Pomogła: 4 razy Informacje: Dołączyła: 21 Sty 2010 Posty: 23
Profil:
Wysłany: 2010-03-30, 19:38
Witam!
a więc: jedni są "przyziemni", drudzy znów są tak bardzo romantyczni, że tracą kontakt z rzeczywistością albo się jest romantykiem albo nie. jeśli nie, to można nad tym popracować i od czasu do czasu błysnąć jako właśnie romantyk to jest bardzo ważne, bo nawet jeśli Twoja Piękna lubi/kocha/ Ciebie jako nie-romantyka, akceptuje Cię takim jakim jesteś, to mimo to od czasu do czasu oczekuje przejawów właśnie romantyzmu ... bo po prostu jest kobietą, jest dośc uczuciowa;-)
bez przejawów romantyzmu związek popada w nudę, żyje się z dnia na dzień, żyje się sprawami dnia codziennego, rozmawia się głównie o pracy, szkole, jakiś nieciekawych zajęciach, jest się przyziemnym. W takich związkach brak powera, poruszenia w relacji, a bycie romantykiem właśnie podgrzewa uczucia... ale też nie chodzi o to, żeby być ciepłą kluchą ... romantyczny=zdecydowany=pewny siebie
Krysmin napisał/a:
Tzn co robic? Jak sie zachowywac?
Romantyzm łączy się ściśle z oddziaływaniem na uczucia, jest więc tym wszystkim co wzbudza pozytywne emocje – to jakaś niespodzianka, zaskoczenie, spontaniczne działanie ( tzw. „pozytywny wariat” ). Konkretnie to miłe czułe gesty, dotyk, słowa, spojrzenie. To jakaś kolacja, nastrojowa muzyka, taniec, kwiaty nie od święta, drobne prezenciki, wspólna wycieczka-niespodzianka, aby jej coś ciekawego pokazać. To też dostrzeżenie, że Twoja kobieta jest piękna, ślicznie wygląda. To zrobienie czegoś szalonego, przeżycie wspólnie jakiejś przygody, jakaś niezaplanowana wycieczka. lub np. gdy jesteście na spacerze to niewinne zerwanie kwiatka i podarowanie jej itp. Romantyzm to też kreatywność w tej konkretnej chwili... także czasem trzeba wykazać się refleksem dlatego ciężko też pisac tu o jakiś konkretnych zachowaniach romantycznych. każdy związek tworzą te dwie konkretne osoby, temperamenty i to one najlepiej wiedzą czego drugiej stronie potrzeba w romantyzmie liczy się kreatywność im bardziej kreatywny jesteś, tym lepiej
romantyzm to znak dla kobiety, że Ci na niej zależy, że się starasz, że dbasz o Waszą relację i to ją w jakimś stopniu zaspokaja uczuciowo także to dość istotna sprawa w związku
To tyle
pozdrawiam
K.
Podoba mi sie pewna dziewczyna (dobrze ze nie chlopak:)), i ona jest w klasie z moja byla i dziewczynami z ktorymi krecilem (zbieg okolicznosci ). I one mowia ze szukam tam pierwszej lepszej. I co zrobic?
Podoba mi sie pewna dziewczyna (dobrze ze nie chlopak:)), i ona jest w klasie z moja byla i dziewczynami z ktorymi krecilem (zbieg okolicznosci ). I one mowia ze szukam tam pierwszej lepszej. I co zrobic?
jeśli zaliczyłeś pół klasy to sobie daruj...
jeśli panna jest mądra to na ciebie nie popatrzy:P a jak popatrzy to koleżanki na pewno jej wybiją cię z głowy
_________________ ...złe dziewczyny...
Nie spinają włosów w kucyki.
Ich ulubioną zabawką jest życie. Rany polewają winem. Lubią być głośne, gdy nie wolno i cicho, gdy nie wypada.
nienawidzą świata, a świat je kocha...
z 1 bylem, z 2 prawie i do 3 mnie ciagnelo teraz 4 ;o
tendencja spadkowa
1= byłem
2= prawie
3= ciągnęło
4= nic z tego
_________________ ...złe dziewczyny...
Nie spinają włosów w kucyki.
Ich ulubioną zabawką jest życie. Rany polewają winem. Lubią być głośne, gdy nie wolno i cicho, gdy nie wypada.
nienawidzą świata, a świat je kocha...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum