ZANIM ZAPYTASZ: ARTYKUŁY UNCLE UWOSZUKAJBLOG UNCLE UWODOWNLOAD

Forum Sztuka Uwodzenia Strona Główna

Kursy dla początkujących
Autor Wiadomość
DzejDzej 

Informacje:

Profil:
Imię: Paweł
Wysłany: 2010-02-11, 01:12   Kursy dla początkujących

Ostatnio zastanawiałem się czy nie pójść na jakiś kurs związany z tematyką uwodzenia. Znalazłem jedną stronkę (linka chyba nie można podawać z tego co wyczytałem w regulaminie) gdzie chłopaki robią kursy 1-2 dniowe, od podstaw, czyli cała teoria a później wspólny wypad do klubu i na bieżąco korygują nasze błędy, cena wynosiła ok. 400 zł, z czego dostawało się bonusowo 12 plyt DVD z całym szkoleniem. Przed chwilą znalazłem inna stronkę, gdzie szkolenia są nazywane troszkę inaczej, są podzielone bardziej szczegółowo ale kosztują już po 800 zł i lepiej! Co myślicie o takich szkleniach ? warto się zapisać aby spotkać się i zaczerpnąć wiedzy od najlepszych PUA ? Czy naprawdę są aż tak wielkie różnice między tymi szkoleniami, że warto wydawać aż tyle pieniędzy? Czy lepiej korzystać z darmowych materiałów, bądź e-booków i samemu się szkolić ?

qrczaq 

Informacje:

Profil:
Mój Dziennik: 3057
Wysłany: 2010-02-11, 03:32   

szkolenia sa bezsensowne. Dlaczego? a czemu mialbys ufac komus kto prowadzi to szkolenie? No czemu? myslisz ze on posiadł jakas magiczna, tajemna wiedze? mysliisz ze jest lepszy od Coebie?

Według mnie w zupelnosci wystarczaja newslettety, ebooki, krotkie filmiki. Szkolenie nic Ci nie da, jesli sam nie bedziesz pracowac nad soba. Szkolenie to nie jest magiczny eliksir do klucza wszystkich kobiet. Tez kiedys mialem taki dylemat, postanowilem zaoszczedzic 500 zl,i wziasc sie za siebie - i dobrze mi z tym:)

aple4 

Informacje:

Profil:
Imię: Maciej
Wysłany: 2010-05-21, 10:21   

Najlepszym szkoleniowcem jest doświadczenie i... Twoje 30 minut dziennie poświęcone analizie - co było źle i co trzeba poprawić ;-) Może na efekty trzeba czekać dłużej ale przynajmniej zachowujesz pięć stówek w kieszeni :-)

Elmo 
Poeta

Informacje:

Profil:
Imię: Karol
Mój Dziennik: 3265
Wysłany: 2010-05-21, 18:57   

Zgadzam się z przedmówcami! A jak chcesz dostać feedback po treningu to możesz tu opisać swoje doświadczenia i ktoś kompetentny ci może odpowie. ;-)

Możesz też umówić się z wingiem i on ci też na miejscu powie co robiłeś źle, a co nie.

D0MIN 
Paul Walker

Informacje:

Profil:
Imię: Dominik
Wysłany: 2010-05-21, 19:11   

Od razu w głowie pojawiła mi się myśl, że na takim szkoleniu byś dostał potężnego powera przypuśćmy na kilka dni, ale co z tego jeśli byś dalej nad sobą nie pracował poszło by się kitrać wszystko :)

Pozdrawiam

zorro 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-21, 19:36   

A ilu z przedmówców brało udział w takich seminariach? ...Nikt?
Jak można porównywać coś, w czym nie brało się udziału ze swoją sytuacją? To tylko szerzenie swoich przypuszczeń, a przypuszczeń to autor i swoich ma pewnie w nadmiarze.

W wywiadzie z Herbalem, dostępnym gdzieś na tym forum, chyba nawet w artykułach Wujka, Herbal mówi, że gdyby wiedział, to poszedłby na takie szkolenie od razu. Więc zachęcam do przejrzenia opinii ludzi, którzy brali w czymś takim udział, bo tylko oni mogą mieć coś do powiedzenia na ten temat. Z tego co wiem, nikt z systematycznie udzielających się użytkowników tutaj nie był na żadnym szkoleniu, więc najlepiej poszukaj na innych forach.

