testuje mnie cwaniara jedna?

Jak prowadzić związek? Jak nie popaść w rutynę? Jak sprawić, żeby kolejne lata wyglądały tak, jak pierwsze dwa miesiące?

testuje mnie cwaniara jedna?

Postprzez makel 2012-02-21, 17:04

czesc
potrzebuje waszej porady, opisze krótko moją styuację.
mój związek z nią trawa niecałe 3 miechy, ale znamy sie 3 lata bo pracujemy razem, mam 32 lata ona 40.
jest atrakcyjna i wogóle słodka i zimna zarazem, pociąga mnie to, ale nieraz mam tego dosc, jest bardzo emocjonalną kobietą, duzo przeszła w zyciu,mocno stąpa po ziemi, jest konkretną kobietą która wyraznie pokazuje czego chce.
lubię z nią spedzac czas, ale nie zawsze ją rozumiem,
od zawsze chciałem ją miec, ale była poza moim zasiegiem i od początku znajomosci wszystko robiłem zle, puzniej zacząłem czytac o uwodzeniu, i powoli wdrażałem w zycie zaczerpniętą wiedze. (teraz jestem inny człowiekiem niż wtedy jak sie ppoznalismy) wkońcu mi sie udało ją zdobyc. ale teraz gdy jestem z nią w związku, ona czepia sie o róznie pierdoły! np ze:

-nie dzwonie do niej, albo robie to za żadko!
-ze nie rozmawiam z nią przez sms, tylko odpisuje tak zeby odpisac!
- ze jak mi napisze smsa to musi czekac na odp 1 godz, albo dłuzej! i twierdzi ze dostaje szału.
- ze poswiecam jej za malo czasu.
-jak jej odpisuje na smsa ze pogadamy jak sie zobaczymy, to ona odpisuje ze chce wiedziec TERAZ daną rzecz!!!

i wiele innych rzeczy, to te które mi sie teraz przypomniały, a najlepsze jest to ze nie mówi do konca spokojnie, tylko uniesinym głosem. o co jej chodz? ...testuje mnie dalej cwaniara jedna? nie chce sie kłucic z nią bo ona wyskakuje z dziwacznymi argumentami, a moje nie docierają do niej. podchodze do tego na luzie, ale psychicznie powoli nie wytrzymuje

wiem ze jest emocjonalną osobia, i to wykorzystuje, wzbudzam w niej rózne emocje nie tylko dobre ale tez inne. ona nie jest tym zachwycona, albo jest ale o tym nie wie.
co o tym myslicie???
makel

Re: testuje mnie cwaniara jedna?

Postprzez Bart00 2012-02-21, 18:53

makel napisał(a): puzniej zacząłem czytac o uwodzeniu, i powoli wdrażałem w zycie zaczerpniętą wiedze. (teraz jestem inny człowiekiem niż wtedy jak sie ppoznalismy) wkońcu mi sie udało ją zdobyc

Gratulacje.

Niekiedy denerwujące kobiety są takie, które maskują swoją prawdziwą osobowość, a nie chcą o tym mówić-wyładowują to na facetach.
Kobiety maja wieksza potrzebe rozmawiania o wszystkim i dlatego czasami potrzebują to wywrzeszczeć.
Częściej jednak jest tak, że złoszczą się dojrzałe kobiety, te które są pewne swojej urody i kobiecości. I kiedy Ty tego nie jesteś w stanie zauważyć, to one to muszą wywrzeszczeć.
Jeżeli kobieta Cie wcześniej traktowała z wielką miłością, to w końcu tak będzie, że w dłuższym związku możesz jej sprawiać wielki zawód i złościć ją swoją osobą. To tak jak byś jej dawał za mało albo za dużo...
Będziesz starał się jej powiedzieć komplement, a ona ze wzruszonymi ramionami będzie się głupio wpatrywać w Ciebie...
Sporo może być przyczyn. Jak dla mnie jest lepiej aby się wnerwiała na Ciebie, a nie miała wyjeb.. na Ciebie.
Jeżeli by jej na Tobie nie zależało to by się tym nie przejmowała, proste.

Za ten post autor Bart00 otrzymał podziękowania od:
Tygryseks
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Re: testuje mnie cwaniara jedna?

Postprzez Sugarbabe 2012-02-21, 20:45

Najpierw wyrażę swój szczery podziw dla Twojej gramatyki :) tam gdzie mogłeś popełnić błąd to go popełniłeś :)

jest bardzo emocjonalną kobietą

w zestawieniu z tym:
-nie dzwonie do niej, albo robie to za żadko!
-ze nie rozmawiam z nią przez sms, tylko odpisuje tak zeby odpisac!
- ze jak mi napisze smsa to musi czekac na odp 1 godz, albo dłuzej! i twierdzi ze dostaje szału.
- ze poswiecam jej za malo czasu.
-jak jej odpisuje na smsa ze pogadamy jak sie zobaczymy, to ona odpisuje ze chce wiedziec TERAZ daną rzecz!!!

