Rockowy styl.

Wszystko na temat Twojego wyglądu, ubierania się.

Rockowy styl.

Postprzez rincewind 2010-01-10, 16:57

A co sądzicie o stylu 'rockowym' ? W moim przypadku to: nieco sprane nieśmiertelne Levis 501, ciemna koszulka, czasem z jakąś kapelą (Metallica, AC/DC, Motorhead :D), czasem jakaś koszula, zimą trapery i kurtka w wojskowym stylu, jak cieplej to skóra. Latem trampki :) Do tego niedogolona facjata (ale bez przesady) i dłuższe włosy.
rincewind

Pomógł/a: 0 razy

Postprzez Matix 2010-01-10, 20:26

Dla mnie taka kompilacja jest do bani, beznadzieja, tego stylem zbytnio nazwać nie można, bo coś stylowego czyt. fajnego, ładnego. Dla mnie to ani fajne, ani ładne. Nie jestem rasistą ,,ubiorowym", ale jakaś agresja się we mni budzi jak widze takich ludzi. To moja opinia, ale każdy ma swoje upodobania.
,,Impossible is nothing"

,,Nie masz nic do stracenia, podejmując jakieś działanie"

,,Myślenie jest najcięższą pracą, dlatego też tak niewielu ją podejmuje"
Matix

Postprzez DavQ 2010-01-10, 20:33

Do mnie to nie przemawia choc jestem facetem tak bym sie nie ubrał ... xd na luzie ale bez przesady z ta nie ogoloną facjatą ;DD Jak juz coś to wyrwiesz jakąś dziewczyne EMO ;DD
DavQ

Postprzez Crespo 2010-01-11, 09:42

Ja chodzę na rockowo.

Mój styl to przede wszystkim długie włosy.
Koszulki w każdym kolorze głownie białe, brązowe, żółte, pomarańczowe i czarne. Musi być na nich jakiś ciekawy wzorek. Nie noszę koszulek z nazwami zespołów bo dla mnie to dziecinada.

Dżinsy jasno i ciemnoniebieskie, czasem czarne spodnie i eleganckie czarne buty a na zimę coś a la kowbojki.

Zakładam też marynarkę ale głównie do czarnych, niedżinsowych spodni- Marynarka może być czarna, brązowa

Noszę też różne koszule i bluzy-czasem bardziej eleganckie a czasem mniej. Wszystko wygląda na rockowo ale schludnie i atrakcyjnie.

Do tego jakiś wisiorek koraliki i bransoletki ze skóry i inne dodatki.
Crespo

-#mod

Postprzez cerrata 2010-01-11, 20:12

Crespo napisał(a):Ja chodzę na rockowo.

a ja chodziłam na punkowo-hipisowo-rockowo

podarte spordnie, koszulki pochlapane wybielaczem, glany ( różnokolorowe - spray) i trampeczki, dredzik do wiązania długich rudych włosów w kitkę, koraliki, badziki i inne.

rockowa pomarańczowa koszulka i bluza jest barzdiej surferska niż rockowa.
cerrata

-#mod

Pomógł/a: 5 razy

Postprzez zorro 2010-01-11, 21:48

Sam mam długie włosy, ale koszulki z nazwami zespołów i trampki? :| To raczej styl okołogimnazjalny.

Moim zdaniem lepiej stylizować się na gwiazdę rocka niż na fana rocka. Koszula casualowa lub koszulka + rozpięta koszula, spodnie ciemne (najlepiej niedżinsowe) i półsportowe buty. Co prawda gwiazdy rocka zawsze mają te buty jakieś ekstrawaganckie, ale w Polsce na codzień to nie przejdzie :)
zorro

Pomógł/a: 8 razy

Postprzez Crespo 2010-01-12, 14:57

rockowa pomarańczowa koszulka i bluza jest barzdiej surferska niż rockowa.

Niekoniecznie. To jest raczej na lato. Zdarza mi się też założyć taką pomarańczową koszulkę do koszuli ale to raczej rzadkość. Różową koszulkę do jasnych dżinsów też od czasu do czasu założę.

zorro napisał(a):Moim zdaniem lepiej stylizować się na gwiazdę rocka niż na fana rocka

No i ja tak się właśnie staram robić. Myślę, że jest Ok. Nikt mi jeszcze nie powiedział, że źle wyglądam albo, że wyglądam jak jakiś przebieraniec.
Kilka razy słyszałem od osób które mnie wcale dobrze nie znały pytania typu: grasz w jakimś zespole?
"Miej wyjebane a będzie Ci dane"- Ferdi
Def. PRZYJACIEL- osoba, z którą za żadne skarby nie pójdziemy do łóżka- Crespo
Żeby być z kobietą trzeba być mężczyzną- Crespo
Crespo

-#mod

Postprzez RestInPain 2010-01-24, 15:19

O! Myślę, że o tym mógłbym co nieco powiedzieć.
Włosy za łopatki, na nogach glany, ciuchy praktycznie zawsze czarne. Wygląd kompletnego metalucha chciałoby się powiedzieć, ALE: włosy- moja wizytówka, zadbane, zawsze pachnące, elegancko związane z tyłu, dobry perfum, glany na połysk, czarna koszula, lub golf lub cośtam innego czarnego :D. Poza tym właśnie jak napsaliście, żeby nie wyglądać na gimnazjalnego fana, mam zasadę, że jeżeli to nie jest koncert, nie ubieram koszulek zespołów. I ja też, jeszcze nigdy nie spotkałem się ze strony kobiet z negatywną opinią co do mojego wyglądu, a wszystkie kobiety, dziewczyny, które miałem okazję poderwać, które wykazywały oznaki zainteresowania mną, były z towarzystwa kompletnie niemetalowego. Wiele razy słyszałem "wooow ale masz fajne, te włosy", albo "ciekawy jesteś, poza tym fajnie, że potrafisz się dogadać z takimi ludźmi" I to mi się podoba, że to co powinno być niby przeszkodą, okazuje się czymś co je fascynuje i miałem okazję się już przekonać o tym naprawdę nieraz, także nie mam zamiaru tego zmieniać narazie :D
RestInPain