Ale też podzielę się swoimi przypuszczeniami: Te szkolenia prawdopodobnie są o tyle skuteczne, że masz na nich większą motywację do działania, bo - nie działasz = straciłeś pieniądze. Poza tym, jeśli pójdziesz na jakieś NLS, to coach pewnie zamontuje Ci porządną kotwicę i zmniejszy strach przed podejściem.

john666 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-27, 17:16   

qrczaq napisał/a:
szkolenia sa bezsensowne. Dlaczego? a czemu mialbys ufac komus kto prowadzi to szkolenie? No czemu? myslisz ze on posiadł jakas magiczna, tajemna wiedze? mysliisz ze jest lepszy od Coebie?

Według mnie w zupelnosci wystarczaja newslettety, ebooki, krotkie filmiki. Szkolenie nic Ci nie da, jesli sam nie bedziesz pracowac nad soba. Szkolenie to nie jest magiczny eliksir do klucza wszystkich kobiet. Tez kiedys mialem taki dylemat, postanowilem zaoszczedzic 500 zl,i wziasc sie za siebie - i dobrze mi z tym:)

To tak jak wychodzisz na miasto i się uczysz a jak patrzysz jak ktoś podejdzie i potem robisz podobnie to daje ci zaoszczędzić dużo czasu sam na książkach byś doszedł do tego samego ale po co jak można szybciej. Jeżeli ktoś zostaje trenerem to już musi mieć jakąś wiedzę, musi jakoś uwodzić żeby sobie dawać radę. Zapytaj się ludzi co byli na szkoleniach nieraz wydanie tych paru złotych mobilizuje do ciężkiej pracy.
Nikt nie mówił że szkolenie to magiczny eliksir ale to dużo wiedzy do której dochodzi się długo a na szkoleniu masz ją podaną jak na tacy.

Bear 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-27, 17:50   

Elmo napisał/a:
możesz tu opisać swoje doświadczenia i ktoś kompetentny ci może odpowie
- a kto tu jest kompetentny? Jakiego nika używa?
Under kiedyś robił jakiś artykół albo ankiete (w sumie nie ważne) dla playboya i właśnie badał anonimowo doświadczenia z kobietami ludzi z fór/for (jak to się pisze?) o tematyce uwodzenia i tam wyszło, że co czwarty formuowicz udzielający rad jest prawiczkiem, a spora część ma raczej ograniczone kontakty z kobietami. Więc chyba lepiej pójść na szkolenie niż słuchać rad na takim forum.

Jak możesz to odezwij się na gg 24413367 i wyślij mi link. Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez chez 2010-06-27, 19:17, w całości zmieniany 1 raz  

john666 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-27, 19:15   

Bear To jest prawda człowiek pisze na forach po to tylko żeby się dowartościować, Under na tym zarabia, Feniks, też to jest ich marketing. A inni? Podważają swoje ego, jak stajesz sie lepszy to nie masz czasu na pisanie, sam się zastanawiam jak wszyscy znajdują czas na pisanie raportów gdzie ja wychodząc 2 razy do klubu spotykając się z 3 dziewczynami na tydzień i 2 razy z znajomymi nie miałem wcale czasu na nic.

Forum też jest dobre ale powiedzenie "początkujący radzi początkującemu się sprawdza" Poznałem trochę ludzi z for trochę trenerów nie tylko na szkoleniach, choć też byłem na paru i jestem z nich zadowolony.
Jak widzę że ktoś mam 1000 postów to twierdzę że on spędza więcej czasu na forach niż z dziewczyną.

D0MIN 
Paul Walker

Informacje:

Profil:
Imię: Dominik
Wysłany: 2010-06-27, 19:22   

Jak się chce to się zawsze znajdzie czas :) To jest dla nich sposób na zarabianie, wcale nie twierdzę, że zły czy nie pożyteczny.

Nie bierzesz pod uwagę, że ktoś tutaj może być z 3 lata czyli wychodzi jakoś 1 post na dzień(przy tysiącach) :) Jakoś odczuwam w tym twoim zadowoleniu marne zadowolenie ze szkoleń.
Ostatnio zmieniony przez D0MIN 2010-06-27, 19:23, w całości zmieniany 1 raz  

chez 

Informacje:

Profil:
Imię: Artur
Mój Dziennik: 1597
Wysłany: 2010-06-27, 19:22   

Bear napisał/a:
- a kto tu jest kompetentny? Jakiego nika używa?

