Zbliżające się pierwsze spotkanie.

Wszystko na temat uwodzenia online. Portale randkowe, facebook, nk, gg itp.

Zbliżające się pierwsze spotkanie.

Postprzez forzajuve 2012-02-17, 23:01

Witam.
Na weekend planuje zabrać nowo poznaną na internecie znajomą na spotkanie. W tym roku ja będę kończył 20 lat, ona 16. Tak, 4 lata różnicy. Możecie mówić, pisać, że dziwnie itp. ale mnie to nie obchodzi, ważne, że mi się podoba. Oboje mieszkamy w mniejszych wioskach i dosyć daleko od siebie oddalonymi. Tutaj zaczyna się dla mnie lekki pagórek:
Czy dobrym miejscem jest wyciągnięcie na spotkanie dziewczyny do miasta? Ona musi trochę dojechać (ma 3x bliżej niż ja) i ja muszę dojechać. Czy poświęcić się na ten pierwszy raz i dojechać do jej miasteczka, i pójść na spacer?
Jeśli wybrałbym miasto, to myślę nad zabraniem jej na kręgle lub bilard, a później na kawę/herbatę lub odwrotnie...
Miasta tego za bardzo nie znam, bo jeżdżę tam tylko na dyskoteki, kino lub zakupy do centrum handlowego.
Co uważacie?
forzajuve

Pomógł/a: 0 razy

Re: Zbliżające się pierwsze spotkanie.

Postprzez SkiTleS 2012-02-18, 02:26

jedz na miasto, niech ona tez troche zainwestuje w ta znajomosc (nie chodzi mi o kase, raczej emocjonalnie)
masz wieksze pole manewru i wiecej mozliwosci, zorientuj sie co tam mozna robic chociaz to co wymieniles jest calkiem spoko, takie niezobowiazujace ale ciekawe :)

potem ja grzecznie odprowadz na pks`a i bedzie bez klopotow
pamietaj ze w miescie ona tez bedzie czula sie bezpieczniej i bardziej komfortowo, bo mimo wszystko zakladam ze Cie nie zna jeszcze na tyle zeby sie z Toba pokazywac razem u siebie.

Pozdro.
SkiTleS

Pomógł/a: 9 razy

Postprzez Bart00 2012-02-18, 10:13

To zależy o jakiej porze ;-) Bo jeżeli chcesz spacerować z dziewczyną, gdy już jest dość ciemno, to ona może lekko czuć dyskomfort (strachać się D:)

Jak dla mnie nie ma znaczenia czy w mieście czy na wsi. Znaczenie ma to, aby przy pierwszym spotkaniu obie osoby czuły komfort rozmawiając ze sobą. Dlatego różnego rodzaju puby odpadają. Lepiej iść na ławeczkę do parku, spokojnej kawiarni, niż użerać się z osobami, które mogą wpłynąć na owe spotkanie.

Za ten post autor Bart00 otrzymał podziękowania od:
forzajuve
Bart00

Pomógł/a: 33 razy

Postprzez forzajuve 2012-02-18, 10:54

Dziewczyna jest dość nieśmiała, nie rozpisuje się w wiadomościach, bo nie chce by wyglądało to sztucznie, tzn. w wiadomościach rozpisywałaby się na nie wiadomo ile, a na spotkaniu 'nic' nie powie.. Jest świadoma swojej nieśmiałości.
Tu też leży problem. Ona nieśmiała, ja również bogiem pewności siebie nie jestem, aczkolwiek od pewnego czasu czytając artykuły (m.in. te zamieszczone na perfectdating), czuje się odrobinę bardziej pewny tego co robię. Co zrobić, by ona już od początku poczuła się komfortowo, by mogła się otworzyć bez problemów na mnie? Na pewno będę się musiał wiele starać, ogrom pracy w to włożyć..

Jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie, a raczej dwa.
Zabrać ją na kręgle czy bilard bardziej? Od razu powiem, że w kręgle w ogóle nie grałem, a w bilarda dosyć dawno, ale nie jestem jakimś lamusem w tej dziedzinie.
Drugie pytanie może dość błahe, no ale zadam je. Jak myślicie, pierwsze bilard/kręgle czy kawiarnia jakaś?
Poprzez bilard/kręgle będę mógł 'złamać' barierę dotyku (?), może pokazać jej jak się gra, dotknąć, ustawić, pokazać jak się pochylić itp., przy tym dobrze się bawić, a później na tą kawkę?
forzajuve

Postprzez Bart00 2012-02-18, 11:44

Bilard- będziesz miał możliwość pomóc jej w nauce trzymania kija oraz możliwość objęcia ją w pasie. ;-)

Tak na serio to i to jest dobrym pomysłem. Ale jednak stawiał bym za kręglami.
Bart00

Postprzez forzajuve 2012-02-18, 14:30

Nie wiem, bardziej bym się jednak przychylał do bilarda, bo wiem co i jak z nim.
Na kręgle będę chciał jeździć ze znajomymi, to przy okazji chciałbym ją zabierać (jak się wszystko dobrze potoczy :|)...

A co jeśli chodzi o jej nieśmiałość i wybór 'co pierwsze'?
forzajuve

Postprzez Bart00 2012-02-18, 15:19

Zaproponuj jej to się dowiesz. Ona Ci opinie przedstawi.
Powodzenia. ;-)
Bart00

Postprzez Tygryseks 2012-02-19, 13:43

Miejsce ma naprawdę nawet nie drugo a trzeciorzędne znaczenie, bo najważniejsze żeby fajnie Wam się rozmawiało. Ja kiedyś też główkowałem gdzie by tu zabrać dziewczynę na pierwszą randkę żeby zrobić dobre wrażenie. Myślałem może jakiś koncert, kino, łyżwy, park rozrywki, mecz, bóg wie co jeszcze. Ale z czasem zmądrzałem i doszedłem do wniosku że to nie miejsce ma być ciekawe tylko ja sam. Dlatego radzę Ci pojedź najlepiej do jej miejscowości, kupcie chleb i pójdźcie nakarmić biedne kaczuszki, zróbcie sobie długi spacer, porozmawiajcie przyjemnie, ewentualnie potem wpadnijcie na jakąś gorącą czekoladę w jakieś zaciszne miejsce i będzie duużo dużo lepiej niż spinając się na jakieś wyjazdy do miasta, wydając nie wiadomo ile kasy na kręgle. A jak spotkanie się uda to wtedy zabierz ją tu i tam żeby jakoś ciekawie razem spędzać czas i pielęgnować tą znajomość. Pzdr!

P.S Acha i jeszcze adekwatnie przełamania bariery dotyku... jeżeli wszystko robisz na luzie z uśmiechem to nie musisz wymyślać jakiś gierek żeby jej dotknąć wystarczy zwykłe "podaj mi rękę" jak zapyta po co? to powiedz "no daj nic Ci przecież nie zrobię, aaa jakie ciepłe, tak mi zmarzły dłonie, pokaż jeszcze drugą trochę się ogrzeję" albo cokolwiek "bo bardzo mi się podoba ta dłoń i chcę sprawdzić czy jest prawdziwa" a jak powie że jest to powiedz że nie wierzysz i musisz sprawdzić. Ważne żeby to wszystko było na luzie, traktuj ją jak małe dziecko, jak niezbyt rozgarniętą koleżankę, dla której tylko Ty wiesz co jest najlepsze. No to tyle ode mnie.
Tygryseks

Pomógł/a: 16 razy

Postprzez chez 2012-02-19, 22:51

Dziewczyna jest dość nieśmiała, nie rozpisuje się w wiadomościach, bo nie chce by wyglądało to sztucznie, tzn. w wiadomościach rozpisywałaby się na nie wiadomo ile, a na spotkaniu 'nic' nie powie.. Jest świadoma swojej nieśmiałości.

Skoro jest bardzo nieśmiała to ja bym jej nie dotykał za bardzo na 1 spotkaniu bo może to być dla niej mało komfortowe i tylko zrazisz ją do siebie.

Co do gdzie możesz ją zabrać? Najlepiej tam gdzie będziecie tylko we dwoje i nie będzie dużo ludzi czyli np jakaś mała kawiarnia gdzie mało osób chodzi. Osoby nieśmiałe jak jest mało ludzi obok nich to lepiej się czują.

Kręgle? Bilard? Dla mnie to zbyt odważne na nieśmiałą osobę na 1 randkę. Najpierw niech się poczuje się pewnie przy Tobie to wtedy bym proponował takie typy na randkę.

Pozdrawiam
chez

-#mod

Pomógł/a: 57 razy

Postprzez Lew 2012-03-12, 20:44

forzajuve napisał(a):Nie wiem, bardziej bym się jednak przychylał do bilarda, bo wiem co i jak z nim.

"-Umiesz w to grać? Nie? To świetnie, ja też nie umiem" :mrgreen:
Gotowe teksty na podryw i bajery windujące wartość są bez sensu- albo ich nie potrzebujesz, albo nie umiesz użyć tak żeby działały.

Drogi użytkowniku, otrzymawszy poradę napisz nam potem jaki odniosła skutek byśmy też mogli się uczyć.
Lew

Pomógł/a: 70 razy