Profil: Imię: Łukasz
Wysłany: 2010-04-06, 14:36
Moim zdaniem jak ktoś do Ciebie mówi to powoli odwróć się do niego a do niej powiedziałbym "poczekaj chwilkę" Tak okażesz tamtemu rozmówcy dobre maniery i nie powinien być to --
Według mnie dobrze robisz odwracając wzrok, gdy ktoś inny mówi, okazując szacunek i zainteresowanie rozmówcy, gdy z nią gadasz to nie spószczaj wzroku, rule of the game--> Ty odwracasz wzrok ostatni przy 1vs1. Może to jakaś psychopatka, że sie gapi w Ciebie jak w obraz:P?? A może jest Tobą zainteresowana??. Trzymaj tak jak robisz, bo ot naturalne, jakbyś ciągle patrzył się jej w oczy jak ktoś inny zaczyna gadać to byś wyglądał jak psychopata, który właśnie chce zgwałcić i zabić ofiarę. Pozdro
_________________ ,,Impossible is nothing"
,,Nie masz nic do stracenia, podejmując jakieś działanie"
,,Myślenie jest najcięższą pracą, dlatego też tak niewielu ją podejmuje"
Moim zdaniem jak ktoś do Ciebie mówi to powoli odwróć się do niego a do niej powiedziałbym "poczekaj chwilkę"
"Poczekaj chwileczkę! Zaraz się znowu na siebie pogapimy..." Dobra! Żartowałem... Rozumiem co miałeś na myśli.
Dzięki za pomoc!
[ Dodano: 2010-04-06, 15:03 ]
Matix napisał/a:
Może to jakaś psychopatka, że sie gapi w Ciebie jak w obraz:P?? A może jest Tobą zainteresowana??.
Wątpię i w jedno i w drugie. Ona po prostu tak ma! Ze swoim chłopakiem cały czas się na siebie gapią.
Matix napisał/a:
Trzymaj tak jak robisz, bo ot naturalne, jakbyś ciągle patrzył się jej w oczy jak ktoś inny zaczyna gadać to byś wyglądał jak psychopata, który właśnie chce zgwałcić i zabić ofiarę.
Właśnie dlatego się uśmiecham przy tym i ewentualnie - jak się to przedłuża - robię jakieś miny.
Ale faktycznie macie rację, że należy przenieść wzrok na rozmówcę. Dzięki!
[ Dodano: 2010-04-07, 19:25 ]
Może mi ktoś wyjaśnić co to jest "patrzenie strefowe"?
_________________ W każdej "prawdzie" jest tylko część rzeczywistości
Ja osobiście rozumiem "patrzenie strefowe" w taki sposób: Kiedy patrzysz na obiekt A, nie ograniczasz się tylko do widzenia danego obiektu, ale także widzisz inne obiekty. Więc kiedy patrzysz na obiekt A, ale jednocześnie obserwujesz obiekt B, wtedy jest "patrzenie strefowe" Mi się tak wydaje Takie patrzenie kątem oka Jeśli się mylę to poprawić
_________________ "Wszyscy ludzie się boją, ale odważni nie myślą o strachu i idą naprzód, czasem po śmierć, ale zawsze po zwycięstwo!" - brzmiało motto straży królewskiej w starożytnej Grecji
Może dobrze myślisz, ale trudno jest patrzeć w kilka miejsc naraz (przynajmniej w moim przypadku). Mi się to kojarzy raczej z taką strategią przesuwania wzroku przez przestrzeń mając jednak na celu zaobserwowanie tylko jakiegoś konkretnego punktu, tzn. np. jeśli chcemy sprawdzić czy jakaś osoba na nas patrzy, a nie chcemy, żeby wiedziała o tym, że jesteśmy nią zainteresowani to przesuwamy wzrok przez przestrzeń, w której znajduje się ta osoba tak jakbyśmy się rozglądali...
Najlepiej by było jakby ktoś doświadczony wyjaśnił czy myślimy właściwie. Sprawdzałem już w Wielkich Połaciach Internetu, ale nic konkretnego nie znalazłem...
_________________ W każdej "prawdzie" jest tylko część rzeczywistości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum