ZANIM ZAPYTASZ: ARTYKUŁY UNCLE UWOSZUKAJBLOG UNCLE UWODOWNLOAD

Forum Sztuka Uwodzenia Strona Główna

Zegarek
Autor Wiadomość
Zigi 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-02-28, 22:14   Zegarek

Witam,szukam zegarka.Ma być i elegancki i nadający się do ubrań typu sport-lato. Na co dzień chodzę w eleganckich czarnych butach,sweter,jakies ciemne jeansy itp. Mam na tą przyjemność maks 5 tys. Macie jakieś propozycje firmy lub najlepiej modeli?

maciorka007 
Maćko

Informacje:

Profil:
Imię: Maciek
Mój Dziennik: 1812
Wysłany: 2010-02-28, 22:23   

Allegro, ewentualnie jakiś tańszy Rolex.

Kwestia gustu :D

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-02-28, 22:58   

5tys na zegarek? od..balo? na co tyle...do 600-700 kupisz zarąbisty. Casio. zajrzyj tutaj --> < link sklepu > sklep jest naprawdę świetny a sprzedawca zajebisty po prostu. pierwszy raz spotkałem sie z takim kolesiem. Wymieniałem zegarek 3 razy a był rok po gwarancji, mimo to wymusił na producencie wymiane. Skonczyło sie zamianą modelu zegarka na duzo lepszy w dodatku z upustem 100zł. pozdro

"he who possesses the Spear of Destiny holds the fate of the world in his hands"

"Nie podejmując żadnej akcji z góry jesteś skazany na porażkę"
Ostatnio zmieniony przez cerrata 2010-03-04, 19:34, w całości zmieniany 1 raz  

hint87 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-02-28, 23:26   

Sylar ma absolutną rację. Zegarki do 700 zł wyglądają na tyle zajebiście, że by zobaczyć różnice między nimi a tymi za 5k musiałbyś się wszystkim chwalić, że tyle właśnie kosztował. No chyba że chcesz wysadzane brylantami kupić oO. Od siebie tak rada, masz wąskie przedramię, to kup zegarek z małą tarczą, inaczej wygląda komicznie.

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-01, 02:58   

co to wielkości tarczy to racja. mniejsza do wąskiego przedramienia... ale szeroki, skórzany pasek, który z obu stron zachodzi za tarcze niweluje tą wzrokową różnice.

"he who possesses the Spear of Destiny holds the fate of the world in his hands"

Corvax 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-12, 00:36   

A ja się nie zgodzę z większością. Dobre buty i zegarek to absolutna podstawa wyglądu (poza higiena oczywiście). Może nie trzeba wydawać całych 5 000 zł ale zegarki za 600-700 zł tylko wydają się eleganckie...dopóki nie zobaczysz czegoś naprawdę eleganckiego.

Trudno powiedzieć od czego to zależy ale jak porówna się obok siebie dwa zegarki: jeden za te kilkaset złotych a drugi za X tysięcy to ewidentnie widać różnicę i zapewniam, ze nie trzeba się nikomu chwalić ile się zaplaciło. Po prostu widać, że to porządna rzecz, nawet jak nie kapie złotem.

Jest kilka opcji wyboru aby miec porządny zegarek.
Naprawde dobre, nowe kosztują po kilkadziesiąt tysięcy. Zakładam, ze te odpadają :)
Polecem jednak stare modele dobrych marek. Można kupić na Allegro wyremontowany albo samemu wyremontować patrz, zanieść we właściwe miejsce i zapłacić parę stów.
Sam wiele lat nosiłem ponad 50-cio letni zegarek. Skromny a wszyscy go zauważali, bo miał styl i sie wyróżniał tym, ze stary i w super stanie. Plus taki, ze starych zegarków nikt nie podrabia także jak kupisz starego Shaffhausena, to naprawde będzie to ta marka a nie chińska poróbka.