Ty jesteś najbardziej kompetentny.

Poza tym z takimi myślami to się dziwie, że w ogóle tu jesteś i jeszcze dajesz swoje problemy z których wynika, że cieniutki na razie jesteś w relacjach z kobietami. Poza tym Twoje ocena mojego dziennika potwierdziła, że jesteś zakompleksionym dzieciakiem który swoją frustrację chce wyładować na forum.

Naucz się pisać bez błędów bo analfabetów tu nie potrzebujemy!

john666 napisał/a:
Bear To jest prawda człowiek pisze na forach po to tylko żeby się dowartościować, Under na tym zarabia, Feniks, też to jest ich marketing

A Ty po co piszesz? Też aby się dowartościować? To idź na ich kurs i dupy nam nie zawracaj bo z tego co widzę to SPAMUJESZ!!

john666 napisał/a:
sam się zastanawiam jak wszyscy znajdują czas na pisanie raportów gdzie ja wychodząc 2 razy do klubu spotykając się z 3 dziewczynami na tydzień i 2 razy z znajomymi nie miałem wcale czasu na nic.

To skoro jesteś taki super to dlaczego tu piszesz? Nie którzy mają swoje dziewczyny i potrafią sobie tak zorganizować czas, że na wszystko go mają. Ty widocznie bardzo nieudolnie nim zarządzasz.

john666 napisał/a:
Jak widzę że ktoś mam 1000 postów to twierdzę że on spędza więcej czasu na forach niż z dziewczyną.

A jak ja widzę takich jak Ty to mi się śmiać po prostu chce.

Także swoje żale wylewajcie gdzieś indziej bo się pożegnamy!

To jest post pouczający oby dwóch użytkowników.

ALMOST 
Na bank?

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-27, 21:21   

Zapraszam na móje kursy "Jak nie przegrać życia" cena to tylko 200 zł. Zainteresowanych prosze o wysałanie wiadomości na PW. :mrgreen:

Moja opinia jest taka, że za te pieniądze zainwestowane na kurs wołałbym przeznaczyć na ubrania, albo wypady do klubu lub cokolwiek innego. Wydaje mi się metoda na samouka może nie jest najszybsza i najskuteczniejsza aczkolwiek napewno daje najwięcej satysfakcji. Nie wiem też czego na takim kursie mieliby mnie nauczyć. Z natury jestem ignorantem i masz wszysko gdzieś (ok. prawie wszystko). Więc strach przed podejściem to nie mój problem. A co do grepsów jakiś openerów to spokojnie można je poznać na forum za free.

Bear 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-27, 21:54   

Z Chez'em już nawet nie dyskutuje bo mi kolejny post usunie.
ALMOST napisał/a:
Moja opinia jest taka, że za te pieniądze zainwestowane na kurs wołałbym przeznaczyć na ubrania, albo wypady do klubu lub cokolwiek innego.

Powiedzmy cena kursu 1200zł. Przez najbliższy tydzień wydaj tą kasę na ciuchy i zabawe. Wydasz? Nie, ale na kurs i tak nie pójdziesz. Chyba zaczaisz o co mi chodzi ;-)

ALMOST napisał/a:
Nie wiem też czego na takim kursie mieliby mnie nauczyć

Załóżmy, że masz już prawko i chcesz zostać kierowcą rajdowym. Myślisz, że metodą na samouka dorównasz ludziom po szkoleniach u profesjonalnych trenerów/ kierowców?
No, ale przecież wszystkie "sztuczki" są opisane na internecie. Więc w czym problem?

aple4 

Informacje:

Profil:
Imię: Maciej
Wysłany: 2010-06-28, 13:53   

Bear napisał/a:
Przez najbliższy tydzień wydaj tą kasę na ciuchy i zabawe.

Ciuchów nie kupuje się na tydzień. A wrażeń z zabawy nie zapomnisz też za szybko. Zyskujesz lepszy wygląd i wiaderko emocji, które możesz później przelać na rozmówczynię. Jeszcze jakieś wątpliwości ?

Bear napisał/a:
Załóżmy, że masz już prawko i chcesz zostać kierowcą rajdowym. Myślisz, że metodą na samouka dorównasz ludziom po szkoleniach u profesjonalnych trenerów/ kierowców?
No, ale przecież wszystkie "sztuczki" są opisane na internecie. Więc w czym problem?

Myślę, że dorównam, tudzież przegonię. Dlaczego ? Bo to tak naprawdę dwie różne drogi prowadzące do tej samej mety.
Widzisz: Mogę iść na łatwiznę, upuścić z portfela trochę kasy i pod okiem profesjonalisty wytrenować w 2 dni ładny slajd na mokrym szutrze lewy 90 stopni. Albo...

...mogę pójść ścieżką samouka, rozbić 5 samochodów i wylądować 2 razy w szpitalu. Ale w efekcie (bo zbadaniu niezliczonych podejść) będę potrafił to samo - a nawet lepiej, bo wynajdę sposób dostosowany najlepiej do MNIE (a nie do "trenera").

Szkolenia bardzo dobrze sprawdzają się w stricte deterministycznych dziedzinach takich jak np. matematyka czy j. angielski. Kontakty z kobietami to nie bukiecik wzorów i transformant. Oszem - "profesjonaliści" mogą wskazać kierunek i kilka niepisanych, żelaznych zasad (np. nie dziel przez 0 :-P ) ale to już do Ciebie należy maszerowanie.

Twoje (opisywane) podejście to - ni mnie ni więcej - LENISTWO. Oczekiwanie na gotową zupę i jeszcze nakarmienie. Nikt nie będzie nikogo karmił - są opisane "sztuczki" to należy nauczyć się je wykorzystywać, a nie narzekać "nie rozumiem więc minus (vide demotywatory)".

Bear 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-28, 23:53   

aple4 napisał/a:
Ciuchów nie kupuje się na tydzień.

Przez tydzień masz dokonać zakupu za kasę, którą zamierzałeś wydać. Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to wróć do podstawówki.
aple4 napisał/a:
A wrażeń z zabawy nie zapomnisz też za szybko. Zyskujesz lepszy wygląd i wiaderko emocji, które możesz później przelać na rozmówczynię.

Na szkoleniu przecież też idziesz do klubu i możesz się dobrze zabawić. Jak zainwestujesz w dobre szkolenie to zmienisz się w lepszą wersje siebie i potem będziesz już sam dostarczał sobie emocji dużo większych niż za te "1200zł".
aple4 napisał/a:
Jeszcze jakieś wątpliwości ?

Coś mi się wydaje, że Ty na szkolenia nie uczęszczasz tylko dlatego, że nie masz kasy.
aple4 napisał/a:
Mogę iść na łatwiznę, upuścić z portfela trochę kasy i pod okiem profesjonalisty wytrenować w 2 dni ładny slajd na mokrym szutrze lewy 90 stopni. Albo...

Czy Ty myślisz, że ludzie trenujący w profesjonalnych klubach idą na łatwiznę? Trenujesz coś wogóle? Równie dobrze możesz uczyć się bić z filmików na yt, a potem spróbować się z kimś trenującym. Możesz trenować samemu akrobatyke, piłke nożną, bieganie, a potem spróbować się z kimś trenującym to w klubie-Powodzenia!
aple4 napisał/a:
...mogę pójść ścieżką samouka, rozbić 5 samochodów i wylądować 2 razy w szpitalu. Ale w efekcie (bo zbadaniu niezliczonych podejść) będę potrafił to samo - a nawet lepiej, bo wynajdę sposób dostosowany najlepiej do MNIE (a nie do "trenera").

Ciekawe czy za 5 rozbitych aut i s=dwukrotne leczenie w szpitalu zapłacisz mniej niż za lekcje u trenera %-) Zejdź na ziemie. Z NFS się jeździć nie nauczysz. Poza tym trener dostosuje techniki pod Ciebie.
aple4 napisał/a:
Szkolenia bardzo dobrze sprawdzają się w stricte deterministycznych dziedzinach takich jak np. matematyka czy j. angielski.

Przecież wszystko masz w podręcznikach. Masz wzory, opisy jak co krok po kroku robić, zastosowanie. Dlaczego nie miałbyś się tego nauczyć?
aple4 napisał/a:
Twoje (opisywane) podejście to - ni mnie ni więcej - LENISTWO. Oczekiwanie na gotową zupę i jeszcze nakarmienie.

Wszyscy są leniwi. Co w tym złego? Tak chce gotową zupę, a co mam 20 razy próbować zanim mi wyjdzie? Mogę mieć od razu dobrą i podaną . Co w tym złego?

Odpowiedz do tematu