powoduje, że myślę jedno: ona nie czuje Twojej emocjonalnej bliskości.
Wiesz, ona już jest dojrzała i wątpię aby kierowały nią prymitywne instynkty typu: test o którym mówisz.
Ona jedynie chce bardziej Ciebie czuć przy sobie. Chce czuć, że jesteś z nią pomimo, że Ciebie obok niej nie ma (poprzez nawet smsy, bo one oznaczają, że o niej myślisz, a skoro o niej myślisz to pewnie Ci na niej zależy, a skoro CI na niej zależy to pewnie będziesz się o nią troszczył a skoro będziesz się o nią troszczył to ona może Ci ufać i się przed Tobą otworzyć, bo czuje, że jej nie skrzywdzisz - dokładnie tak myślą kobiety :) ).
A wkurza ją to wszystko co zacytowałam powyżej, bo ona nie czuje się bezpiecznie, taka sytuacją ją stresuje i tak ją wyładowuje, no dość niekonstruktywnie, ale ją rozumiem :) Nie będziesz miał takich jazd jak się nie zaopiekujesz, zatroszczysz itd. Zauważyłeś, że jest konkretną babką itp, ale jednocześnie wrażliwą, emocjonalną... niech Cię nie zmyli jej siła, konkretność - ona bardzo potrzebuje zaopiekowania się jej emocjonalnością. Jeśli to zrobisz takich jazd mieć nie będziesz, bo ona nie będzie przeżywać stresu, to ją wyciszy, uspokoi. Jestem takiego zdania, że jak mężczyzna umie panować nad emocjonalnością kobiety to żadna mu się nie oprze i problemów z kobietami mieć nie będzie. Umiesz wyciszyć emocjonalnie swoją pannę wtedy kiedy targają ją emocje? Nie masz pojęcia jak kobieta czuje się przy takim mężczyźnie, jakbyś raz to poczuł to byś umarł :) takie to zarąbiste uczucie jest :) Nawet jak teraz o tym myślę to mi się buzia śmieje :)

Co możesz zrobić?
Jak ona do Ciebie pisze to nie odpisuj jej tak na odwal, od niechcenia. Ona do Ciebie wyciąga dłoń a Ty zamiast tą dłoń delikatnie chwycić walisz ją po łapach. Ona jest wrażliwa, potrzebuje Ciebie, dlatego do Ciebie pisze. Jak nie masz czasu z nią konwersować to napisz: Kochanie, cieszę się, że o mnie myślisz, ale jestem troszkę zajęty, odezwę się gdy znajdę chwilkę :) To jest dla niej komunikat: mój facet pozytywnie reaguje na mnie, ale nie ma czasu, więc poczekam aż go znajdzie. Kiedy Ty odpisujesz jej tak na odwal ona myśli: olewa mnie, nie jestem dla niego ważna, więc będę od niego żądać by mnie należycie traktował... i dlatego masz takie jazdy.
jak jej odpisuje na smsa ze pogadamy jak sie zobaczymy, to ona odpisuje ze chce wiedziec TERAZ daną rzecz!!!

hehehe, a to ja rozumiem, bo sama tak czasem robię. Robię to dlatego, że jak o coś pytam, o czymś piszę to chcę to wiedzieć, gdybym chciała o tym porozmawiać to poczekałabym na rozmowę, na odpowiedni czas, ale widocznie to coś tak zaprząta mi głowę i nie daje spokoju, że chcę abyś Ty poprzez swoją odpowiedź mnie uspokoił, rozumiesz? Ona tu znowu się na Ciebie otwiera, a Ty ją walisz po jej łapkach.
ze jak mi napisze smsa to musi czekac na odp 1 godz, albo dłuzej! i twierdzi ze dostaje szału.

przyznaj się (jeśli chcesz): czego dotyczyły te smsy? :)

Podsumowując: ona chciałaby abyś po prostu zajął się jej emocjonalnością, jej życiem wewnętrznym, tym co ona przeżywa. Z tego co piszesz odbieram Cię jako gościa bardzo racjonalnego. Rozumem do kobiety nie przemówisz :)
wzbudzam w niej rózne emocje

wzbudzać może wzbudzasz, ale nie panujesz nad jej emocjami. Ty nakładasz na jej emocje nowe emocje. Ona chce abyś się zajął bardziej jej emocjami, ale nie porzucaj przy tym owego wzbudzania nowych emocji, bo to da się pogodzić i o to chodzi w dojrzałym związku. Emocjonalność kobiety to nie jest coś gdzie możesz szaleć jak na roller coaster. Wtedy tworzysz w niej pewną niestabilność, ona wtedy jest chwiejna, nieobliczalna, roszczeniowa... Najpierw jej emocjonalność musisz poznać, zaakceptować, zaopiekować się a potem szalej na roller coasterze nie zapominając o emocjach, które są w niej cały czas.

Moze trochę pogmatwałam, ale wierzę, że mnie rozumiesz :)
Życzę powodzenia,
Sugarbabe
jest wystarczająco męski by być kobiecym
jest na tyle panem by być sługą
jest wystarczająco poważny by śmiać się z siebie
jest wystarczająco odpowiedzialny by być nieodpowiedzialnym
jest wystarczająco rozsądny by być odważnym
jest na tyle liderem by umieć podążać
jest tak silny, że może być słaby

Za ten post autor Sugarbabe otrzymał podziękowania od: 2 osób
Soap, Tygryseks
Sugarbabe