Stawiam przed Wami wyzwanie.

Jak wykopać się do działania i sprawić, żeby życie wyglądało tak, jak chcesz.

Stawiam przed Wami wyzwanie.

Postprzez Krzysztof_Król 2010-11-08, 17:12

Czy jesteś gotów, żeby wreszcie podjąć wyzwanie?

Cyrograf z diabłem

Nie ma lepszej metody na osiągnięcie celu, niż podpisanie cyrografu z diabłem. W tym wypadku ja robię za diabła. Z doświadczenia swojego i kursantów wiem, że najlepsze jest po prostu założenie się z kimś o pewien efekt do danej daty i poinformowanie o tym kilku osób. Wtedy nie masz wyjścia - motywacja narzucona zostaje z góry.

Jak to wygląda w praktyce?

W lipcu tego roku miałem poważne złamanie, z rozszczepieniem na 3 częsci w stawie skokowym - operację i obecnie 7 śrub, płytkę i 2 druty. 3 miesiące leżałem praktycznie tylko w łóżku po operacji, co poskutkowało +9kg do mojej masy ciała. Doszedłem do soczystych 96 kg. W październiku, na szkoleniu weekendowym był również kursant, który chciałby zrzucić 10kg, ale nie ma motywacji. Przy wszystkich zatem uczestnikach podpisaliśmy obaj, że zrzucamy do końca roku 2010 (ok. 2 miesiące) 10 kg masy ciała. W przeciwnym wypadku płacimy każdy 1000zł na rzecz dziewczyn, które pomagały w szkoleniu. Podpisaliśmy to w 2 kopiach na papierze, przy świadkach. Na ostatnim szkoleniu w Krakowie podpisałem drugą kartkę z innym kursantem, który również chce zrzucić 10kg. Postawiłem zatem 2000zł oraz swój honor na moją obietnicę... konkretna suma do stracenia...

Filozofia rozwiązania

Normalnie człowiek ma tendencję do odkładania w nieskończoność pewnych zadań - np. zadbania o swoją sylwetkę. Faktem jest, że zwykle więcej jesteśmy w stanie osiągnąć, aby uniknąć cierpienia (w tym wypadku strata 4-cyfrowej sumy, oraz honoru) niż, aby osiągnąć coś nowego (tutaj dobra sylwetka). Jeśli więc chcesz mieć motywację po prostu postaw sobie cel, z konkretną datą i załóż się z kilkoma osobami na papierze.

Oczywiście nie musi to być od razu kasa. Możesz się np. założyć, że jeśli tego nie wykonasz - zjesz 2kg paczkę jedzenia dla psów w oryginalnej torbie, siedząc w najbardziej widocznym miejscu, w Twoim ulubionym klubie (tutaj do stracenia sporo godności).

Z doświadczenia powiem Ci, że to działa - pierwszy kursant jest już (po 2 tygodniach) minus 5kg, ja jestem 2kg, drugi kursant podpisał to wczoraj, na efekty więc poczekamy...

Również przed Tobą drogi czytelniku potwierdzam ten zakład.

Wyzwanie dla Ciebie

Podejmij zakład wobec nas! Zdeklaruj się tutaj do osiągnięcia celu, a potem zdeklaruj to w obecności 3 znajomych osób na papierze. Np.

"Ja Krzysztof, dnia 31 Grudnia 2010 ważę 86kg, w przeciwnym wypadku płacę "Komuśtam" 1000zł i jestem dupą wołową".

Pamiętaj, że tego typu postanowienia i ich wypełnianie zwiększają Twoją pewność siebie, sprawiają, że Twój proces decyzyjny jest doskonalszy i kształtują siłę Twojego charakteru - do dzieła więc!

Ten temat jest dla Was - wpisujcie tutaj swoje postanowienia i będziemy je weryfikować po jakimś czasie...
Założyciel i dyrektor PERFECT DATING

Autor książki "Księga związków, podrywu i seksu dla mężczyzn"
Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Pomógł/a: 14 razy

Re: Stawiam przed Wami wyzwanie.

Postprzez Pepek 2010-11-08, 20:55

Ja Pepek, dnia 24.12.2010 mam zbudowną pewność siebie, regularnie pływam, chodzę do siłownii i podrywam HB, bo w inaczej jestem ciotą i nie chcę żadnego prezentu na boże narodzenie.
Pepek

Pomógł/a: 0 razy

Postprzez Ferdi 2010-11-08, 21:24

Ja Ferdi, do dnia 31.12.2010 dobije do 94kg - inaczej jestem pizd* i przebiegnie sie po Puławskiej na golasa. ( Obecna waga: 102 kg, waga z przed 3 tygodni: 109 kg, wzrost 191;p).
Życie jest proste,podejmuj decyzję i nie oglądaj się - Szybcy i Wściekli Tokyo Drift.
Grajac mozesz zaliczyc baze,ale mecz wygrasz tylko i wylacznie pamietajac o swoim prawdziwym JA - Ferdi.
p.s czasem warto zaryzykować żółtą kartkę;)
Ferdi

-#mod

Pomógł/a: 7 razy

Postprzez Krzysztof_Król 2010-11-08, 22:49

Brawo panowie - reszta - dawać tutaj swoje deklaracje - STAWKĄ JEST WASZE ŻYCIE!

