Problem z samym sobą

Jak sprawić, aby kobieta Ci zaufała, czuła się przy Tobie bezpiecznie i chciała z Tobą dalej się spotykać.

Problem z samym sobą

Postprzez stunter 2012-02-21, 09:54

Witam,

Otóż mam problem raczej nie wiąże się z dziewczyną, a może ze mną. Mam nie całe 19 lat, i parę partnerek seksualnych za sobą (nigdy się do żadnej z nich nie przywiązywałem). I tutaj pojawia się problem. Spotykam się z dziewczyną, którą znam kilka miesięcy. Można powiedzieć, że spełnia moje wymogi na dziewczynę w 90%, jednak coś jest zakorzenione we mnie i mam cały czas mętlik w głowie. Do rzeczy: Nie mogę znieść, że ona przede mną miała jeszcze dwóch partnerów seksualnych, którzy nauczyli ją robić całkiem ciekawe rzeczy w łóżku, ale za cholerę nie mogę znieść tego, że ona mogła robić to samo innemu co i mi i to po kilka razy dziennie, coś mnie od niej odrzuca. Dodatkowo przypominam sobie to czasem podczas seksu i tracę ochotę na cokolwiek. Wiem, że ona nie zrobiła nic złego i to normalne, ale k**wa nie mogę poradzić sobie sam ze sobą. Chyba muszę poszukać dziewicy? Bo coś czuję, że nią mi nie wypali i to przeze mnie.

Pozdrawiam
stunter

Pomógł/a: 2 razy

Re: Problem z samym sobą

Postprzez Grzesiekk 2012-02-21, 20:28

Popatrz na to też z jej punktu widzenia. Napisałeś, że też miałeś parę "partnerek seksualnych", równie dobrze jej może przeszkadzać, że wcześniej spałeś z innymi.
Hmmm... z reguły najlepszym rozwiązaniem jest rozmowa. Tylko, że w tym przypadku musi być z jednej strony bardzo subtelna, a z drugiej szczera na maxa. Wyjaśnijcie sobie, że to, że wcześniej z kimś byliście nie ma negatywnego wpływu na wasz związek, jeżeli tylko oboje zamknęliście "tamte" rozdziały w swoim życiu. A z doświadczenia powiem, że czasami nawet lepiej bo oboje macie pewne doświadczenia (i nie mówię tu tylko o seksualnych).
Wiesz, co jeszcze może pomóc. Spróbujcie "pobawić" się w odkrywanie siebie. Tak jakbyście wymazali wszystkie wasze dotychczasowe doznania/doświadczenia. I spróbujcie odkryć w sobie "na nowo" co was kręci, co podnieca, a czego nie lubicie. Po pewnym czasie będziesz świadom tego, że wiesz o niej więcej i że sam się tego dowiedziałeś (a nie przez pryzmat jej poprzednich związków i tego co robiła z innymi)... a do tego oczywiście musisz doliczyć czas, nic z dnia na dzień nie wskórasz ;)...

Oczywiście pozostaje jeszcze opcja, że faktycznie do siebie nie pasujecie i że powinieneś poszukać kogoś innego... Ale na to niestety ja nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć. Mogę jedynie polecić (tylko proszę bez śmiechów) wróżkę... wiem, że ludzie mają różne dziwne poglądy. Sam byłem sceptyczny co do tego... ale namówił mnie kumpel. I jak się okazało, że wróżka prawie w całości przepowiedziała moją najbliższą przyszłość, to zacząłem regularnie korzystać z jej usług. Tylko uważaj na "pseudowróżki". Mogę Ci polecić wróżkę, u której ja najczęściej się radzę i jeszcze mnie nie zawiodła: http://www.ewa-wrozka.blogspot.com/
Grzesiekk

Postprzez Klakier 2012-02-21, 21:59

problem jest z tobą, więc nie uciekaj szukając kolejnej dziewczyny. musisz zmienić własne przekonania - http://spolecznosc.grmg.pl/topic/54-zmiana-przekonan/
tutaj masz odpowiedź, jak to zrobić.

Za ten post autor Klakier otrzymał podziękowania od:
Bart00
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Lew 2012-02-24, 01:05

Brawo Grzesiek, proponujesz "szczerą rozmowę" która ma polegać na tym że "wyjaśnią sobie" że "problemu nie ma" podczas gdy problem jest :]
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 69 razy

Postprzez Gość 2012-02-26, 19:45

Dochodzi do tego, że staje mi przy niej bardzo ciężko i na krótko, a tak zwyczajnie kiedy jestem sam, nie ma najmniejszego problemu i robi to na zawołanie. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Gość

Postprzez Lew 2012-02-27, 22:18

Iść do seksuologa :roll:
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Postprzez Katarzyna 2012-02-29, 09:56

Lew :) błagam... nie osłabiaj mnie. Akurat wypowiedź Grześka miała sens. Czyli Ty uważasz, że jeśli para ma problem to nie powinni o tym rozmawiać? Tylko szczera rozmowa o tym co ich nawzajem męczy i wyjaśnienie, że nie ma powodu do niepokoju (bo według mnie nie ma), pomoże chłopakowi się rozluźnić i przestać myśleć o problemach :)
Katarzyna

Postprzez Lew 2012-02-29, 21:02

Ja się doczepiłem tylko do braku logiki w wypowiedzi. Czy powiedzenie jej że się ją brzydzi pomoże, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, nigdy tak nie miałem :-)

Lew

Postprzez Gość 2012-03-01, 17:02

Widzę Lew, że jednak jesteś dość mało doświadczony i nie rozumiesz o co mi chodzi, poradziłem sobie już tym głupim przekonaniem o poprzednich partnerach seksualnych, teraz chodzi jednak o sytuację, którą opisałem wcześniej. Mam bardzo napięty harmonogram zajęć i być może to ze stresu?
Gość

Postprzez Lew 2012-03-01, 23:37

Nie wcześniej tylko później, a jak już zdajecie pytania tekstowe to się nie dziwcie jak ktoś się przyczepi że z waszej wypowiedzi brednie wynikają. Bredzić z obopólnym zrozumieniem to możecie na żywo przy piwie.

Lew

Postprzez bigos125 2012-04-17, 11:56

Ja ogólnie bym zaproponował Ci, abyś sam starał się o tym zapomnieć i po prostu podczas gdy z nią jesteś koncentruj się na niej i na tym co robisz, a nie myślisz o jej byłych facetach :D jeszcze to pójdzie w jakąś dziwną stronę hehe
Mały żart nie zaszkodzi, ale tak na prawdę spróbuj, może pokombinujcie z czymś nowym, ale w bardzo miłej i dość romantycznej atmosferze przy jakiś świecach, kwiatach, może muzyka etc nie wiem coś co sprawi, że to będzie inne i wyjątkowe przeżycie, które sprawi, że spojrzysz na nią inaczej.
bigos125

Pomógł/a: 2 razy