Postprzez Crespo 2010-02-04, 16:46

RestInPain napisał(a):włosy- moja wizytówka, zadbane, zawsze pachnące, elegancko związane z tyłu

Dlaczego uważasz, że włosy powinny być związane? Ja słyszałem w salonach fryzjerskich od fryzjerek, od moich koleżanek i nawet gdzieś tam w necie, ze dziewczyny, którym podobają się długie włosy wolą jak facet ma je rozpuszczone.

RestInPain napisał(a):Poza tym właśnie jak napsaliście, żeby nie wyglądać na gimnazjalnego fana,

No dobra, liceum jest całkiem niedaleko od gimnazjum. Tak czy owak z chodzenia na czarno się wyrasta.
"Miej wyjebane a będzie Ci dane"- Ferdi
Def. PRZYJACIEL- osoba, z którą za żadne skarby nie pójdziemy do łóżka- Crespo
Żeby być z kobietą trzeba być mężczyzną- Crespo
Crespo

-#mod

Postprzez Arhani 2010-02-08, 22:17

Ja również preferuję styl rockowy. Mam długie włosy, koszulki to raczej ciemne z jakimiś obrazkami, kapelusz kowbojski, czarne spodnie, glany i czasami na koncerty, kluby karwasz na rękę (bardzo mocno przyciąga uwagę). Oczywiście jeszcze jakaś błyskoteka. Jeżeli facet ma zadbane długie włosy to dziewczyny lecą na niego :D Zgadzam się z Crespo, dziewczyny uwielbiają jak facet ma rozpuszczone włosy... :)
Arhani

Postprzez Ledzeppelin2 2010-02-16, 20:19

Styl rockowy wyglada nieźle jak się jest własnie " rockmanen" . Mam tu na mysli to , że musisz być kimś , nie możesz być byle fircykiem który nosi koszulke z zespołem "AC/DC" , tylko musisz być członkiem AC/DC . :-P

Taki styl musi podkreslac twoją osobowośc , bo inaczej to nie ma sensu .
"nice guys don't get laid"...

"kobieta jest jak gitara. trzeba sie pomeczyc, pocwiczyc i pokrecic galami by pieknie zagrac"
Ledzeppelin2

Postprzez Sojer88 2010-02-18, 19:26

na koncerty ok ale w życiu nie bardzo :D
Sojer88

Postprzez marvin 2010-03-05, 23:44

Ja mam włosy do łopatek ale nie lubię ich związywać,glany noszę tylko w zime i na chłodniejsze dni, nie trawię glanów w innym kolorze nic czarny ( pomarańczowe i tego typu to dla mnie folklor, takie jest moje zdanie w tej kwestii obuwia),szanowna moja facjata niedogolona ździebko, przeważnie noszę kurtkę i bluzę mundurową M65 ( Harrison Ford i John Rambo takie nosili :) to model z wietnamu tzn Amerykanie takie w namie nosili) spodnie bojówki bądź lewis 501, często nosze koszulki thrashowych kapel.Tak chodzę na codzień nie wiem czy to mozna nazwac rockowym stylem, bardziej metalowym....

[ Dodano: 2010-03-05, 22:47 ]
zorro napisał(a):Koszula casualowa lub koszulka + rozpięta koszula, spodnie ciemne (najlepiej niedżinsowe) i półsportowe buty. Co prawda gwiazdy rocka zawsze mają te buty jakieś
niewiem dlaczego ale to co napisałeś kojarzy mi się z Jonas Brothers... bez obrazy takie są moje odczucia.
marvin

Postprzez zorro 2010-03-06, 00:19

marvin napisał(a):niewiem dlaczego ale to co napisałeś kojarzy mi się z Jonas Brothers... bez obrazy takie są moje odczucia.

Obejrzałem zdjęcia Jonas Brothers i stwierdzam, że oni częściej mają marynarki, kamizelki, koszule owszem, ale koszule są popularne wszędzie. Od lat rockmani występowali w koszulach, pomijając wymyślne kreacje, więc nie wiem czemu masz takie odczucia. Ew. te buty mogły Cię zmylić, ale nie miałem na myśli trampków :D
zorro

Pomógł/a: 8 razy

Postprzez lucas1988 2010-03-06, 21:53

Jeśli chodzi o mnie to mój styl jest bardzo alternatywny. Lubię rock, nawet ten ostrzejszy. Ubieram się jednak nieadekwatnie do tego gatunku. Lubię bluzy z kapturem, a do tego zwykły prosty jeans. Moim ulubionym kompletem jest rozpinana bluza z kapturem + jakiś fajny t-shirt, a do tego jeans i buty sportowe.

Często noszę koszulki sportowe, gdyż jestem zagorzałym fanem piłki nożnej. :mrgreen:
lucas1988

-#mod

Pomógł/a: 15 razy

Następna strona