Potem musisz tylko pomyślnie przejść jej głupie pytania/teksty (shittesty) umawiasz się i koniec (tu raczej nie ma co specjalnie się nad sobą rozwodzić, większe znaczenie ma tu zbudowanie więzi i wzbudzenie u dziewczyny poczucia bezpieczeństwa, luźna gadka z humorem).

Co do 1wszego spotkania (randki) w czasie rozmowy normalne jest że mówi się o swoich zainteresowaniach, o sobie i tam możesz się już wykazać, byle tylko nie brzmiało to jak jakieś przechwałki. Demonstrujesz tu swoją wartość tutaj tak jakby przy okazji np. mówiąc "nie grałaś nigdy w squasha? no to musimy się kiedyś koniecznie razem wybrać, ja gram co najmniej raz w tygodniu z kolegą tutaj na hali awf, kupujemy karnet co miesiąca, w domu mam zapasową rakietkę wezmę Ci i pójdziemy na pewno Ci się spodoba...", "ostatni raz enchiladę w meksykańskiej restauracji jadłem już dobre pół roku temu, jak pojechaliśmy na gapę z kolegą do Warszawy...", "Ankę poznałem na kursie tańca", "w sobotę nie mogę bo jadę na mecz do..." itd.

Ostatnio zastanawiałem się nad demonstracją swojej wartości w klubie muzycznym. Skitles napisał Ci niby dobre rady, ale one są takie typowo podręcznikowe, chodzi mi tu o znajomości z bramkarzami, barmanami. To się fajnie pisze, ale gorzej z realizacją. Przybijanie piątek, rozśmieszanie, tańczenie z dziewczynami na parkiecie jest wg mnie dużo bardziej możliwe.

Ogólnie czym większy klub, czym więcej ludzi tym ciężej się wyróżnić, dlatego radzę albo wybierać mniejsze kluby albo... jakoś niesamowicie się ubrać. Z okazji karnawału, mikołaja, dnia policjanta itd. sam strój jest drogi, ale można poszukać czegoś na aukcjach albo w sklepach z używaną odzieżą bądź w sklepach wszystko za 5zł ;p Wiem że brzmi to dosyć dziwnie ale sama realizacja jest stosunkowo prosta a efekty oszałamiające. Każda lasia chce wyrwać na dysce jedynego na imprezie strażaka, supermana itp. Tego typu akcja została przedstawiona min. w filmie "Czas rozpocząć grę", gdzie główni bohaterowie zakładają sobie afro na głowy żeby wyróżnić się z tłumu.

A jeżeli nie jesteś na tyle śmiały to dobrze włożyć chociaż coś dzięki czemu jakaś lasia będzie mogła do Ciebie zagadać (unikatowy wisiorek, pasek, koszulkę, opaskę na rękę, ja osobiście czasem ubieram też krawat, zauważyłem że lasie uwielbiają mnie potem za niego ciągnąć, jakbym był ich niewolnikiem, same go na siebie zakładają w tańcu). Pzdr
Tygryseks

Pomógł/a: 17 razy

Postprzez Lew 2012-02-21, 23:10

Powiem tak, jeżeli udajesz że coś masz, nie mając tego to to wyjdzie i będzie jeszcze gorzej. Fajny charakter, szacunek do samego siebie i bycie lubianym świadczą o Twojej wartości, udawanie tego jednak nie za daleko prowadzi... Gdy jesteś otwarty i zabawny, masz przy sobie fajnych przyjaciół, nie zabiegasz o niczyją uwagę tylko zajmujesz się tym co lubisz i ludźmi którzy chcą z tobą rozmawiać, przebywać, bawić się- to znak że masz wysoką wartość. Nie ma tu demonstracji, jest twoje autentyczne fajne życie i godny sposób bycia.
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Powrót do Gra