zakładanie nóg

Jak się poruszać? Jak siadać? Techniki związane z Twoją komunikacją niewerbalną.

zakładanie nóg

Postprzez carl 2011-03-13, 18:48

Słuchajcie a jak to jest z tym zakładanie nóg? Zauważyłem, że na zdjęciach z szkoleń perfectdating K. Król uczy, zakładanie nóg jedną na drugą. Czy podczas występów w telewizji da się zauważyć, ze jest grono osób, które tak postępuje. Natomiast w innych źródłach piszą, że to jest postawa zamknięta.
Więc nie rozumiem.....Może ktoś mi wytłumaczyć kiedy taką mowę ciała należy stosować? w jakich okolicznościach ? a w jakich nie ?I kto mówi prawdę ?
carl

Pomógł/a: 0 razy

Re: zakładanie nóg

Postprzez hint87 2011-03-13, 20:45

Nie przywiązuj do tego wagi. Zdrowiej facetowi zakładać nogi po amerykańsku ( w kształcie 4 ) jajka się nie gniotą ;-)
"Jestem naznaczony wieloma bliznami, ale zachowuję też w pamięci chwile,
które nigdy by się nie zdarzyły, gdybym nie znalazł w sobie dość odwagi,
aby przekroczyć pewne granice."
hint87

Postprzez jurbassteck 2011-03-13, 20:58

A jeżeli zobaczysz siedzącą kobietę z poplątanymi nogami, do tego ręce złożone na piersiach w pozycji zamkniętej i będzie na Ciebie patrzyła jakby chciała Cię zabić - uciekaj :)
jurbassteck

Pomógł/a: 4 razy

Postprzez carl 2011-03-13, 22:38

To jest czwórka amerykańska. Czyli chęć rywalizacji, współzawodnictwa, pewna siebie postawa, dominująca, pokazująca że ma się dobre argumenty. Tylko tak się zastanawiam czy to postawa jest na pewno dobra w kontaktach z kobietami ?
carl

Postprzez slawcio99 2011-03-13, 23:29

hint87 napisał(a):Zdrowiej facetowi zakładać nogi po amerykańsku ( w kształcie 4 ) jajka się nie gniotą ;-)

Polać mu :D. Jeszcze jak byłem mały to czasami siedziałem z założonymi nogami, ale teraz to jakbym tak zrobił to po prostu nie wygodnie mi się robi... Teraz jak siedzę to nogi szeroko niech jajca oddychają pełną piersią 8-) Czasem jak widzę kolesia, który siedzi z założonymi nogami to się zastanawiam czy nie jest po kastracji...
Ty masz być Sprite ona pragnienie :D !!!
a nie na odwrót tak jak to bywa u AFC :D
slawcio99

Pomógł/a: 2 razy

Postprzez Sugarbabe 2011-03-14, 00:01

Proszę Was o jedno, nie zakładajcie nogi na nogę :evil:
Tak robią baby :) Zostawcie to nam :P

Lubię jak facet się tak fest rozsiada, że zajmuje dużo miejsca :) ale nie chamsko tylko po ludzku :)

carl napisał(a):Może ktoś mi wytłumaczyć kiedy taką mowę ciała należy stosować? w jakich okolicznościach ? a w jakich nie ?I kto mówi prawdę ?

mało to masz ebooków na ten temat w necie? dostępnych za darmochę? :)
ja też mam co nieco, więc jak jesteś zainteresowany to na PW napisz adres to Ci w wolnej chwili coś podeślę.
Oczywiście przy okazji obmyśl jak mi się odwdzięczysz :D

Pozdrawiam serdecznie,
Sugarbabe
jest wystarczająco męski by być kobiecym
jest na tyle panem by być sługą
jest wystarczająco poważny by śmiać się z siebie
jest wystarczająco odpowiedzialny by być nieodpowiedzialnym
jest wystarczająco rozsądny by być odważnym
jest na tyle liderem by umieć podążać
jest tak silny, że może być słaby
Sugarbabe

-#girl

Pomógł/a: 78 razy

Postprzez Klakier 2011-03-14, 00:09

Powinno siedzieć się tak, żeby było wygodnie. Drugą zasadą jest, by zajmować sporo miejsca.

Jeśli kobieta siedzi z założonymi nogami, to nic nie znaczy. Jest chyba taka zasada, że jeśli czytamy inną osobę, to nie opieramy się na pojedynczych przesłankach. Zawsze bierzemy grupę 3 sygnałów i analizujemy je razem.

Wracając do ciebie. Bardziej się liczy co masz w głowie, bo jeśli będziesz miał otwartą postawę psychicznie, to będziesz siedział instynktownie i będzie dobrze.
Nawet jeśli będziesz siedział jak "powinieneś", a będziesz np. wystraszony, to zdradzą cię mikroruchy. Kobiety mają zdolność czytania ich znacznie lepiej niż faceci i jeśli laska zauważy niespójność, to pozamiatane. Liczy się to co masz w głowie ;)
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Lew 2011-03-16, 16:26

Jak kobieta ma założoną nogę na nogę to normalne. Gdzieś czytałem że we flircie to nie nie przeszkadza tylko oznacza że na tym etapie znajomości między jej nogi nie wejdziesz.

Ja zawsze zakładam na 4, nie ze względu na ścisk przyrodzenia który jeszcze nie jest najgorszy tylko o wrażenie że kolanem urwę sobie łydkę.
Ostatnio edytowano 2011-03-16, 16:33 przez Lew, łącznie edytowano 1 raz
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 70 razy

Postprzez Lew 2011-03-16, 16:33

dubel
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 70 razy

Postprzez Klakier 2011-03-16, 17:01

Najseksowniejszą siedzącą postawom ciała kobiety, są nogi założone na siebie. Tak kiedyś czytałem w książce o BL-u. Możliwe, że robią to instynktownie... Gdybanie.
Klakier

Pomógł/a: 30 razy

Postprzez Krzysztof_Król 2011-03-19, 19:30

Nie wiem na jakich źródłach się opierasz, bo ich nie podajesz, więc nie będę na ten temat polemizował...
Założyciel i dyrektor PERFECT DATING

Autor książki "Księga związków, podrywu i seksu dla mężczyzn"
Autor szkoleń:
Perfect Dating
Perfect Dating 2.0
Perfect Dating Przemiany
Krzysztof_Król

admin

Pomógł/a: 14 razy

Postprzez jkowalski 2011-03-19, 23:30

Trzeba oddzielić zakładanie nogi na nogę (gdzie rzeczywiście "co nieco" się ściska) od pozycji amerykańskiej czwórki. Ta pierwsza jest pozycją bardzo zamkniętą (u facetów), ta druga - otwartą, a nawet arogancką.
jkowalski

Pomógł/a: 2 razy

Postprzez migotka 2011-09-28, 15:39

Tak jak siedzi pani Elżbieta Jaworowicz w Sprawie dla reportera może nie jest najwygodniejsza, ale za to robi mega wrażenie :)
dobre gry tutaj
migotka

Postprzez Badboy4 2012-02-13, 20:04

Zgadzam się Sugarbaby, że zakładanie nóg to jest dla kobiet;-) Dziewczyna mnie zawsze opieprzała jak próbowałem tak siadac.Już od wielu lat nie zakładam nogi na nogę. Krzysztof Ibisz jest mistrzem w zakładaniu;-)
Badboy4

Powrót do Mowa ciała