Kilka miesięcy temu zainwestowałem 2 000 zl z Certine DS 1. połączenie klasycznej elegancji z lekko sportowym stylem. Pasuje absolutnie do wszystkiego w wersji z czarną tarcza na skórzanym pasku. Garnitur czy Jeansy będzie grało.
Sam myślałem, że wydałem tę kasę bo mam fiola na punkcie zegarków a i tak nie widać co on ma w środku. Ale nieprawda. Widać... po super materiałach, perfekcyjej stylistyce. Niby nic a wszyscy zwracają uwagę. Ja udaję, że zegarek jak zegarek ale coś w tym jest.

Ponieważ zegarki to moja pasja poniżej kilka rad (choć subiektywnych):

1. Zegarek musi być mechaniczny. Żadnych bateryjek, bo to maksymalna tandeta. Jeśli nie masz silnej woli, żeby codziennie przed snem nakręcic, kup taki z mechanizmem automatycznym (sam sie nakręca). W dodatku te są dokładniejsze. Aha i nastaw się psychicznie na kilanaście sekund na dobe odchyłu.

2. Klasyczna elegancja to podstawa. Omijaj wszelkie sezonowe trendy. Omijaj zegarki rzucające się w oczy, udziwnione, kanciaste, przerysowane stylistycznie itp. Zegarek będziesz nosił przynajmniej kilka- kilknaście lat. Musi być ponadczasowy.

3. Masz większą szansę kupic coś ponadczaowego jeśli wybierzesz zegar z okrągłą tarczą a nie prostokątną.

4. Unikaj złotych kopert i ogólnie zbyt dużo złota. Nie do wszystkiego pasuje a jeśłi naprawde się dobrze nie znasz na zegarkach to prawdopodobnie kupisz jakiś koszmar.

5. Absolutnie nie kupuj replik i innych podróbek. Lepiej kup oryginal tańszej marki (lub używany tj. stary) niż podróbkę. To widać na kilometr. Zresztą teraz cwane laski patrzą nie na fure i komórę ale właśnie na buty i na zegarek.

6. Dowiedz sie jakie są porządne firmy. Wiedziałes, że najlepsze zegarki świata produkuje firma założona przez Polaka? Zajrzyj na strone Klubu Miłosników Zegarków i przejrzyj tzw. piramidę prestiżu. Potem pooglądaj zegarki danych firm i sprawdź na co Cię stać.

7. Nie chcesz na początek wydac dużo kasy kup stary zegarek na allegro. Szwajcarski zegarek z lat 50-tych kupisz juz za 100 zł. Potem niesiesz na Złotą w Warszawie i za 400-500 zł robią Ci z niego cudo jak z fabryki. I masz niepowtarzalny zegar z duszą.

8. Allegro to dobre miejsce na zakup ale łatwo tam o podróbkę. Bezpieczniej kupić stary zdezelowany niż już po remoncie. Wtedy masz pewność, że oryginał. Sam wyremontujesz, większa satysfakcja.

9. Pooglądaj zegarki na allegro. Oglądaj zdjęcia mechanizmów. Bardzo szybko zauważysz jak wygląda dobry mechanizm, pomimo że nie będziesz wiedział co do czego :) Dobry zegarek w środku tez jest ładny.

10. Jeśli mechanizm wygląda, ze jest w dobrym stanie (nie widzisz zbyt dużo rys itp) kupuj. Kopertę można pokryć nowym niklem, mosiądzem, złotem itp. Stalową można pięknie wypolerować. Na Złotej Głowaccy malują tarcze zegarków zgodnie z oryginalnymi wzorami. Odtworzą wszystkie maleńkie napisy i detale. Wskazówki też można wyremontować idealnie. Także jeśli mechanizm jest ok to z zewnątrz zrobisz wszystko.

11. A jesli nie chcesz się bawić w pasjonata to zaoszczedź 2 000 - 3 000 zł. W tych granicach kupisz naprawdę super zegar i wybór jest ogromny.

Powodzenia!

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-13, 12:26   

jeśli zakup takie zegarka podbuduje twoje morale i ego, a przy okazji chcesz wydać, zupełnie niepotrzebnie, masę kasy, to działaj. Jeśli masz kupę siana to nie powinno cię to robić zupełnie.

