NAJSKUTECZNIEJSZA TECHNIKA - Po prostu podejdź

Pierwsze kilka minut Twojej interakcji z kobietą . Jak podejść do dziewczyny i zacząć rozmowę?

NAJSKUTECZNIEJSZA TECHNIKA - Po prostu podejdź

Postprzez Krzysztof_Król 2010-12-03, 10:42

Podejście do kobiety

Większość facetów, których przeszkoliłem - na początku miała największe obawy odnośnie tego: co powiedzieć do kobiety przy pierwszym poznaniu? Bardzo szybko musiałem im wyjaśniać w czym tak naprawdę leży sukces skutecznego randkowania.

Za chwilę dowiesz się tak naprawdę - jak wykonać idealne podejście - zanim jednak do tego przejdziemy musisz uświadomić sobie jedną rzecz: kobiety funkcjonują zupełnie inaczej niż mężczyźni. Kobiety tak naprawdę nie słuchają Ciebie umysłem - tylko sercem. Skupiają się bardziej na emocjach niż na logice Twojej wypowiedzi. To jest wspaniałe w kobietach, że tak inaczej podchodzą do tematu - dzięki temu potrafimy się wspólnie uzupełniać i tworzymy jedną całość - Ying Yang.

Dlatego też NIE MA ZNACZENIA CO POWIESZ! możesz podejść z najbardziej głupim tekstem, a jeśli Twoja mowa ciała, uśmiech, pewność siebie trafią do kobiety - masz pełen sukces.

Jak skutecznie poznać kobietę?

Po prostu trzeba podejść! Just do it! Teraz, już, natychmiast. Pomyśl sobie - jeśli się wahasz to od razy tracisz pewność siebie! Jeśli nie podejdziesz - to nie masz szans nigdy się dowiedzieć, czy uda się, czy się nie uda. Jeśli chcesz zdobyć tą kobietę to zacznij od najprostszego - po prostu podejdź. Nie liczy się skutek - liczy się to, że masz jaja, że jesteś prawdziwym mężczyzną, który nie boi się kobiet. Już samo to, że podejdziesz - działa podniecająco na kobietę.

Powiedz cokolwiek - nawet zwykłe cześć. Nie popadaj w jakieś histerie NLS-owe i nie rób z siebie błazna stosując teksty NLP. Po prostu podejdź do niej jak do starej koleżanki i zacznij na luzie budować sferę fizyczności, oraz więzi.

Zobaczysz, że im więcej razy podejdziesz do kobiet, tym lepiej będzie to szło.

Traktuj porażkę, jako kolejny krok do sukcesu.

Nawet jeśli się nie uda - pomyśl sobie tak: Żeby osiągnąć genialny poziom - musisz podejść do 1000 kobiet. Po prostu podejść. Jeśli jesteś na etapie 345 i dziewczyna numer trzysta czterdzieści pięć Cię spławiła - ciesz się! Jeszcze tylko 655 dziewczyn i będziesz posiadał w pełni tą umiejętność.

Do dzieła więc - trenuj!
Założyciel i dyrektor PERFECT DATING

Autor książki "Księga związków, podrywu i seksu dla mężczyzn"
Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Pomógł/a: 14 razy

Re: NAJSKUTECZNIEJSZA TECHNIKA - Po prostu podejdź

Postprzez pytający 2011-05-09, 13:27

Tego nie rozumiem: "Po prostu podejdź do niej jak do starej koleżanki i zacznij na luzie budować sferę fizyczności, oraz więzi.". Niedawno spotkałem się z pewną dziewczyną. Przed tym spotkaniem obawiałem się oczywiście chwil krępującej ciszy, bo nieraz wcześniej miałem wrażenie, że z obcymi osobami "nie ma o czym gadać", wcześniej planowane "gotowe tematy rozmów" szybko się wyczerpują, a "aktywne słuchanie i zadawanie pytań" przybiera formę pytań schematycznych i nudnych. A jednak tym razem nie odczułem takich problemów. Podczas rozmowy kojarzyłem różne informacje z wielu dziedzin, które wiązały się z tematem i można je było wtrącić do dyskusji, przychodziły mi też na myśl pytania na temat tego, co mówi dziewczyna i były to pytania szczerze wynikające z zainteresowania. Niby więc rozmowa poszła całkiem nieźle. W ogóle nie było żadnych chwil ciszy, których tak się bałem. A jednak nie powstała żadna więź między nami. Dziewczyna nie chciała się więcej spotkać. No więc nie rozumiem tego "budowania więzi".
pytający

Postprzez Lucjusz 2011-05-09, 15:37

Nie wszystko się udaje za pierwszym razem. Do budowania jakichkolwiek relacji jest potrzebne kilka aspektów, gdzie "dobra gadka" jest tylko początkiem. Twój język ciała, charakter nawet wygląd zewnętrzny mógł nie odpowiadać danej kobiecie lub wybrała inną opcję rozwoju waszych relacji, sprzeczną z twoją. Powodów może być multum, lecz nie ma co się nad nimi rozdrabniać, tylko próbować dalej i się rozwijać. Większość kobiet, będzie chciało kontynuować z tobą daną relacje jeżeli prawidłowo rozegrasz daną rozmowę/spotkanie itp., lecz będą też przypadki odwrotne. Ty widocznie trafiłeś na opcję: "negatywną" ;-).
Lucjusz

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez Klakier 2011-05-09, 20:04

Dokładnie, jest znacznie więcej czynników, które składają się na attract i które są ważne przy budowaniu komfortu. Rozmowa, to tylko jeden z nich.

