Politematyczność, czyli jak jej nie zanudzić

Wszystko na temat umawiania się z kobietami.

Politematyczność, czyli jak jej nie zanudzić

Postprzez DemagAC665 2011-09-30, 20:04

Do randki się jeszcze bezpośrednio nie przymierzałem, ale wolę nie mieć "niespodzianki" :-P
Jak ważne jest poruszanie kilku tematów (czasem diametralnie się od siebie różniących) podczas jednej rozmowy?
Boję się, że jak będę przewijał w kółko o tym samym, to pannie w ogóle się odechce spotkań ze mną :-/ Po co jej nudziarz?
"Mam dosyć, ile razy można mówić, ile razy prosić?
Jak długo można to znosić?
Mam dosyć, mam dosyć..."
Mam internet radiowy i mogę mieć z kimś takie same IP
DemagAC665

Pomógł/a: 0 razy

Re: Politematyczność, czyli jak jej nie zanudzić

Postprzez Klakier 2011-09-30, 20:32

jugglermathod pl
jest tłumaczenie na polski i tam było ładnie opisane w jaki sposób rozmawiać ;]
będzie na chomikuj, ale jak nie znajdziesz, to pisz na priv

p.s. ale najpierw sam poszukaj w necie, bo ciężko nie jest :evil:
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez DemagAC665 2011-10-01, 17:05

właścicielem jedynego znalezionego chomika jest wesol1212, jest zahasłowany :-/
"Mam dosyć, ile razy można mówić, ile razy prosić?
Jak długo można to znosić?
Mam dosyć, mam dosyć..."
Mam internet radiowy i mogę mieć z kimś takie same IP
DemagAC665

Postprzez Klakier 2011-10-01, 17:46

Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Lew 2011-12-21, 00:36

Obserwując rozmówcę można w ułamkach sekundy rozpoznawać zmianę poziomu jego zainteresowania. Dobra rozmowa sama się rozkręca i rozbija na wiele wątków.

Ćwiczenia czynią mistrza, choć warto też wiedzieć o niektórych pułapkach i mieć kilka asów w rękawie.
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.

Za ten post autor Lew otrzymał podziękowania od:
DemagAC665
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Postprzez Mihal 2012-01-05, 00:40

Ja myślę, że jak poczujesz się niekomfortowo i zabraknie Ci tematów to po prostu lepiej skończyć rozmowę. Zawsze można próbować następnego dnia, wydaje mi się iż One nie lubią być też nużone długą rozmową
Mihal

Postprzez Lew 2012-01-05, 14:23

Ujmijmy to w ten sposób:

Ciekawa rozmowa która wzbudza zainteresowanie rozmówcy może trwać wiele godzin i zabić nawet uczucie głodu, niestety sama w sobie donikąd w relacji nie prowadzi poza tym że twój rozmówca wie że można z tobą ciekawie porozmawiać.

Istnieje możliwość że w trakcie rozmowy wzbudzisz sympatię rozmówcy, wtedy rozmówca sam będzie próbował wyjść z inicjatywą jeżeli rozmowa nie będzie się kleić.

Rozmowa która wzbudza sympatię nie jest tylko rozmową. Zawiera dużo różnego rodzaju humoru, elementy aktorskie, występuje w niej sporo na ogół pozytywnych emocji. Taka "rozmowa" która momentami wcale nie musi zawierać słów bo może polegać przez chwilę na strojeniu min czy jakimś "wygłupie" nikogo nie nuży tylko sprawia że dziewczyna wprost kwitnie. Oczywiście, jeżeli trwa to już np. godzinę albo kilka ,a ty czujesz że coś zaczyna nie grać, np. poziom zaangażowania w kontakt spada (czasem ze zwykłego fizycznego zmęczenia), albo ty już masz dość to dobrze jest wycofać się póki kontakt jest jak najbardziej pozytywny i zostawić po sobie dobre wspomnienie ,a nawet poczucie że wszystko straciło swój kolor gdy ciebie zabrakło.

Natomiast samo milczenie też nie jest do końca niepożądane. Milczenie i sugestywne spojrzenie może spowodować napięcie seksualne które się nie pojawi nawet przy najzabawniejszej i najbardziej zajmującej rozmowie. Osobną rzeczą jest bowiem element flirtu który możesz wprowadzić od razu albo po pewnym czasie w zależności od okoliczności i przyjętej strategii.

Generalnie ciekawa rozmowa, rozbawienie rozmówcy, wzbudzenie sympatii i flirt to są cztery różne rzeczy. Mogą występować równocześnie przy czym np. konwersacja wymagająca zbyt dużego wysiłku intelektualnego może przeszkadzać w pozostałych trzech elementach bo cała uwaga jest przykuwana przez aspekt merytoryczny, wyprany z emocji i humoru w dodatku wymagający wysiłku dla zrozumienia.
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Powrót do Randkowanie