Dawno nic tu nie napisałem, ale sytuacją która mi się niedawno przytrafiła nie mogłem się z Wami nie podzielić
Od pewnego czasu jestem znowu wolny, nieudany sylwestrowy romans, brak pracy, przeciętność na studiach przez pewien czas mnie przybijały. Dni mijaly byle jak i nie chciało mi się nawet poznawać dziewczyn. Bylem nimi znudzony. Ogólnie nic mi się nie chciało. Jednak od pewnego czasu czytam więcej książek, oglądam więcej filmów. Nawet wystartowalem w konkursie biznesowym dzięki któremu znalazłem swoją pasje- biznes. Poza tym częściej wychodzę z domu i biegam.
To wszystko sprawiło, że ostatnio coraz częściej zaczepiałem dziewczyny, na imprezach lepiej się bawiłem. Nie było historii które warto tu opisać ale w każdym razie tendencja wznosząca. Tyle jeśli chodzi o stan w jakimś obecnie się znajduję.
No, ale do rzeczy:
Wchodzę do sklepu, godzina 16. Wybieram się do koleżanek na piwko, wyżerkę i maraton filmowy. Kupuję 4 wareczki i dziewczynom po reddsie. Kiedy pakuję to do siatki podnoszę wzrok i moim oczom ukazuje się nietypowa osóbka. Dziewczyna z mleczno białą twarzą, niewiem czym ona to zrobiła ale efekt był super. Do tego czarny makijarz, piwno czerwone oczy, bordowa szminka. Miała czarne włosy do ramion, duże pełne usta, delikatny kształt twarzy i zgraną figure. Wzrost około 175 cm. Była ubrana w różne odcienie czerni a we wlosach miała coś wioletowego. Wyglądała poprostu jak Alice ze zmierzchu (niewiem czy oglądaliście).
W pierwszej chwili mnie zamurowało. Nigdy takiej dziewczyny nie widziałem. Interesuję się wampirami więc to potęgowało emocje. Dziewczyna poruszała się bardzo wolno, dziwnie spokojnie, z nikim nie utrzymywała kontaktu wzrokowego. Stała koło stoiska z warzywami.
Myślę sobie: co za laska! kurde jak można mieć taki styl? Wszyscy się na nią gapią, niektórzy się śmieją, inni są też zamurwani. Jednak we mnie narasta ciekawość. Co się kryje za tym wizerunkiem i jaka ona jest naprawdę. Jak nie podejdę to będe żałował a poza tym ona tak naprawdę jest ładna. Dziwna z zewnątrz ale bardzo śliczna. Dość tego, podchodzę!
Idę w jej kierunku i rozmowa przebiegała mniej wiecej tak:
cześć
ona: hej (nie widać żadnych emocji w oczach)
ja: widzę że ktoś tu uzupełnia witaminy (z uśmiechem)
ona : oj tak, po zimie mam mały niedobór.
ja: kupujesz rzeczy do sałatki ? (w myślach: kurde co ja pierdole)
ona: taaa, mam nowy przepis i chcę go wykorzystać
ja: yhym, a więc umiesz gotować, często coś pichcisz.
ona : od pewnego czasu, jak się nie mieszka z rodzicami to niestety trzeba.
ja: eeej, więcej entuzjazmu...gotowanie to sztuka, bez serca nic dobrego Ci nie wyjdzie.
ona: jakbym słyszała swojego ojca
ja: jest kucharzem ?
ona: no
ja : to pewnie nieźle rozpieszcza Wam żołądki
ona : oj tak, ciężko zachować linie
ja: hehe Ty chyba nie masz z tym problemów.
ona: heh, a Ty też widzę ładne zakupy robisz i patrzy na moją siatke w której widać piwa.
no i dalej rozmowa przeszła na alkohole, imprezy, skąd jesteśmy, przedstawilem się i powiedziałem że chciałbym sie z nią kiedyś umówić na... sałatkę :p Wziąłem numer.
Dziewczyna, która na pierwszy rzut oka wydawała się dziwolągiem okazała się sympatyczna. Jest ładna, ale ma troche chory styl. Niewiem czy chciałbym sie z taką dziewczyną gdzieś publicznie pokazać. Niewiem więc czy wogóle wykorzystam numer. Ta sytuacja pokazała jednak, że nie ma co oceniać dziewczyn po pozorach. Często widujemy dziewczyny np na imprezach, które z wyglądu niby są pewne siebie, mają to co najlepsze i nie patrzą na zwykłych facetów a potem jak się porozmawia okazują się zwykłymi sympatycznymi dziewczynami. Kiedy indziej mijamy dziewczyny dziwnie ubrane, z dziwną fryzurą, które poprostu wydają nam się pomylone a również okazują się miłe. Dlatego nie ma co oceniać dziewczyn po pozorach, tylko trzeba być otwartym na nowe znajomości i poznawać, poznawać, poznawać.