Pepek - musisz dołożyć konkretne mierzalne wartości, żeby cele miały sens - np.

Chodzę 4x w tygodniu min 90 minut na siłownię do dnia 24.12.2010.
Do dnia 24.12.2010 mam wykonane 500 podejść do kobiet.

Tak, abyś mógł mierzyć na bieżąco i widzieć swój postęp.

Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Postprzez kodzak901 2010-11-08, 22:54

Ja Kodżak do dnia 31.12.2010 wyrobię sobie ładną sylwetkę na ile będzie można, podejdę do 500 dziewczyn, 1 raz w tyg będę chodził na basen, 3 razy w tyg na MMA:) , 3 razy siłownia w tyg. inaczej będę piz*** i zapłacę swojemu kumplowi 100 zł i będę miał ksywę cienias..
kodzak901

Pomógł/a: 1 razy

Postprzez Krzysztof_Król 2010-11-08, 22:58

Kodzak - zmierz sobie klatę, biceps, łydkę, udo, brzuch i postaw sobie jeszcze konkretne wymiary na tamten dzień - zobaczysz jak będziesz cisnął na siłowni lepiej, żeby dorobić chociaż jeszcze jeden mm!

Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Postprzez hint87 2010-11-09, 01:24

Ja hint do dnia 30.11.2010 podejdę do 20 obcych lasek w czasie DAY GAME, które mi się naprawdę spodobają, następnie wrzucę raport na forum. Jak nie, usuńcie mnie ze strefy.
"Jestem naznaczony wieloma bliznami, ale zachowuję też w pamięci chwile,
które nigdy by się nie zdarzyły, gdybym nie znalazł w sobie dość odwagi,
aby przekroczyć pewne granice."
hint87

Postprzez Sylar 2010-11-09, 01:51

ja sylar do 1.02.2011 wyciągnę numer od tylu lasek, od ilu będę miał ochotę, ale będę przebierał, bo mają być to tylko te które naprawdę mi się spodobają, hb 9 nie niżej. Nie będę szedł na łatwiznę. Poza tym zwykły podryw mi się znudził dlatego pośród tych dziewczyn musi znaleźć się kilka zdobytych poprzez technikę NLS do której przykładam się od grudnia. jak nie... to jestem plackiem... a to największa dla mnie tyra :D poza tym nie będę godzien koloru niebieskiego na tym forum. pozdro --s.
Najlepszą rzeczą jaką może dostać kobieta jest wejściówka do twojego świata

"he who possesses the Spear of Destiny holds the fate of the world in his hands" - constantine

Nie podejmując żadnej akcji z góry jesteś skazany na porażkę -- s.
Sylar

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez Pepek 2010-11-09, 09:32

Ja Pepek, do dnia 24.12.2010 poderwię 10 dziewczyn (poderwię, a nie podejdę), zrobię Demonic confidence do 10 dnia, chodzę na siłownię 2x w tyg i na pływalnię 1x w tyg, bo inaczej jestem ciotą i nie chcę prezentów na wigilię
Pepek

Postprzez Krzysztof_Król 2010-11-09, 10:50

Sylar - ta sama uwaga, co przed chwilą - musisz sprecyzować dokładnie ilość, jakość.

No i odpuść sobie NLS :) bo to niegodne prawdziwego mężczyzny

Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Postprzez Sylar 2010-11-09, 13:47

ilość nie ma znaczenia, im więcej tym lepiej. a o jakości napisałem

"he who possesses the Spear of Destiny holds the fate of the world in his hands" - constantine

Sylar

Postprzez Sylar 2010-11-09, 13:59

ale dobra. do 1.02.2011 poderwę 40 dziewczyn minimum. :)

Sylar

Postprzez Krzysztof_Król 2010-11-09, 14:07

Ilość ma kolosalne znaczenie - cel musi być wymierny. Jeśli podejmuje się deklarację to musi być ilość, w przeciwnym wypadku jak stwierdzisz, że została ona wypełniona?

Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Postprzez Sylar 2010-11-09, 14:26

będę zadowolony z jakości, a nie z ilości dziewczyn do których podszedłem. Ja wiem że ilość ma duże znaczenie, ale dla mnie ważniejsza zdecydowanie jest jakość. Nie będę podchodził do każdej kobiety która daje mi IOI bo nie każda będzie odpowiadać moim kryteriom.

Sylar

Postprzez Merkury1320 2010-11-09, 15:21

Ja mmefisto do dnia 1.01.2011 wykonam 100 podejść do HB, będe chodził regularnie na siłownie (minimum 3 razy w tygodniu). zbuduje potężną pewną siebie (bo jakaś już jest:P) Dobije do 135 kg (wycisk) obecnie 120, będe regularnie jadł min. 5 razy i zwiększe swoją mase (obecnie 77kg) ile to tylko będzie możliwe:)
Życie jest jak jedna wielka impreza...
Nie pozwól, abyś był na niej kelnerem !

Przez śmiercią masz przed oczami film z całego życia...
Mój będzie tak długi, że nigdy nie umrę :) Mmefistoteles
Merkury1320

Pomógł/a: 11 razy

Następna strona

Powrót do Motywacja do działania