Jak zdobyć dziewczynę, którą znam od dłuższego czasu 2

Pierwsze kilka minut Twojej interakcji z kobietą . Jak podejść do dziewczyny i zacząć rozmowę?

Jak zdobyć dziewczynę, którą znam od dłuższego czasu 2

Postprzez inlove22 2012-01-23, 14:58

dałem taką nazwę tematu, bo mam problem podobny do usera CX3000NEW, ale zgoła inny.
otóż - kocham się w dziewczynie też ok 8 lat, ale do tej pory jakoś to ogarniałem, olewałem, zapominałem. teraz coś tak we mnie walnęło, że nie mogę przestać o niej myśleć. znam ją niemal od przedszkola, chodziliśmy do tej samej klasy w gimnazjum, ale nie widziałem jej już parę lat i nie wiem co u niej.
nigdy do niej nie podszedłem i nie zagadałem, mało ze sobą gadaliśmy - zawsze byłem nieśmiały w stosunku do kobiet, a zwłaszcza do niej (ale teraz coś we mnie pękło, już dłużej tak nie mogę żyć - tzn bez niej).

i tu mam pytanie: czy iść do niej z kwiatami i od razu próbować się umówić na randkę, czy najpierw wypytać jej znajomych/siostrę co u niej, czy ma kogoś etc (jej siostra studiuje na tej samej uczelni co ja - tylko dygam się czy czegoś nie wypapla, wtedy wolałbym już iść bezpośrednio do tej jedynej).
ewentualnie co innego zrobić żeby jakoś "zacząć"?

jedyny kontakt jaki mam do niej to nr gg (kiedyś w sieci znalazłem, ona mojego nie ma) no i ona ma konto na fb (dzięki temu mam jej zdjęcie) - ja oczywiście nie mam tam konta (nie było mi potrzebne)
inlove22

Pomógł/a: 0 razy

Re: Jak zdobyć dziewczynę, którą znam od dłuższego czasu 2

Postprzez Bart00 2012-01-23, 16:33

Wpierw zastanów się czego tak na prawdę chcesz, następnie wybierz konkretną drogę którą chcesz podążać.
Masz 2 opcje:
- będziesz się masturbował psychicznie
- zaczniesz coś działać

Pierwszą opcją nic nie zdziałasz, będziesz swój mózg przepełniał myślą co bym zrobił gdyby, co by się działo jak bym ... i.t.p W google wpisz still-syndrom jedynej. Powinno to w jakimś tam stopniu uświadomić Twój błąd, który popełniasz.

Druga opcja.
Jeśli dziewczyny w ogóle nie znasz to odpuść te kwiaty. Kwiaty to możesz dać osobie którą już bliżej poznałeś.
Pytanie jej znajomych o nią też nie będzie dobrym pomysłem. Co by było gdyby ona się o tym dowiedzała, co by sobie o tobie pomyślała " jakoś brak mu pewności siebie, i musi moje koleżanki molestować, aby się coś o mnie dowiedzieć"

Z tego co piszesz to masz możliwość podejścia do niej i zagadania, więc czego tego nie zrobisz ??

Możesz zapodać coś w stylu. " Cześć, słuchaj, wydajesz mi się bardzo interesującą osobą, i chciał bym Cie bliżej poznać. Zrozum to, że nie darował bym sobie tego, gdybym Ci tego nie powiedzał. Widzałem Cie już parę razy, i mam ochotę poznać Twoją osobowość. Fajnie by było gdybyśmy się wybrali na krótki spacer. W tej chwili mam chwile, więc chodz ze mną a nie pożałujesz tego.

Potem nawijka o niej, o jej stylu życia, ubioru, co lubi robić w wolnych chwilach, jej pasje, hobby, o żarciu, jej marzeniach i.t.p Tematów jest do groma...

Poczytaj trochę forum, tu wszystko znajdziesz.

Za ten post autor Bart00 otrzymał podziękowania od:
inlove22
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Postprzez Pablo Escobar 2012-01-23, 17:06

Historia bardzo ciekawa.Moim zdaniem jednak żaden z twoich pomysłów nie nadaje się do realizacji.

Wizyta z bukietem róż bez uprzedzenia po kilku latach? - takie rzeczy to tylko w filmach z Hugh Grantem.W najlepszym wypadku wyjdziesz na romantycznego dziwaka. - Zapomnij.

Wypytywanie znajomych/rodzeństwa o jej prywatne życie - wyjdziesz na niepewnego siebie gościa który nie ma jaj by zapytać się bezpośrednio tej osoby. - Zapomnij.

Jesteś dorosłym facetem więc nie baw się w żadne podchody na poziomie gimnazjum.
Masz jej GG, napisz do niej na luzie tak jak do koleżanki, której dawno nie widziałeś i stopniowo ocieplaj waszą znajomość.Po jakimś czasie zaproponuj spotkanie. Nie daj po sobie poznać co do niej czujesz i broń boże nie wyznawaj jej tego już na samym początku.Jeśli ona poczuje już po pierwszej wiadomości od ciebie ze może cie mieć kiedy chce to cały czar flirtu pryśnie jak bańka mydlana.
Życie jest przygodą dla odważnych albo niczym.

Za ten post autor Pablo Escobar otrzymał podziękowania od:
inlove22
Pablo Escobar

Pomógł/a: 10 razy

Postprzez inlove22 2012-01-23, 19:00

macie rację. nie ma co grać i bawić się w tego typu podchody albo walić prosto z mostu. napiszę do niej i będę to rozwijał powoli, małymi kroczkami. tylko teraz muszę się przełamać (pewnie zrobię to po sesji, bo teraz egzaminy itp i mam mętlik lekki w głowie).
dzięki za rady!
inlove22

Pomógł/a: 0 razy

Powrót do Otwarcie - jak poderwać dziewczynę, która Ci się podoba