ZANIM ZAPYTASZ: ARTYKUŁY UNCLE UWOSZUKAJBLOG UNCLE UWODOWNLOAD

Forum Sztuka Uwodzenia Strona Główna

Robot vs Naturalność
Autor Wiadomość
ALMOST 
Na bank?

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-23, 15:14   Robot vs Naturalność

Mam nadzieje ze ten tekst na zawsze przekona osoby wierzące w skuteczność wyuczonych tekstów, openerów, zagrywek np. sześcian itd. a minimalizujące znaczenie własnego stylu i autentyczności. Podobno człowiek uczy się na swoich bledach a mądry człowiek uczy się cudzych bledach, dlatego przedstawię wam sytuacje, którą doświadczyłem wczoraj.
Byłem w klubie bilardowych z kilkoma kolegami, graliśmy w bilarda. Z racji Mistrzostw Świata wolałem oglądnąć mecz, wiec poszedłem do baru gdzie był jedyny telewizor w klubie. Za barem stała barmanką, nie będę kłamał nie była w moim typie, taki typowy HB5
ani nie brzydka ani nie ładna. Jednak z racji ze mecz był nudny, i lubię podrywać barmanki, bo one znają się na grze i zawsze jest to większe wyzwanie niż zwykła dziewczyna, zacząłem z nią gadać. Przebiegu rozmowy nie będę opisywał, bo nie o to tu chodzi, wspomnę tylko, ze opowiadała mi, że często w klubie faceci, którzy z nią gadają, stawiają jej drinki i zapytała się czy ja jej też postawie, na co odparłem ze teraz wyjątkowo, jako gospodarz ona powinna postawić mi drinka i dostałem ... cole xD. Dawała mnóstwo pozytywnych sygnałów i wydawała się ciekawą i pozytywną dziewczyną. W klubie były pustki, więc prawie cały czas gadaliśmy, ze sobą i juz zabierałem się do wzięcia numeru gdybym nie powiedział tekstu który wszyscy chyba znacie.
ALMOST: Wiesz na początku cie nie lubiłem, ale teraz zmieniłem zdanie.
Ona: (przestała się uśmiechać) Przez całe życie wałczyłam by ludzie nie oceniali mnie po pierwszym wrażeniu, ale widzę, że zawsze znajdzie się ktoś to bedzie tak oceniał ludzi.
Widziałem ze nabrała dystansu, a ja musiałem znaleźć wyjście z tej sytuacji i to szybko
ALMOST: To jest naturalne, że ludzie oceniają ludzi po pierwszym wrażeniu, ty już po prostu jesteśmy
Ona: bla bla (coś tam powiedziała)
ALMOST: A zwłaszcza kobiety, najbardziej oceniają ludzi po pierwszym wrażenie. A skoro ty starasz się tak nie postępować to dobrze o tobie świadczy, bo jesteś inna i wyjątkowa oraz nie postępujesz jak większość ludzi
Ona: Dzięki ... ty tez jesteś interesujący, szkoda tylko, że tak szybko oceniasz ludzi
ALMOST: (podałem jej telefon)
ONA: Po co mi to dajesz? Mam już lepszy telefon ( zaczęła się śmiać)
ALMOST: Skoro naprawdę nie oceniasz ludzi po pierwszym wrażeniu, żeby być fair nie możesz mieć wyrobionej opinii o mnie przez jedno stwierdzenie i musisz mnie lepiej poznać. Dlatego powinniśmy się kiedyś spotkać
Ona: Czemu nie (uśmiech)
ALMOST: Skora jesteś taka wybredna i nie chcesz mojego telefonu to zostaw w nim, chociaż swój numer żebym miał jak się z tobą skontaktować.
Oczywiście grzecznie wyjęła swój telefon przepisała numer i wzięła tez mój nr.
Jak sami widzicie, często nawet najlepsze wyuczone teksty mogą nie przynieść oczekiwanego rezultatu. Dlatego nawet najlepiej zaprogramowany robot nie może zastąpić człowieka. Życia i różnych sytuacji nie da przewidzieć i nie sposób mieć odpowiedź na każdą akcje. Elastyczność i naturalność to najważniejsza zasada w relacjach z dziewczynami.
Wiem prościej jest mieć gotowca bo to jest łatwiejsza drogą ale jak to mówią "NO PAIN NO GAIN" i czasami najłatwiej nie znaczy najlepiej
Pozdrawiam
ALMOST

giovanni 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-23, 15:22   

ALMOST, fajnie. Zrozumiałeś.
Ten tekst pasuje jak ulał do toczącej się w różnych tematach dyskusji na temat rutyn, ćwiczenia BL, rozwijania OG a "bycia sobą".

Chodzi o to, że bycie sobą, bycie naturalnym, jest dobre i działa, ale dopiero jak osiągnie się pewien etap w samorozwoju. Na początku taki AFC uczy się, rozwija, ćwiczy pewność siebie, zaczyna od "pojedynkół na oczy" i chodzenia wyprostowanym i ćwicczenia BL "na siłę" niemalże. DO tego dochodzą teksty które wali się kobietom, które pomagają budować zainteresowanie swoją osobą i w rezultatcie podnoszą pewność siebie, no bo nagle reakcje kobiet się zmieniają, taki AFC staje się mniej needy i zaczyna wiedzieć co i jak. Moim zdaniem te "teksty" i rutyny są TYLKO PO TO - na sam początek drogi. Później - tylko i wyłącznie NATURALNOŚĆ. Ale żeby ta naturalność miała sens, najpierw trzeba osiągnąć jakiś poziom, stać się trochę lepszą wersją siebie, by móc być sobą.

zorro 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-06-23, 15:58   

Świetnie, tylko że użyłeś tego jak kulą w płot... To jest tekst na kobiety, które są przekonane, że ich wygląd podwyższa ich ocenę.

Odpowiedz do tematu