ZANIM ZAPYTASZ: ARTYKUŁY UNCLE UWOSZUKAJBLOG UNCLE UWODOWNLOAD

Forum Sztuka Uwodzenia Strona Główna

Zamknięty przez: Piotrek
2008-12-10, 18:37
Pisownia
Autor Wiadomość
Hudy 
Pamiętasz mnie?

Informacje:

Profil:
Imię: Adaś
Mój Dziennik: 340
Wysłany: 2008-12-07, 18:35   Pisownia

Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) - zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, stosując standardowe metody nauczania, inteligencji na poziomie co najmniej przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych.

//Źródło Wikipedia

Dysortografia - specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko.

//Źródło Wikipedia

Ostatnio zauważyłem grono towarzyszy tłumaczących się dysleksją gdyż tak naprawdę nie wiedzą co to jest

Dyslektyk - osoba mająca problemy w nauce pisowni
Dysortograf - osoba znająca zasady pisowni ale popełniająca błędy

czyli osoba posiadająca dysortografie wie,że trzeba napisać "król" lecz napisze "krul"
więc osoby tłumaczące się dysleksją tak naprawdę,albo nie wiedzą z czym mają problemy albo są leniwe i nie chce im się pisać poprawnie.

Dobra więc mam taką małą prośbę dla osób które nie potrafią bądź mają problemy z poprawną pisownią

1) http://so.pwn.pl/ - zaglądajcie tu
2) Bądź cały tekst skopiujcie do wordpada i tam wam błędy podkreśli są to 2 sekundy,a unikniecie poniżenia i wyśmiania z powodu waszych psuedo problemów.
Nie polecę wam FireFoxa ponieważ wiem,że jesteście aż tak leniwi ,że nawet nie ściągniecie sobie tej przeglądarki.

Od teraz oczywiście jeśli Piotrek się zgodzi będą usuwane posty z błędami.
W regulaminie jest napisane "Przed wysłaniem wiadomości sprawdź pisownie"

Filip 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-07, 21:22   

ja jestem dyslektykiem mam papier na to hehe checie moge z skanowac 8-) ale tutaj ludzie pisze o swoich problemach i uczuciach pod wplywem emocji wtedy nikt nie mysli o pisowni porpawnej rozumiecie ....... ale jak uwarzacie ja nie widze jakis WIELKICH błędów a ciezko caly caly czas myslec o pisowni przynajmniej dla mnie podrawiam F :mrgreen:

Pawel 

Informacje:

Profil:
Imię: Paweł
Wysłany: 2008-12-07, 21:27   

Filip, masz fart że tutaj nie jesteśmy modami- "uważacie" piszę się poprawnie przez Ż i w tym temacie to lekka przesada jeszcze orty strzelać.

Hudy 
Pamiętasz mnie?

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-07, 21:33   

Filip napisał/a:
z skanowac

zeskanować

Filip napisał/a:
ale jak uwarzacie ja nie widze jakis WIELKICH błędów a ciezko caly caly czas myslec o pisowni przynajmniej dla mnie podrawiam F

właśnie ciężko wam myśleć o pisowni ,a pomyślcie czy przyjemnie się czyta to co wy napiszecie? Jesteście leniwi więc dlatego weźcie wasz zasrany post skopiujcie do worda i tam poprawcie błędy.

Piotrek 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-07, 23:30   

Filip napisał/a:
ja jestem dyslektykiem mam papier na to hehe checie moge z skanowac 8-) ale tutaj ludzie pisze o swoich problemach i uczuciach pod wplywem emocji wtedy nikt nie mysli o pisowni porpawnej rozumiecie ....... ale jak uwarzacie ja nie widze jakis WIELKICH błędów a ciezko caly caly czas myslec o pisowni przynajmniej dla mnie podrawiam F :mrgreen:

Najlatwiej powiedziec jestem dyslektykiem i nie umiem pisac.
Grubas tez zawsze powie, jestem chory i nic nie da ze nie bede jadl tych 10 hamburgerow dziennie.

Znam kilka osob, ktore tez sa dys. i o ile przez jakis czas pisaly z bledami, nauczyly sie w miare poprawnie pisac. Wiadomo, czasami zdarzy im sie literowka ale to juz bardzo sporadycznie. A co jak co, ja wyznaje zasade, jak nie umiesz pisac to nie pisz.

Szczyt szczytow, czyli 1 krotki dialog, ktory zapamietalem do dzisiaj (a bylo to z 7 lat temu).

[ja] co jest ?
[on] pomusz mi bo tam jest duszy pajonk
[ja] zabij go slownikiem
[on] o muj borze jestem dyslektykiem

Od tamtej pory nie gadam z takimi ludzmi.

Skoro masz takie podejscie do tego i nic z tym nie robisz, to gwarantuje Ci 1 rzecz.
Albo zalozysz w przyszlosci wlasna firme.. albo bedziesz kopal rowy - tam nie musisz umiec pisac, ani nawet mowic. Bo nikt nie przyjmie do porzadnej pracy biurowej kogos, kto raz ze nie pracuje nad samym soba.. a dwa ze nie draznia go jego wlasne bledy.. gdyz ma papierek.

Bez urazy, ale jak ktos mi wali bledem za bledem i po chwili dodaje ze on nie umie pisac inaczej bo ma swistek to moge stwierdzic 3 rzeczy:
- nigdy nie bedziemy miec tematow do rozmowy
- nie jest za wiele warty
- ogolnie IQ ponizej przecietnej

Przykre ? Prawdziwe, zycie.
Masz jedną noc a z nim buduj związek, garaż i dom,
A jeśli chciałabyś być niegrzeczna
Poprowadź teraz między uda swoją dłonią moją dłoń.. ;-)

Filip 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-08, 00:44   

heheh spoko sory za duzo powiedziałem troche, pozdrawiam teraz siadam do tego fora tylko z słownikiem pa :-P

lomnica 
Ciacho... ;D

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-08, 16:37   

Piotrek napisał/a:
Najlatwiej powiedziec jestem dyslektykiem i nie umiem pisac.
Grubas tez zawsze powie, jestem chory i nic nie da ze nie bede jadl tych 10 hamburgerow dziennie.

Znam kilka osob, ktore tez sa dys. i o ile przez jakis czas pisaly z bledami, nauczyly sie w miare poprawnie pisac. Wiadomo, czasami zdarzy im sie literowka ale to juz bardzo sporadycznie. A co jak co, ja wyznaje zasade, jak nie umiesz pisac to nie pisz.

Szczyt szczytow, czyli 1 krotki dialog, ktory zapamietalem do dzisiaj (a bylo to z 7 lat temu).

[ja] co jest ?
[on] pomusz mi bo tam jest duszy pajonk
[ja] zabij go slownikiem
[on] o muj borze jestem dyslektykiem

Od tamtej pory nie gadam z takimi ludzmi.

Skoro masz takie podejscie do tego i nic z tym nie robisz, to gwarantuje Ci 1 rzecz.
Albo zalozysz w przyszlosci wlasna firme.. albo bedziesz kopal rowy - tam nie musisz umiec pisac, ani nawet mowic. Bo nikt nie przyjmie do porzadnej pracy biurowej kogos, kto raz ze nie pracuje nad samym soba.. a dwa ze nie draznia go jego wlasne bledy.. gdyz ma papierek.

Bez urazy, ale jak ktos mi wali bledem za bledem i po chwili dodaje ze on nie umie pisac inaczej bo ma swistek to moge stwierdzic 3 rzeczy:
- nigdy nie bedziemy miec tematow do rozmowy
- nie jest za wiele warty
- ogolnie IQ ponizej przecietnej

Przykre ? Prawdziwe, zycie.

i przemówił nasz inteligentny wódz... :-/

Remol 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-08, 17:50   

A ja też jestem dyslektykiem, chociaż w innym kierunku. Nie potrafię stosować zasad ortografii. Ktoś mi każe zapisać jakieś słówko, które pierwszy raz słyszę, w dodatku w stylu "gżegżółka", ja bardzo rzadko zapisuję je poprawnie. Jak zobaczę, to po prostu zapamiętuję jak się pisze. Moja sugestia jest taka, żeby więcej czytać - naprawdę pomaga. I nie mówię tu już o książkach, wystarczą komiksy. I później mniejsze zakłopotanie jest, gdy coś się pisze do dziewczyny... [;

Flutter 
Pick Up Artist

Informacje:

Profil:
Imię: Leszek
Mój Field Raport: 655
Mój Dziennik: 1347
Wysłany: 2008-12-08, 19:06   

Mój znajomy ze szkoły średniej napisał zadanie na fizykę, dyktowane przez pana Profesora tak:

"bla bla bla, jak zmieni się hut zegara gdy bla bla bla" :)

Podryw to gra dla ludzi.

Bycie PUA to nie wyuczone regułki i teksty. Bycie PUA to lifestyle!

Flutter - This is what i am doing to womens.

Rook 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-10, 07:53   

Ja w drugiej klasie podstawówki napisałem na dyktandzie czy jak to się nazywało słowo już jako "iórz". Autentyczny przypadek. Kwestie były takie, że nie rozróżniałem kiedy jest i a kiedy j. ;]

Teraz natomiast mało kiedy robię jakikolwiek tym bardziej na forum z podkreślaczem błędów.

Hudy 
Pamiętasz mnie?

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-10, 16:42   

FILIP nie potrafisz pisać to nie pisz,twój post w hydeparku jest pełen błędów typu 'wogole'

Piotrek 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-12-10, 18:37   

iorz starczy :)
Masz jedną noc a z nim buduj związek, garaż i dom,
A jeśli chciałabyś być niegrzeczna
Poprowadź teraz między uda swoją dłonią moją dłoń.. ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi