Kto powinien płacić

Wszystko na temat umawiania się z kobietami.

Kto powinien płacić

Postprzez gringo 2011-05-09, 08:52

Witam.

Niedawno poznałem dziewczynę, spotkaliśmy się parę razy i było bardzo miło. Teraz chcę ją zaprosić na zawody, w których startuje. Odbywają się one w innym mieście więc trzeba będzie dojechać pociągiem a potem autobusem. Czy ja powinienem pokryć wszystkie koszty związane z wyjazdem czy każdy powinien płacić za siebie?

Pozdrawiam
gringo

Pomógł/a: 0 razy

Re: Kto powinien płacić

Postprzez chez 2011-05-09, 11:29

Cześć!

Ty ją zapraszasz więc bądź gotowy zapłacić z nią. Jeśli będzie chciała zapłacić za siebie to dobrze.

Według mnie tak czy tak będzie dobrze.

Za ten post autor chez otrzymał podziękowania od: 3 osób
gringo, halnik, larson6394
chez

-#mod

Pomógł/a: 57 razy

Postprzez Klakier 2011-05-09, 19:57

Większość lasek sama chce za siebie płacić. Ważniejsze będzie, czy zaproponuje, że za siebie zapłaci. Jeśli nawet o tym nie wspomni, to nie dobrze o niej świadczy.*

* Choć ty możesz lubić utrzymywać kobiety i tobie to nie będzie przeszkadzało.

Pozdr
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez chez 2011-05-09, 20:14

Klakier napisał(a):* Choć ty możesz lubić utrzymywać kobiety i tobie to nie będzie przeszkadzało.

Chłopcze wiesz co to znaczy utrzymywać kogoś?

Tzn, że płaci się jego rachunki, kupuje się temu komuś jedzenie, ubrania i kosmetyki czyli zaspokaja się jego podstawowe potrzeby.

Nie używaj więc słów których znaczenia nie znasz i dzięki temu widać, że tylko klepiesz regułki bez zastanowienia.
chez

-#mod

Postprzez Klakier 2011-05-09, 21:21

Tato! To nie burzy logiczności wypowiedzi powyżej ;]

Twoje specyficzne rozumienie sformułowania 'utrzymywać kogoś' może mieć różne znaczenie w zależności od wielu czynników(środowisko, przekonania, wartości, kontekst... sratatata...).

Tym bardziej jeśli przeczytasz zdanie do którego dołączony jest ten magiczny znak "*".

Jeśli ktoś nie czuje się w obowiązku płacić za siebie, uważa, że jej się to należy, to nic nie wróży zmiany podejścia w związku.

KONTEKST, kontekst wypowiedzi.

Nie używaj więc słów których znaczenia nie znasz i dzięki temu widać, że tylko klepiesz regułki bez zastanowienia.

Przepraszam, już więcej nie będę. W dodatku widzę, że prześwietliłeś mnie na wylot ;)
Klakier

Postprzez chez 2011-05-09, 21:34

Klakier napisał(a):Tato! To nie burzy logiczności wypowiedzi powyżej ;]

Jak już to "Tatusiu" :-)

Kontekst kontekstem ale trzeba używać odpowiednio dobranych słów.

Klakier napisał(a):Jeśli ktoś nie czuje się w obowiązku płacić za siebie, uważa, że jej się to należy, to nic nie wróży zmiany podejścia w związku.

A w ilu Ty byłeś związkach że to wiesz? Były jakieś długie? :-)

Jeśli kolega zaprasza dziewczynę na zawody gdzie wiadomo, że będzie trzeba płacić za m.in pociąg to musi się spodziewać, że zapłaci za nią tym bardziej że to on ją zaprasza.

Ona zawsze może mu się zrewanżować na następnym spotkaniu albo na początku mu powie, że nie ma po prostu kasy i z tym trzeba się liczyć. Kolega nigdzie nie napisał że laska ma takie podejście że "jej się należy" a Ty już sobie to dorobiłeś i z góry zakładasz że ona tak myśli.

Wystarczy tylko zdrowy rozsądek.

Wybacz że zburzyłem Twój schemat myślenia ale pewnie nie będę tym ostatnim który to zrobił :-)

Pozdrawiam

Za ten post autor chez otrzymał podziękowania od:
gringo
chez

-#mod

Postprzez Klakier 2011-05-09, 22:01

Jeszcze dokończę dyskusję.

Ło... napisałem większy post, ale to kłóci się z pierwszym zdaniem, więc skasowałem.

Nasze poglądy w tym temacie są podobne. Twoje posty wynikają z problemów w komunikacji(niejasności, niedomówienia, kontekst...).

P.S. Niczego z góry nie założyłem.
Klakier

Postprzez Nowy7 2011-11-23, 23:53

no jest pewna opcja, w przypadku kiedy idziecie do baru,restauracji itd. wybierz to co chcesz i odrazu zaplac i laska bedzie musiala zaplacic sama za siebie :D heh Moj ziomek tak robi, i rwie laski tak czy inaczej :d
Nowy7

Postprzez kinecta 2011-12-19, 19:37

Jeśli ty zapraszasz, ty pokrywasz koszty- chyba że wcześniej umawiacie się inaczej. Jeśli ona ma płacić, musi się na to wcześniej przygotować.
kinecta

Pomógł/a: 0 razy

Powrót do Randkowanie