Corvax 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-14, 01:39   

Jak grochem o ścianę :)
Wyraźnie podkreślałem, że nie o szpan chodzi w wydawaniu kasy na zegarek. Po zegarku za 2 000 - 3 000 nie będzie na pierwszy rzut oka widać, że jest drogi. Dlatego do szpanu się nie nadaje. To jest bardzo dyskretna elegancja, która zawsze się obroni. Można to ignorować, jak większość, ale diabeł zawsze tkwi w szczegółach.

Wiem, to trudno zrozumieć. Proponuję kupić sobie katalog zegarków np World Class Chronos i pooglądać. I wtedy sobie porównać Timexa czy Seiko z Certiną, DOxą czy Tissot. A jak kogoś stać to z Omegą czy Longinesem i w zwyż. I wszystko stanie się jasne.

I to nie ma nic wspólnego z lubieniem wydawania kasy. Ja na swój zegarek zbierałem prawie rok czasu. To jest osiągalne naprawdę dla każdego. Tylko najwyraźniej trzeba do tego dojrzeć. Jednym wystarczy, ze się nie spoźniają, bo patrzą sobie na chiński czasomierz a dla innych zegarek to część osobowości. To przedmiot, który towarzyszy nam przez większość życia i coś o nas mówi. Które podejście jest słuszne pozostawiam każdemu do samodzielnej odpowiedzi.

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-14, 12:52   

zegarek częścią osobowości? a ja zawsze myślałem, że hobby i zainteresowania budują naszą osobowość... ale każdy ma swoje zdanie

Zigi 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-03-14, 13:22   

Przedramie to raczej jest duze:)
Dzieki za odpowiedzi.

Elofik 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-29, 00:53   

A co myslicie o tym ? wiem wiem ze to tanioszczak ;D ale nie jest zemnie jakis Rockefeller
ww.allegro.pl/item1054556783_elegancki_klasyczny_casio_mtp_1192e_2_kolory.html

Sugarbabe 

Pomogła: 16 razy
Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-29, 01:40   

Bardzo podoba mi się ten zegarek :D
zarówno wersja brązowa z białą tarczą, jak i wersja czarna :D
no i co z tego, że tanioszczak? :D ja sobie ostatnio kupiłam zegarek za 35zł i wszyscy na niego zwracają uwagę i się dziwią, że za taką taniochę udało mi się go dorwać... Ten też nie wygląda na jakieś badziewie :D wcześniej paradowałam w zegarku naprawdę dobrym i drogim a jakoś tego po nim nie było widać ... inni go też rzadko zauważali, albo nie chcieli zauwazyć :D

Pozdrawiam serdecznie,
Sugarbabe

[ Komentarz dodany przez: Ferdi: 2010-05-29, 08:59 ]

jest spoko,ale watpie w jego oryginalnosc;) 130 zl za Casio?? no way.

D0MIN 
Paul Walker

Informacje:

Profil:
Imię: Dominik
Wysłany: 2010-05-29, 12:54   

Mnie też się podoba, laik nie zauważy różnicy między oryginałem a podróbą. W zasadzie dość tanie są na allegro zegarki Casio.

Jeszcze znalazłem takowe:
http://allegro.pl/item104...ar.html#gallery

http://allegro.pl/item104...ar.html#gallery

Sylar 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-29, 13:14   

ja mam taki

1111.jpg
Plik ściągnięto 481 raz(y) 36,33 KB

Ostatnio zmieniony przez cerrata 2010-05-29, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  

cerrata 
You! Stop bitchin'

Pomogła: 34 razy
Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-05-29, 14:53   

Czy wy na prawdę nie wiecie, że nie wklejamy na forum linków?

z allegro zaraz wygasną i nikt nie będzie wiedział o co chodzi.

Dodawać zdjęcia chłopczyki...

Zrobileś coś źle, za karę podziel się obiadem.
Weź udział w akcji PAJACYK

Odpowiedz do tematu