Co myślicie o tym moim podejściu ? co myślicie o tej dziewczynie i co zrobilibyście na moim miejscu? Czekam na wypowiedzi
_________________ "Człowiek potyka się o kretowisko, nie o góry"
Podszedłeś do niej, bo chciałeś , bo byłeś ciekaw, z dystansem do całej sytuacji, bo chciałeś ją zwyczajnie poznać i to zrobiłeś - szacun. Nie każdego na to stać.
Swoją drogą, dosyć ciekawa sytuacja, heh a rozmowa śmieszna , fajna, mam wrażenie że wszystko przebiegło bardzo sympatycznie i fajnie w miłej atmosferze, dobrze zagadałeś
Akbar90 napisał/a:
Dlatego nie ma co oceniać dziewczyn po pozorach, tylko trzeba być otwartym
Bajka
Sam jestem fanem zmierzchu(można powiedzieć do przesady). Nie powiem, ciekawie Ci to wyszło. Domknięcie z numerem. Wykorzystaj to, nie masz nic do stracenia. Chwytaj dzień, Carpe Diem.
Swoją drogą, raz spotkałem dziewczynę, która wzorowała się Rosalie(Również z sagi zmierzch). Krwistoczerwona szminka, jasna cera, przypudrowana na jasno, blondynka
Gustuję w brunetkach, no ale podszedłem, tak jak mówisz:
Cytat:
Dlatego nie ma co oceniać dziewczyn po pozorach, tylko trzeba być otwartym na nowe znajomości i poznawać, poznawać, poznawać.
Dziewczyna mimo, iż wyglądała na dziwną, z początku, aż mnie fantazja poniosła
Później wydała się fajna...
Ogólnie akcja fajna. Powodzenia w dalszej drodze. Tak trzymać ;]
_________________ Pozdrawiam.
Practice Makes Perfect
Staram się pisać poprawnie po polsku -Czasami wychodzi
Dawno nie czytalem nic tak... przyjemnego i lekkiego?:)
Fajnie, że nie kminiłeś 10 minut czy podejść czy nie tylko od razu "pociągnąłeś za spust":)
Co do rozmowy to - ważne że dopiąłeś swego i zaspokoiłeś ciekawość - poznałeś wampirkę
[ Komentarz dodany przez: Ferdi: 2010-04-19, 07:01 ]
raczej emo girl albo got? nie wiem jak to sie pisze,Wera bardziej obeznana w tych subkulturach;p
Pomógł: 5 razy Informacje: Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 168
Profil:
Wysłany: 2010-04-19, 16:37 Re: Wampirzyca w sklepie
kurde z nic nie znaczącej rozmowy tyle się o niej dowiedziałeś stary też przyznam że nie czytałem jeszcze tak fajnego tekstu (dobry przykład dla innych początkujących że nie trzeba wymyślać bóg wie jakich dziwolągów. Ot zwykłe pytania (ona nawet nie myślała że to podryw) i masz numer
Akbar90 napisał/a:
Idę w jej kierunku i rozmowa przebiegała mniej wiecej tak:
cześć
ona: hej (nie widać żadnych emocji w oczach)
ja: widzę że ktoś tu uzupełnia witaminy (z uśmiechem)
ona : oj tak, po zimie mam mały niedobór.
ona: taaa, mam nowy przepis i chcę go wykorzystać
ja: yhym, a więc umiesz gotować, często coś pichcisz.
ona : od pewnego czasu, jak się nie mieszka z rodzicami to niestety trzeba.
ja: eeej, więcej entuzjazmu...gotowanie to sztuka, bez serca nic dobrego Ci nie wyjdzie.
ona: jakbym słyszała swojego ojca
ja: jest kucharzem ?
ona: no
ja : to pewnie nieźle rozpieszcza Wam żołądki
ona : oj tak, ciężko zachować linie
ja: hehe Ty chyba nie masz z tym problemów.
ona: heh, a Ty też widzę ładne zakupy robisz i patrzy na moją siatke w której widać piwa.
no i dalej rozmowa przeszła na alkohole, imprezy, skąd jesteśmy, przedstawilem się i powiedziałem że chciałbym sie z nią kiedyś umówić na... sałatkę :p Wziąłem numer.
"ja: kupujesz rzeczy do sałatki ? (w myślach: kurde co ja pierdole)"
myślałeś że pierniczysz jakieś brednie a tu proszę na tacy podane trochę info o jej sytuacji i rodzince oraz numer tel . Teraz się spotkaj na wspólnym robieniu sałatki trochę się powygłupiajcie, pośmiejcie pokinetyzujcie i ...chyba nie skonsumujecie tej sałatki a raczej siebie nawzajem. hehe
będzie dobry przykład dla początkujących jak nie wiedzą od czego zacząć i 10 min rozkminiają czy iść czy nie iść ot niepozorne pytańka...
widzicie: przeciez to takie proste. wystarczy samemu sobie 'wytlumaczyc': co mi zalezy podejsc o cos zapytac, pozniej bede zalowal... wszystko zaczyna sie gdzie: w Twojej glowie !!!
a swoja droga to Tak !!! trzeba przypominac ludziom ze nie ocenia sie innych po pozorach stylu ubierania, zachowaniu na imprezach, etc... bo niby kazdy o tym WIE, ale nie ZAWSZE pamieta.
znalem kiedys dziewczyne, przy ktorej powiedzenie: 'krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje' nabieralo takiej prawdziwosci i oczywistosci jak: 'slonce wschodzi na wschodzie, a zachodzi na zachodzie'.
kyrie elyson. )
Może faktycznie źle zacząłeś. Mogło się to wydawać nudne i natrętne (jak pytanie: "skąd jesteś?" albo coś w tym stylu), ale dobrze się rozwinęło potem... Jak poprzednicy: gratuluję! Trzeba gadać cokolwiek, chociażby jakieś pierdoły, byleby nie stać jak kołek i nie przegapić okazji!
Akbar90 napisał/a:
Dziewczyna, która na pierwszy rzut oka wydawała się dziwolągiem okazała się sympatyczna. Jest ładna, ale ma troche chory styl. Niewiem czy chciałbym sie z taką dziewczyną gdzieś publicznie pokazać. Niewiem więc czy wogóle wykorzystam numer.
Korzystaj! Co Ci szkodzi? Jak sam już napisałeś nie warto oceniać ludzi po pozorach - a nuż to będzie "ta jedyna"?
_________________ W każdej "prawdzie" jest tylko część rzeczywistości
Pomógł: 16 razy Informacje: Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 358
Profil:
Wysłany: 2010-04-19, 19:50
slawcio99 napisał/a:
Teraz się spotkaj na wspólnym robieniu sałatki trochę się powygłupiajcie, pośmiejcie pokinetyzujcie i ...chyba nie skonsumujecie tej sałatki a raczej siebie nawzajem. hehe
Mam wrażenie, stary, że próbujesz uczyć ojca dzieci robić Szczególnie, że napisał, że nie ma raczej zamiaru się z nią spotykać.
Elmo napisał/a:
Korzystaj! Co Ci szkodzi? Jak sam już napisałeś nie warto oceniać ludzi po pozorach - a nuż to będzie "ta jedyna"?
Jeśli chcesz, to idź na ulicę podrywać brzydkie dziewczyny, co Ci szkodzi? Nie warto oceniać ludzi po pozorach...
A potem wróć na forum i nie pisz więcej głupot Nie pasuje mu, to nie, przecież nie będzie się spotykał z dziewczyną, która mu się nie podoba.
Ciekawy FR. Dziwne to trochę, że niektórzy wybierają taki styl, ciekawi mnie, jaki jest powód czegoś takiego?
Zastanawiam się właśnie czy zadzwonić i jak już to gdzie się z nią umówić. Najchętniej powiedziałbym "tylko ubierz się normalnie", ale to nie wchodzi w grę. Bo jak bym poszedł z nią na imprezę czy gdzieś to wszyscy patrzyliby się na mnie i w dodatku moi znajomi by pomyśleli, że chyba oszalałem
Z drugiej strony ta dziewczyna mnie intryguje bo nigdy się z kimś podobnym nie spotykałem. Chętnie dowiedziałbym się dlaczego taki ma styl i jaka jest na codzień. Dziewczyna ogólnie jest ładna, gdyby się normalnie zrobiła to byłaby dla mnie bardzo atrakcyjną dziewczyną, jednak w tej sytuacji niewiem co zrobić :/
Chyba, że umówie sie z nią na jakiś spacer w jakieś mało uczęszczane miejsce, no albo dam sobie spokój z nią, niewiem...