Ostatnio przeczytałem coś ciekawego. Ludzie uwielbiają opowiadać o sobie, o swoich pasjach. Mogą o tym mówić godzinami i choć im się będzie ta rozmowa podobała, to druga strona może już odbierać to inaczej.

Jeśli była to gadka o 'niczym', to nie dziw się, że jej nie zainteresowałeś. Trzeba włączyć emocje. Niech ona poczuje to, co opowiadasz całą sobą. Każdy z nas rozmawia bardzo dużo, ale nie zapamiętujemy wszystkich rozmów. Pamiętamy te, które oddziałują na nasze emocje.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez pytający 2011-05-10, 11:42

"Większość kobiet, będzie chciało kontynuować z tobą daną relacje jeżeli prawidłowo rozegrasz daną rozmowę/spotkanie itp"

- Właśnie nie. Często zdarzało mi się całkiem dobrze porozmawiać z jakąś dziewczyną, a praktycznie żadna nie chciała ze mną kontynuować znajomości, tylko jakieś brzydkie, które wręcz desperacko chciały tę znajomość kontynuować, ale wtedy znowu ja nie chciałem. :-P

"Ludzie uwielbiają opowiadać o sobie, o swoich pasjach. Mogą o tym mówić godzinami i choć im się będzie ta rozmowa podobała, to druga strona może już odbierać to inaczej.

- W tym wypadku na pewno tak nie było. Zadawałem pytania odnośnie tego, co mówiła dziewczyna, a o sobie i swoich sprawach mówiłem znacznie mniej, bo w ogóle z natury nie lubię opowiadać o sobie.

"Każdy z nas rozmawia bardzo dużo"

- Ja nie rozmawiam zbyt dużo, bo przeważnie nie mam z kim. Jakoś tak się dziwnie składa, że kiedy ja mam czas i mógłbym z kimś się spotkać i pogadać, to ta druga osoba nie ma czasu i na odwrót.
pytający

Postprzez Lucjusz 2011-05-10, 18:41

Opcje są dwie: Albo masz wyjątkowego pecha i trafiasz na kobiety niewarte twojego zachodu lub zacznij szukać winny w innych aspektach swojego "bycia". Skoro uważasz, że rozmowę prowadzisz świetnie, to może tonacja twojego głosu, gestykulacja, nastawienie, postawa ciała itd. sprawiają, że nie przyciągasz do siebie nowo poznanej osoby.
Lucjusz

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez pytający 2011-05-11, 14:16

Nie twierdzę, że "rozmowę prowadzę świetnie", tylko że w wyżej wymienionym przypadku akurat jakimś cudem uniknąłem niezręcznej ciszy, która właśnie zwykle mnie prześladuje. I często też w innych spotkaniach z dziewczynami udawało mi się tej ciszy uniknąć, ale na dziewczynach wcale to nie zrobiło takiego wrażnia, jak na mnie. A najgorsze jest to, że nie udają mi się próby nawiązania nowych znajomości, żeby z nowymi osobami ćwiczyć rozmowę: pojedyncze obce dziewczyny raczej nie dają się namówić na spotkanie z obcym (czyli mną) sam na sam, a kiedy się spotykam z jakąś grupą, to nie mogę się tam przebić - inni zaczynają gadać między sobą, a ja nie mogę załapać o co chodzi w tej rozmowie i do niej dołączyć.
pytający

Postprzez rongor 2011-05-20, 10:18

to co napisałeś na końcu jest symptomatyczne

musisz opanować umiejętność śmiałego mówienia bez zastanowienia
bo to jest podstawa również w uwodzeniu kobiet

za dużo myślisz co powiedzieć za dużo myślisz o tym co inni pomyślą o tym co powiedziałeś

jeśli jesteś w towarzystwie nie myśl tylko mów, nie daj się przekrzyczeć, nie daj się wypchnąć z toku wspólnej rozmowy, ważniejsze jest że mówisz od tego co mówisz, jeśli jednak nauczysz się utrzymywać się w centrum rozmowy, przyjdzie czas na kontrolę tego co mówisz

nie myśl nad tym co powiesz zanim powiesz, ci którzy kontrolują rozmowę myślą jednocześnie z mówieniem, dowiadują się co powiedzą dopiero, gdy to mówią i jest to całkowicie normalne bo tak samo robimy przy wielu innych czynnościach, które trzeba wykonywać płynnie i automatycznie, jak jazda na rowerze.

nie przestawaj uwodzić kobiet, ale ćwicz jednocześnie śmiałość w rozmowie w dowolnym towarzystwie

gdy to opanujesz emocjonalne mówienie do kobiet bez tematu będzie o wiele prostsze

Za ten post autor rongor otrzymał podziękowania od:
DemagAC665
rongor

Pomógł/a: 1 razy

Postprzez tom2001 2011-05-26, 20:08

rongor - bardzo dobrze to ująłeś, trzeba przestać rozkminiać co inni pomyślą nie tylko nt tego co powiesz, ale i nt. Twojego zachowania ogólnie, to się nazywa chyba "nie szukanie aprobaty"

Krzysztofa post z początku wątku powiedziałbym jest genialny, najlepszy sposób na podchodzenie jaki kiedykolwiek poznałem to bez zastanowienia

czasem jeszcze łapie się na tym że dziewczyny są tak zaskoczone i tak podjarane że kompletnie nie wiedzą co mają robić.. wtedy jak się nie umie mówić samemu np opowiadać może być cięzko...
tom2001

Pomógł/a: 0 razy

Powrót do Otwarcie - jak poderwać dziewczynę, która Ci się podoba