Tantra

Techniki seksualne, orgazmy, fantazje, wyobraźnia.

Tantra

Postprzez umilacz 2011-10-20, 11:18

hej. znalazłem na pewnym blogu notkę o tantrycznej metodzie na silną erekcję. Pierwsze moje pytanie to czy wiecie co to jest ta tantra?

A dwa, autor proponuje takie ćwiczenia:
"Weź głęboki oddech i wyobraź sobie jak by ten oddech był skoncentrowany w kuli wielkości piłki do tenisa. Ten oddech masz przemieścić do jąder. Robisz to w ten sposób, że najpierw połykasz haust powietrza i wyobraź sobie, że idzie on do splotu słonecznego. Teraz przetaczasz go przez brzuch w dół, do jąder. Podczas tego przetaczania możesz zrobić falujące ruchy tułowiem, aby to powietrze niejako łatwiej schodziło w dół i wyobraź sobie że wchodzi do twoich jąder."
(źródło : http://www.oswieconykochanek.pl/blog/ta ... a-erekcje/)

Te ćwiczenia mają spowodować silniejszą erekcję, co za tym idzie większe doznania, większa przyjemność itp.
Czy ktoś z was stosował tego typu ćwiczenia? Czy to zadziałało?
umilacz

Pomógł/a: 0 razy

Re: Tantra

Postprzez Klakier 2011-10-20, 14:41

nie przepadam za autorem... głównie dlatego, że blisko współpracuje z adeptem, którego uważam za wielkiego krętacza. podobno umie uwodzić, ale wiedza, którą przekazuje pozostawia wiele do życzenia.
dają ci próbkę wiedzy w taki sposób, że musiałbyś słono zapłacić, żeby dowiedzieć się całości.

bywałem kiedyś na tamtym blogu, ale nie przekonuje mnie to. jeśli zajmę się kiedyś poważniej tantrą, to będę korzystał z bardziej sprawdzonych autorów - jak 'white tiger tantra' steva p.[które w dodatku można znaleźć w sieci za darmo].
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez cezar167 2011-10-20, 15:27

Spamują maila jakimś gównem. Wydaje im się, że wszystko da się sprzedać. Poczytaj o tantrze w necie, a nie na jakimś śmiesznym blogu, który próbuje opchnąć Ci cuda.
cezar167

Pomógł/a: 6 razy

Postprzez umilacz 2011-10-20, 18:53

Na pewno jeden blog nie będzie moim jedynym źródłem wiedzy. To byłoby ślepe zapatrzenie . Aczkolwiek podobają mi się wpisy autora i jego podejście do sprawy. A próbowaliście kiedyś opisanych tam technik?
umilacz

Postprzez Klakier 2011-10-20, 19:25

co do tego ćwiczenia to...
Aerofagia (łykawica, łac. i ang. aerophagia) – zaburzenie czynnościowe przewodu pokarmowego, polegające na połykaniu powietrza prowadzącym do odbijania; objaw chorobowy, pojawiający się często u osób chorych na nerwicę.

Każdy zdrowy człowiek połyka ze śliną i pokarmem określone ilości powietrza, które gromadzi się głównie w dnie żołądka. Jego ewakuacja następuje poprzez okresowe odbijania. Niekiedy połykanie powietrza przekracza granice fizjologiczne.
Skutkiem są:
skargi na wzdęcia,
brak apetytu (związany z uczuciem stałego rozdęcia żołądka),
bóle brzucha
ogólne rozdrażnienie.
Dolegliwości nasilają się w ciągu dnia osiągając maksimum w godzinach wieczornych, ustępują następnie w czasie snu. Obserwuje się wyraźny związek tego zaburzenia z zachowaniami nerwicowymi i narażeniem na przewlekły stres. Często współistnieją uporczywe zaparcia.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Aerofagia, http://www.forumpediatryczne.pl

lepiej zapytaj się najpierw lekarza, czy nie szkodzi to zdrowiu.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez irwin 2011-10-21, 09:01

hmm, nie stosowalem takich technik, akurat nie mma porblemow z czyms takim ale jak znam zycie to moze to dzialac.
wydaje mi sie bardziej ze dziala to na mozg i na nasza swiadomoc ale jezeli czlowiek cuzje po tym sie lepiej ...
irwin

Postprzez Muna 2012-03-09, 02:43

Ja jestem osobiście fanką tantry - tzn. jako hobby. Ale od razu mówię, że nie ma co się spodziewac jakichś nie wiadomo jakich orgazmów - to albo ściema, albo wynik naprawdę wieloletnich cwiczeń koncentracyjnych + joga + sama sprawnośc fizyczna (wygimanstykowanie). Tantra to jest po prostu pewien rytuał. Można to stosowac, a nawet polecam jako budowanie intymności w związku i dawanie temu pewnej takiej "sakralnej" / "natchnionej" / "nawiedzonej" oprawy - niektóre kobiety to lubią i brakuje im tego. Taki kolorek zwłaszcza kiedy związek już parę lat trwa, pozycjami już się nic nie urozmaici, bo wszystko już było, więc wtedy na scenę wyjeżdża tantra, tzn. wspólne relaksowanie się, rozmaite dziwne cwiczenia gimnastyczne we dwoje, rozmaite śmieszne oddychanie, a poza tym świeczki, muzyczka, olej ajurwedyczny do masażu itp. Ale od razu mówię, to jest zajęcie dla hobbystów, którzy lubią sobie poczytac o tym i lubią przede wszystkim takie klimaty i poświęcac swój cenny czas temu.
A czy coś można w ten sposób przeżyc innego niż zwykle - moim zdaniem można, ale głównie bliskośc, intymnośc - bardziej w tym wymiarze. A czy super erekcje... No cóż, jeśli facet zwłaszcza w trochę późniejszym wieku w ogóle zajmuje się jakąkolwiek gimnastyką, to na pewno różnica jest. Ale nie to co obiecują na reklamach płatnych lekcji z niemiecką instruktorką ;-)
Muna

Powrót do Seks