_________________ "Człowiek potyka się o kretowisko, nie o góry"
No skoro jesteś taki ciekawy, co ona robi na co dzień, jaka jest, to jaka jest przeszkoda żeby się z nią spotkać? Myślisz co inni sobie pomyślą? Aż tak dziwnie wygląda? :p
Idź z nią w mało uczęszczane miejsce tak jak mówiłeś, bo nie da ci to spokoju jak się z nią nie spotkasz nic nie stracisz - wiadomo
Z drugiej strony ta dziewczyna mnie intryguje bo nigdy się z kimś podobnym nie spotykałem. Chętnie dowiedziałbym się dlaczego taki ma styl i jaka jest na codzień. Dziewczyna ogólnie jest ładna, gdyby się normalnie zrobiła to byłaby dla mnie bardzo atrakcyjną dziewczyną, jednak w tej sytuacji niewiem co zrobić :/
Chyba, że umówie sie z nią na jakiś spacer w jakieś mało uczęszczane miejsce, no albo dam sobie spokój z nią, niewiem...
Jak dla mnie nic, powtarzam NIC, nie stracisz spotykając się z nią. A możesz zyskać ciekawą znajomą
Część ludzi wyrasta z takiego stylu, z wiekiem się "mądrzeje" i zaczyna ubierać w miarę normalnie Tym bardziej jeśli to jest dziewczyna
_________________ "Wszyscy ludzie się boją, ale odważni nie myślą o strachu i idą naprzód, czasem po śmierć, ale zawsze po zwycięstwo!" - brzmiało motto straży królewskiej w starożytnej Grecji
Pomógł: 5 razy Informacje: Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 168
Profil:
Wysłany: 2010-04-19, 20:58
Akbar90 napisał/a:
Bo jak bym poszedł z nią na imprezę czy gdzieś to wszyscy patrzyliby się na mnie i w dodatku moi znajomi by pomyśleli, że chyba oszalałem
Mogliby by tak to przyjąć, dlatego stwierdziłem, że lepiej by było żebyście się spotkali na wspomnianej sałatce, (w końcu się na nią umówiłeś na spotkanie przy sałatce,zorro ja nie uczę ojca dzieci robić ) więc 1 spotkanie nie zaszkodzi. Ewentualnie po tym spotkaniu będziesz wiedział jaka naprawdę jest i zobaczysz czy ciągnąć to dalej czy odpuścić i nikomu nie każe od razu do łóżka leźć D:
A tak przy okazji to chyba kiedyś czytałem że lepiej zagadać jakimś nic nie znaczącym banałem niż w ogóle nie zagadać
Akbar sam zdecydujesz co zrobisz a co do kinetyzowania przy tej sałatce to sobie pożartowałem trochę humoru też nie zaszkodzi
[ Dodano: 2010-04-19, 21:05 ]
Alexx napisał/a:
Część ludzi wyrasta z takiego stylu, z wiekiem się "mądrzeje" i zaczyna ubierać w miarę normalnie Tym bardziej jeśli to jest dziewczyna
Nom taki jeszcze wiek. Młodzi różne "dziwadztwa" wymyślają byle się wyróżnić potem ten głupi wiek mija
Pomógł: 7 razy Informacje: Dołączył: 05 Sty 2009 Posty: 194
Profil:
Wysłany: 2010-04-20, 10:33
zapytaj czy lubi drumy albo psychodelicy może to ona weźmie cię w takie miejsce w którym jeszcze nie byłeś, nie przepadam specjalnie ale kilka razy byłem to powiem że ludzie z innej bajki
_________________ everything what i am need - beatport
Jeśli chcesz, to idź na ulicę podrywać brzydkie dziewczyny, co Ci szkodzi? Nie warto oceniać ludzi po pozorach...
A potem wróć na forum i nie pisz więcej głupot Nie pasuje mu, to nie, przecież nie będzie się spotykał z dziewczyną, która mu się nie podoba.
Ale on sam napisał, że ta dziewczyna jest bardzo ładna. Gdybym oceniał ludzi po stylu ubierania itp. to musiałbym w ogóle z nikim się nie spotykać...
_________________ W każdej "prawdzie" jest tylko część rzeczywistości
Pomógł: 33 razy Informacje: Wiek: 20 Dołączył: 20 Wrz 2008 Posty: 712 Skąd: Warszawa
Profil:
Wysłany: 2010-04-20, 19:29
Akbar90 napisał/a:
mało uczęszczane miejsce,
jak sie wstydzisz na dzień dobry to nie trac czasu.
_________________ Życie jest proste,podejmuj decyzję i nie oglądaj się - Szybcy i Wściekli Tokyo Drift.
Grajac mozesz zaliczyc baze,ale mecz wygrasz tylko i wylacznie pamietajac o swoim prawdziwym JA - Ferdi.
p.s czasem warto zaryzykować żółtą kartkę;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum